BAT Hellas: Υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά!

BAT Hellas: Υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά!

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η British American Tobacco είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως, που ιδρύθηκε το 1902. Απασχολεί διεθνώς περισσότερους από 53.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η εταιρεία με τη σημερινή μορφή της δημιουργήθηκε το 1999 από τη συγχώνευση των εταιρειών British American Tobacco Hellas ΕΠΕ και Rothmans Εταιρεία Διανομών ΑΕΕ και διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

H ΒΑΤ επέλεξε την Ελλάδα ως μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως για να φέρει την επόμενη γενιά τεχνολογίας του κλάδου με τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

BAT Hellas: Υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά!-1Ενέργειες που ξεχωρίζουν

• Με στόχο να κατανοήσει η εταιρεία τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και την ψυχολογική κατάσταση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της εργασίας από το σπίτι λόγω της πανδημίας, διεξήγαγε σχετική ανώνυμη έρευνα με 57 ερωτήσεις. Η έρευνα αφορούσε τους εξής τομείς: τεχνικές συνθήκες, οργάνωση ατόμου, οργάνωση ομάδας, ομαδική δουλειά, διαχείριση κρίσεων και ασφάλεια, συναισθηματική κατάσταση, κίνητρα και αφοσίωση των εργαζομένων.

• To Non-Monetary Recognition είναι ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο στηρίχθηκε στις ανανεωμένες αξίες της εταιρείας BAT Ethos, στο πλαίσιο του οποίου κάθε εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να επιβραβεύσει κάποιον συνάδελφό του για την ανάδειξη κάποιας από τις αξίες του BAT Ethos (Bold, Fast, Empowered, Diverse, Responsible) με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Ευχαριστήρια Κάρτα, Χρυσό Βραβείο ή Βραβείο Διαμαντιού. 

• Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, όπου, κατά τη διάρκεια ενός μήνα, ξεκινώντας από την Ψυχική Ανθεκτικότητα (Resilience), οι εργαζόμενοι λαμβάνουν κάθε εβδομάδα επικοινωνία αφιερωμένη στη συγκεκριμένη δεξιότητα και εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο TEDxTalks, σεμινάρια LinkedIn Learning και επιστημονικά άρθρα. 

• Η Κοινωνική Πρωτοβουλία της BAT Hellas, με βασικούς πυλώνες την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει ως στόχο την ουσιαστική προσφορά στο έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δημόσιων φορέων και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, σε πρόσφατες ενέργειες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «έστησαν» ένα μεγάλο δημιουργικό εργαστήρι στη Στοά Εμπόρων, ενισχύοντας τη φωνή της «Σχεδίας» για ένταξη ή επανένταξη στον κοινωνικό ιστό αστέγων και κοινωνικά αποκλεισμένων, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανέλαβε την αναβάθμιση της γέφυρας που περνά πάνω από το ρέμα της Πικροδάφνης και την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με φωτοβολταϊκό σύστημα.

Κάποιες από τις παροχές της

• Η ΒΑΤ προσφέρει Ασφάλεια Ζωής, Ατομικό Πρόγραμμα για εξειδικευμένη νοσοκομειακή περίθαλψη για περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από το ομαδικό, Κάλυψη Απώλειας Εισοδήματος, ετήσιο Check Up για όλους τους εργαζομένους και τα προστατευόμενα μέλη τους.

• Η εταιρεία παρέχει και μπόνους (σε όλους, το οποίο διατηρήθηκε και για το 2020), συνταξιοδοτικό, δώρο γάμου, επιδότηση γεύματος καθημερινά, χώρο lounge (ποδοσφαιράκι, PlayStation), φρούτα στις κουζίνες, εταιρικές εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις, προσφορές όπως κουπόνια καυσίμων και άλλα.


Στήριξη εργαζομένων και οικονομίας για ένα Καλύτερο Αύριο

BAT Hellas: Υπευθυνότητα και κοινωνική προσφορά!-2Σκοπός της ΒΑΤ είναι να δημιουργήσει μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), για τους ενήλικους καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Μέσα στο πρωτόγνωρο για όλους εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο, θεωρούμε πως η στήριξη και η δημιουργία ενός πλαισίου ασφάλειας για τους εργαζομένους αποτελεί ευθύνη μας.

Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση, η ΒΑΤ Hellas ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που υιοθέτησαν πρόγραμμα ευέλικτης τηλεργασίας «Smart Working» χωρίς καμία αλλαγή στις παροχές και στα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και ειδικό πρόγραμμα «Safe Working» για την ασφαλή εργασία την εποχή του κορωνοϊού, μεριμνώντας τόσο για τους εργαζομένους γραφείου όσο και για τις ομάδες πωλήσεων. Ταυτόχρονα, η εταιρεία επινόησε δημιουργικούς τρόπους ώστε να εξακολουθήσει να γιορτάζει τις επιτυχίες της και να προάγει ένα ανθρώπινο κλίμα συναδελφικότητας ακόμη και από απόσταση.

Για το 2021, η ΒΑΤ συνεχίζει να προσφέρει σημαντικές παροχές και αυξήσεις μισθών στους εργαζομένους της, καθώς και σύγχρονα προγράμματα εκπαιδεύσεων, επενδύοντας σημαντικά στους ανθρώπους της.

Παράλληλα η BAT στην Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύει την εργασία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να επενδύει στην ελληνική οικονομία μέσα από σημαντικές κινήσεις, με άξονα την τεχνολογία του θερμαινόμενου προϊόντος καπνού glo και του προϊόντος ατμίσματος Vuse.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή