Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Με αισιοδοξία προς τον νότο

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Με αισιοδοξία προς τον νότο

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ στη Βόρειο Ελλάδα, ενώ, με την εξαγορά της εταιρείας Προμηθευτική με 56 καταστήματα στην Αττική και στην Άνδρο, επεκτείνεται τάχιστα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά λειτουργεί 309 Super Markets και 22 Cash & Carry  (χονδρικής), κατανεμημένα σε διάφορα αστικά κέντρα και μη. Η εταιρεία διαθέτει επίσης και 3 πρατήρια βενζίνης.

 

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

• Έμπνευση για τους εργαζομένους αποτελεί η ίδια η ιστορία του Διαμαντή Μασούτη, του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας: ξεκίνησε από πωλητής της ΤΡΥΛΕΤ και αγόρασε με δανεικά το πρώτο του φορτηγό, για να μπει στο χονδρεμπόριο και να φτάσει σήμερα να δημιουργήσει τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., με πάνω από 8.000 υπαλλήλους.

• Η εταιρεία δείχνει σε συνεχή βάση την αναγνώρισή της στους εργαζομένους και το ανθρώπινο πρόσωπό της, ενισχύοντας τη δέσμευση και την αίσθηση της φροντίδας. Ενδεικτικά: Γιος εργαζομένης η οποία απεβίωσε προσλήφθηκε στην εταιρεία προκειμένου να διατηρηθεί το οικογενειακό εισόδημα, στέλεχος της εταιρείας με πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα έπαιρνε κανονικά την αμοιβή του για δύο χρόνια, ενώ απουσίαζε από την εργασία του.

• Στις εγκαταστάσεις των κεντρικών γραφείων δημιουργήθηκε ένας χώρος-μουσείο, ο οποίος φιλοξενεί ιστορικά και αναμνηστικά αντικείμενα από το ξεκίνημα της εταιρείας έως σήμερα (π.χ., η πρώτη σακούλα Μασούτη, το πρώτο πενηντάρικο που εισπράχθηκε, φωτογραφίες, παλιός ετικετογράφος-πιστολάκι τιμών, κ.λπ.).

• Η εταιρεία με ανοιχτή πρόσκληση κάλεσε όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν σε casting για το περσινό διαφημιστικό spot της εταιρείας, να γίνουν έμπρακτα πρεσβευτές της  και να αναπτύξουν το ταλέντο τους!

• Η εταιρεία βραβεύει όσους εργαζομένους κλείνουν 15 και 30 χρόνια προσφοράς με ρολόι χειρός. Την προηγούμενη χρονιά, 170 εργαζόμενοι τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στην εταιρεία.

• Στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά στη μηνιαία διανομή της βοήθειας προς τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες στις περιοχές Αθήνας, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Φερών, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης, Ιωαννίνων.

Κάποιες από τις παροχές της:

• Παρόλο που η τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας προέβλεπε μείωση μισθών 6,5% , η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο, ενώ οι νέες προσλήψεις γίνονται με υψηλότερους μισθούς συγκριτικά με αυτά που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

• Το 2019 η εταιρεία επένδυσε 260.000 ευρώ σε δράσεις εκπαίδευσης των εργαζομένων της. Ενδεικτικά χρηματοδότησε: Τη συμμετοχή σε ιδιωτικό κολέγιο, για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, εργαζομένων των κεντρικών γραφείων, MSc in Management, logistics and supply chain management για εργαζόμενο του κέντρου αποθήκευσης και διανομής, την απόκτηση της πιστοποίησης SHRM για άτομα της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα πληροφορικής.


Μασούτης: Η ομάδα που φέρνει πάντα επιτυχίες!

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Με αισιοδοξία προς τον νότο-1

Στα συστατικά της περιλαμβάνει αξίες και αρχές, όπως σεβασμό, αξιοπρέπεια, συνέπεια, αξιοπιστία, ανοιχτή επικοινωνία, ομαδικότητα, συνεργασία, προοπτικές εξέλιξης, ποιοτική εκπαίδευση, κατανόηση προσωπικών αναγκών.

Νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την 9η στη σειρά διάκρισή μας στον θεσμό των BWP, τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, καθώς και ακόμα περισσότερο δεσμευμένοι για τις ενέργειες και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε μέσα στην επόμενη χρονιά.

Θεωρούμε πως το κλειδί της επιτυχίας για τις συνεχείς διακρίσεις μας είναι η ίδια η εταιρική μας κουλτούρα, που αναδεικνύει τον σεβασμό προς τον εργαζόμενο και τη σημασία των στενών και αρμονικών δεσμών μεταξύ εργαζομένων και εταιρείας.

Η αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας, όταν νιώθει κανείς ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται θα σταθεί δίπλα του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό συμβαίνει παρά το μέγεθος και τη διασπορά του προσωπικού της εταιρείας.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. πράγματι έχει μεγαλώσει πολύ, αλλά πάντα παραμένει μια οικογένεια. Ταυτόχρονα, έχουν μεγαλώσει και οι ευθύνες απέναντι στο προσωπικό μας. Με μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από αυτή τη βράβευση προχωράμε με αισιοδοξία στο μέλλον.

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Με αισιοδοξία προς τον νότο-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή