Amgen Ελλάς: Η βιοτεχνολογία στο προσκήνιο

Amgen Ελλάς: Η βιοτεχνολογία στο προσκήνιο

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Amgen ιδρύθηκε το 1980 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που επένδυσε στην έννοια της βιοτεχνολογίας. Σήμερα είναι παρούσα σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και αγγίζει, μέσω των προϊόντων της, την καθημερινότητα εκατομμυρίων ασθενών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2007, επενδύοντας συνεχώς στους ανθρώπους της και σε ένα ασφαλές, δημιουργικό και ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον. 

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

• Cycle meetings: δύο φορές τον χρόνο η εταιρεία διοργανώνει συναντήσεις όλου του προσωπικού εκτός εταιρείας όπου, για 2 ή 3 ημέρες, συνδυάζονται απολογισμός πεπραγμένων και στοχοθεσία για το επόμενο διάστημα με ομαδικές δραστηριότητες και… αρκετή διασκέδαση!

• Οι μισές από τις νέες προσλήψεις της εταιρείας έγιναν το 2019 μέσω συστάσεων υφιστάμενων εργαζομένων. Για κάθε επιτυχή σύσταση-πρόσληψη, ο εργαζόμενος λαμβάνει μπόνους 1.500 €.

• Το FlexAbility program προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους της Amgen 5 διαφορετικές ενναλακτικές εργασίας: δουλειά εξ ολοκλήρου από το σπίτι, εργασία από το σπίτι μέχρι 3 ημέρες την εβδομάδα, εργασία μερικής απασχόλησης, διαμοίρασμα full-time θέσης εργασίας με συνάδελφο (Job sharing) και επιλογή Flextime (προσέλευση 8.30-9.30 με αντίστοιχη αποχώρηση).

• Εταιρικές συναντήσεις δεν οργανώνονται μετά τις 4.30 το απόγευμα.

• Η Amgen διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου προσφέρονται δωρεάν για όλους τους εργαζομένους συνεδρίες γυμναστικής, pilates, yoga κ.λπ., από εξειδικευμένους γυμναστές.

• Με τη μεταφορά σε νέα γραφεία, η εταιρεία δώρισε ολόκληρο τον παλιό εξοπλισμό (γραφεία, υπολογιστές, εκτυπωτές κ.λπ., αλλά και εξοπλισμό κουζίνας, έπιπλα κ.λπ.) σε συνολικά 11 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

• Κάθε χρόνο η Amgen διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ειδικές ημέρες για τις οικογένειες των εργαζομένων –family days– με διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Κάποιες από τις παροχές της:

• Η Amgen Hellas συμπληρώνει το επίδομα άδειας τοκετού και λοχείας για τους τέσσερις μήνες απουσίας της εργαζόμενης μέχρι του ποσού του μηνιαίου μισθού, ώστε να διατηρηθεί σταθερό το μηνιαίο εισόδημα της νέας μητέρας εργαζόμενης.

• Η εταιρεία προσφέρει επίδομα γάμου και γέννησης τέκνων από 1.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

• Όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν δωρεάν μετοχές για κάθε 4 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία.

• Οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που δεν έχουν εταιρικό αυτοκίνητο (λιγότεροι από 10% του συνόλου) λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 100 € για έξοδα μετακίνησης.

• Η εταιρεία προσφέρει επίδομα 400 € ετησίως για κάθε παιδί εργαζομένου μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

• Όλοι οι εργαζόμενοι στην Amgen, εκτός από τον μισθό τους, λαμβάνουν και μπόνους βάσει στόχων.


Με κινητήριο δύναμη τους ανθρώπους μας

Amgen Ελλάς: Η βιοτεχνολογία στο προσκήνιο-1

Και όλα αυτά ξεκινούν από τους ανθρώπους μας.  Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμή μας. Η βράβευση της Amgen Ελλάς για το εργασιακό της περιβάλλον για τρίτη χρονιά φέτος επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως οι πραγματικά πρωτοπόρες ιδέες μπορούν να προέλθουν μόνο από έναν χώρο εργασίας που ενθαρρύνει την ομαδικότητα, τη συνέπεια, την εμπιστοσύνη, το πάθος, την αφοσίωση, εφαρμόζοντας πρακτικές που εξασφαλίζουν ένα ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

Για ακόμη μία χρονιά συνεχίστηκαν οι επιτυχημένες δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων, ενώ εμπλουτίστηκαν με νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη συνεργασία, την καινοτομία και τον ανοικτό διάλογο. Στόχος και δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας σε ένα περιβάλλον που ο καθένας μπορεί να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους μας για την κατάκτηση της 6ης θέσης στον θεσμό «Great Place to Work».

Amgen Ελλάς: Η βιοτεχνολογία στο προσκήνιο-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή