BAUSCH Health: Δημιουργώντας νέες αξίες

BAUSCH Health: Δημιουργώντας νέες αξίες

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2011, ο πολυεθνικός Όμιλος BAUSCH Health (πρώην Valeant) προέβη σε μια ιδιαίτερα σημαντική αναπτυξιακή κίνηση, με την εξαγορά της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής εταιρείας PharmaSwiss. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας, η BAUSCH Health Ελλάδας (πρώην Valeant/PharmaSwiss Ελλάδας) προχώρησε στην εξαγορά καταξιωμένου, υφιστάμενου προϊοντικού χαρτοφυλακίου φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επενδύοντας κεφάλαια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η BAUSCH Health Ελλάδας δεν αρκέστηκε απλώς στο νέο όραμα και στην αποστολή της μητρικής εταιρείας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά και χρησιμοποίησε αυτή την αφορμή για να αναπτύξει «από το μηδέν» το δικό της όραμα και αξίες με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της. Στη συνέχεια εναρμόνισε αυτό το όραμα και την αποστολή με τα αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας και εκπαίδευσε όλους τους εργαζομένους στην εφαρμογή τους.

Σε κάθε εταιρική εξαμηνιαία συνάντηση («εξαμηνιαίος κύκλος») έξι διαφορετικές δια-τμηματικές ομάδες εργαζομένων παρουσιάζουν κάθε φορά τις 6 αξίες της εταιρείας (Υπευθυνότητα – Ευελιξία – Θάρρος – Ακεραιότητα – Ομαδικότητα – Αποτελεσματικότητα) μέσα από δικά τους concepts & πρωτοβουλίες. Πρόκειται για πρωτότυπες παρουσιάσεις, που εκφράζουν την προσωπική αντίληψη των εργαζομένων ως προς τη σημασία της κάθε αξίας.

Στις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις όλου του προσωπικού, που γίνονται συνήθως σε κάποιο παραλιακό θέρετρο εκτός Αθηνών, διοργανώνονται βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα Team Building για όλους τους εργαζομένους, βασισμένα στις αξίες, στο όραμα και στην αποστολή της εταιρείας.

Με αφορμή εσωτερική έρευνα ικανοποίησης προσωπικού, δημιουργήθηκε task force υπαλλήλων για την ανάλυση των αποτελεσμάτων και την κατάθεση προτάσεων. Πολλές προτάσεις (ενδεικτικά: επιβράβευση ανά εξάμηνο του καλύτερου εργαζομένου με ψηφοφορία, επιβράβευση του καλύτερου πωλητή κάθε τμήματος στα ετήσια meetings, κάθε Παρασκευή τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αναχώρηση στις 15.00, γυμναστική στο γραφείο κάθε Τρίτη απόγευμα… και πολλές άλλες)υιοθετήθηκαν από τη Διοίκηση και ξεκίνησαν να εφαρμόζονται αμέσως.

Η εταιρεία καλύπτει όλα τα έξοδα συμμετοχής των εργαζομένων στη διοργάνωση εταιρικών αθλητικών εκδηλώσεων (running, basketball), οι οποίες ενδυναμώνουν τις σχέσεις στην εταιρεία και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η BAUSCH Health προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό τους περιβάλλον (συγγενείς και φίλους) τη δυνατότητα να λάβουν πλήρη και δωρεάν οπτομετρικό, οφθαλμολογικό έλεγχο από επιστημονικό συνεργάτη της εταιρείας.

Κάποιες άλλες παροχές: «Back to school gift bag» 30 €, δωροεπιταγή από τα Public για τα παιδιά των εργαζομένων που πάνε σχολείο. Τρεις επιπλέον ημέρες άδειας γέννησης για τους πατέρες, δώρο Χριστουγέννων 60 € ανά εργαζόμενο και άλλα πολλά.


Δημιουργώντας αξία με τους ανθρώπους μας!

BAUSCH Health: Δημιουργώντας νέες αξίες-1

Το Best Workplaces είναι για εμάς Στάση Ζωής. Είναι η αυτοδέσμευσή μας στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Αναγνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοί μας είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε, επενδύουμε συνειδητά σε αυτούς. Με στόχο την περαιτέρω καθιέρωση ενός υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος, σχεδιάζουμε διαρκώς νέες δράσεις, εμπλουτίζουμε τις υπάρχουσες, παρέχουμε κίνητρα εξέλιξης, αφορμές για έμπνευση και πρωτοβουλίες. Αναζητούμε το χτίσιμο μιας πιο ζωντανής καθημερινότητας με σχέσεις εμπιστοσύνης. Οδηγός των πρωτοβουλιών μας, η ενίσχυση της συναδελφικότητας, η ενθάρρυνση της ανοικτής επικοινωνίας, η επιμόρφωση, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η διεύρυνση των παροχών, αλλά και η προσφορά προς την κοινωνία.

Με τη φετινή μας διάκριση συνειδητοποιούμε την πιο σημαντική για εμάς αξία, δηλαδή ότι ο εργαζόμενός μας είναι πάντα Άνθρωπος, μια έννοια που αποτελεί τον πυρήνα της σκέψης και του οράματός μας.

Do Our Job & Keep Moving Forward!!!

 

BAUSCH Health: Δημιουργώντας νέες αξίες-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή