Beiersdorf Hellas: Η φροντίδα στο επίκεντρο

Beiersdorf Hellas: Η φροντίδα στο επίκεντρο

4' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Υπάρχει Ισορροπία Εργασιακής και Προσωπικής, π.χ. με τα early Fridays ολόκληρο τον χρόνο, extra άδειες σε διάφορες περιπτώσεις, work from home δυνατότητα, δεν υπάρχει κλίμα «ποιος θα φύγει τελευταίος από το γραφείο». Υπάρχει και η Morale Team – Δραστηριότητες & εκπλήξεις στην καθημερινότητά μας.

•  Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία, π.χ. διαιτολόγος, γυμναστήριο, ψυχολογική υποστήριξη, extra ασφαλιστική κάλυψη.

•  Σε σχέση με τις συνθήκες της ελληνικής αγοράς και του ανταγωνισμού, η εταιρεία προσφέρει ένα υγιές επαγγελματικό περιβάλλον δείχνοντας κατά κανόνα ανθρώπινο πρόσωπο.

H Beiersdorf Hellas είναι μία από τις 150 και πλέον θυγατρικές της εταιρείας καλλυντικών Beiersdorf AG σε όλο τον κόσμο με πιο χαρακτηριστικό προϊόν της τη γνωστή σειρά περιποίησης NIVEA.  Με 87 εργαζομένους στη χώρα μας και παρουσία από το 1968, συναντά και σήμερα κάποιος στην Beiersdorf Hellas άτομα που εργάζονται για πάνω από μια εικοσαετία.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η Φροντίδα αποτελεί βασικό μέρος των αξιών αλλά και μέριμνα της Beiersdorf. Από το 2016, η εταιρική πολιτική του Early Friday για τους καλοκαιρινούς μήνες επεκτάθηκε για όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζομένους να αποχωρούν όλες τις Παρασκευές στις 15:00. Επιπρόσθετα έχει δημιουργηθεί γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και παρέχονται υπηρεσίες διατροφολόγου.

Η εταιρεία, θέλοντας να βοηθήσει και να στηρίξει τις νέες μητέρες, προσφέρει από πέρυσι 5 ημέρες επιπλέον αδείας/έτος μετ’ αποδοχών για κάθε τέκνο μέχρι να συμπληρώσει το 3ο έτος της ηλικίας του. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να εργαστούν από το σπίτι 2 φορές τον μήνα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν χρήση της αδείας τους ή να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Τα Χριστούγεννα δίνεται μια δωροεπιταγή €600 σε όλους, το καλοκαίρι η εταιρεία καλύπτει (έως €300) έξοδα κατασκήνωσης των παιδιών των εργαζομένων και κάθε τρίμηνο προσφέρεται δωρεάν πακέτο προϊόντων της εταιρείας, ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να αγοράσουν επιπλέον προϊόντα με έκπτωση 70%

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Τα τελευταία 5 χρόνια έχει δημιουργηθεί μια ομάδα με συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικά τμήματα η οποία ονομάζεται «Morale Team». Στόχος της ομάδας αυτής είναι να συγκεντρώνει και να αξιολογεί τις ανάγκες που υπάρχουν, να βρίσκει δράσεις και πρακτικές που θα κάνουν την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων ευχάριστη, να τις μεταφέρει στην ανώτερη διοίκηση και με την έγκρισή της να τις υλοποιεί. Μερικές μόνο από τις δράσεις περιλαμβάνουν: τη δημιουργία ενός δωματίου «χαλάρωσης» μέσα στην εταιρεία με το όνομα «Blue Room» δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μαθήματα scuba diving, μαθήματα σκοποβολής, συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο και στον Μαραθώνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δραστηριότητες ευεξίας και άλλα πολλά. Πρόσφατα όλη η εταιρεία πέρασε ένα διήμερο στις Σπέτσες, το οποίο περιλάμβανε workshops με στόχο να ξαναθυμηθούν τη σημαντικότητα των βασικών τους Αξιών στην καθημερινότητά τους αλλά και πολλές άλλες ευχάριστες δραστηριότητες. Στην ετήσια εταιρική συνάντηση συμμετέχουν όλοι από όλη την Ελλάδα, ενώ τα γραφεία και η αποθήκη παραμένουν κλειστά για να μπορέσουν όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος.

Οι ιδέες επιβραβεύονται:

Το 2016 δημιουργήθηκε η νέα πλατφόρμα Wagi (What a good Idea) η οποία συγκεντρώνει όλες τις ιδέες των εργαζομένων, ορατές σε όλους, για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εργασία ή το τμήμα. 

Βραβεύεται η συμμετοχή αλλά και οι ιδέες που επιλέγονται για υλοποίηση. Τα βραβεία μπορεί να είναι εκπαίδευση σε θέματα που ενδιαφέρουν τον εργαζόμενο, συμμετοχή στην ομάδα υλοποίησης ή δείπνο με τον Γενικό Διευθυντή.

«Με στόχο ένα υγιές & δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον»

H διάκριση αυτή μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες της Beiersdorf Hellas να μένει πιστή στις αξίες και στο όραμα που τη διέπουν. Ένα όραμα συνυφασμένο με τη φροντίδα, τόσο προς τους καταναλωτές όσο και προς τους εργαζομένους της.

Στην Beiersdorf Hellas πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές της εταιρείας και των προϊόντων μας. Όταν λοιπόν είναι εκείνοι που μας ανεβάζουν στη δεύτερη υψηλότερη θέση της λίστας Best Workplaces, τότε η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, όπως και η ευθύνη που τη συνοδεύει. Η Beiersdorf Hellas προσφέρει ένα υγιές επαγγελματικό περιβάλλον, όπου η φροντίδα, η εμπιστοσύνη, η απλότητα και η τόλμη βρίσκονται στο επίκεντρο. Παράλληλα, στην εταιρεία μας επικροτούμε κάθε νέα ιδέα και πρωτοβουλία. Έτσι το 2016 δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα νέων ιδεών με προτάσεις προς όφελος του οργανισμού.

Στην Beiersdorf Hellas στοχεύουμε στο καλύτερο, στηρίζοντας τον ανοιχτό διάλογο κι ενθαρρύνοντας την περαιτέρω επιμόρφωση κι εμπλοκή των ανθρώπων μας. Η Φροντίδα προς τους ανθρώπους μας γίνεται πράξη μέσα από παροχές κι ενέργειες που ευνοούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ενώ αφορά τόσο τους ίδιους όσο και τους συνανθρώπους μας, μέσα από εθελοντικές δράσεις που διενεργούμε. Η διάκριση αυτή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους μας, όπως σε αυτούς ανήκει και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Λένα Μπόλλη

Beiersdorf Hellas: Η φροντίδα στο επίκεντρο-1

HR Business Partner – Recruitment & Development

Εταιρία

Beiersdorf  Hellas

Κατάταξη στη λίστα

2 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παραγωγή & Διάθεση Καλλυντικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

87

Τζίρος (2015)

43.069.207 Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

4.5%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

48/39

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

160

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

41.6%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Beiersdorf Hellas: Η φροντίδα στο επίκεντρο-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

Beiersdorf Hellas: Η φροντίδα στο επίκεντρο-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή