ΗS.C. Johnson: Πρότυπο οικογένειας

ΗS.C. Johnson: Πρότυπο οικογένειας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗS.C. Johnson είναι μια οικογενειακή επιχείρηση αλλά και μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1886. Απασχολεί διεθνώς 13.000 άτομα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προϊόντων οικιακής κυρίως, αλλά και επαγγελματικής χρήσης παγκοσμίως. Από τα γνωστότερα προϊόντα της είναι τα Autan®, Baygon®, Raid®, Glade®, Glory®, Pronto®, Duck®, Shout®, Mr Muscle®. Η ελληνική S.C. Johnson ξεκίνησε το 1965 και διακρίνεται κάθε χρόνο για το εξαιρετικό της εργασιακό περιβάλλον.

ΗS.C. Johnson: Πρότυπο οικογένειας-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις αξίες της οικογενειακής επιχείρησης, με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος μέσω διαφάνειας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, οινωνικής ευθύνης, βιωσιμότητας και εταιρικής στρατηγικής. Έτσι, έχει δημιουργηθεί μια παγκόσμια «Βίβλος» αρχών «This we Believe», που υποστηρίζει, εμπνέει και δημιουργεί μια θετική ατμόσφαιρα, οδηγώντας πράξεις και ενέργειες που μπορούν να περιγραφούν μέσω του «SCJ Experience».

• Παράλληλα, λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις για καθημερινά ζητήματα, όπως για παράδειγμα την τελευταία τριετία έλαβαν χώρα: ▶ Εσωτερικές δημοσκοπήσεις για τη λήψη αποφάσεων προς επιλογή κοινών πολιτιστικών, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (π.χ. επιλογή ΜΚΟ προς χορηγική ενίσχυση)  ▶ Team building Event με ξενάγηση και αναρρίχηση στο Πήλιο ▶ Επιλογή νέου catering  ▶ Γνωριμία με τα παιδιά με αναπηρίες του αθλητικού οργανισμού «ΑμεΑ Καστελλάνοι» που στηρίζει η SCJ και διοργάνωση αγώνα Boccia ▶ Casual dress code για το καλοκαίρι σε καθημερινή βάση ▶ Δωρεάν παροχή πρωινού και μεσημεριανού σε καθημερινή βάση κατά ομόφωνη απόφαση.

• Επίσης, το 2020 πραγματοποιήθηκε η αποστολή γενέθλιων δώρων στο σπίτι λόγω Covid-19. 

Κάποιες από τις παροχές της

• Η εταιρεία προσφέρει πολυάριθμες παροχές στους εργαζομένους της. Μεταξύ αυτών, ομαδικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (περιλαμβάνει οδοντιατρική, οφθαλμολογική κάλυψη και εμβολιασμούς, νοσοκομειακή κάλυψη 100%, εξωνοσοκομειακή 80%) για όλους τους εργαζομένους και τα προστατευόμενα μέλη από την πρόσληψη. 

• Παράλληλα προσφέρονται check up και διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις, όπως εξέταση χοληστερίνης και καρκίνου του μαστού. Ασφάλεια ζωής, αναπηρίας και ατυχήματος, με κάλυψη 100% του μισθού για 12 μήνες. Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους τους εργαζομένους.

• Δίνονται, επίσης, επίδομα γέννησης, που αυξήθηκε από 600 σε 1.000 €, 2 μέρες επιπλέον αδείας για τους νέους πατέρες και 2 εβδομάδες για τις μητέρες, δώρο γάμου 800 € και 2 ημέρες επιπλέον αδείας. Επιδότηση σχολικών ειδών 100 € ανά παιδί, δώρα σε παιδιά εργαζομένων 2-3 φορές τον χρόνο, επιπλέον δραστηριότητες όπως χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, επίδομα σχολικής επίτευξης για εισαγωγή σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ύψους 500 €. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή