British American Tobacco Hellas: Δίνοντας αξία στην απασχόληση

British American Tobacco Hellas: Δίνοντας αξία στην απασχόληση

4' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Είναι ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον και η φωνή σου και η γνώμη σου ακούγονται. Σου δίνεται η ευελιξία να μπορείς να μιλήσεις με όλα τα τμήματα και να δεις και να έχεις μια εικόνα πώς λειτουργούν. Το ασυνήθιστο με την British American Tobacco είναι ότι όλοι δουλεύουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια για να πετύχουμε τα αποτελέσματά μας και όχι ατομικά, είμαστε μια γροθιά ενωμένη. Νιώθω πολύ υπερήφανη που εργάζομαι στην British American Tobacco.

H British American Tobacco, με δυναμική παρουσία στον χώρο της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας για περισσότερα από 114 χρόνια, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1902 και συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους μεγαλύτερους ομίλους καπνικών προϊόντων στον κόσμο. Απασχολεί διεθνώς πάνω από 50.000 εργαζομένους και εμπορεύεται πάνω από 200 εμπορικά σήματα σε περισσότερες από 200 αγορές. Στη χώρα μας η British American Tobacco Hellas λειτουργεί από το 1999.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση που περιλαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη και προνόμια ιδιωτικού θεραπευτηρίου για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Επίσης παρέχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και επιβραβεύει την πολύχρονη εργασία. Παράλληλα, δίνεται έμφαση σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα, τα οποία στοχεύουν τόσο στην επαγγελματική εκπαίδευση όσο και στην προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων της. Στη διάρκεια του 2016, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς. Η British American Tobacco Hellas παρέχει καθημερινά κάλυψη στο προσωπικό της για το μεσημεριανό φαγητό τους, καθώς και μία μηνιαία παροχή σταθερής αξίας όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες προτάσεις για τη χρησιμοποίησή της (όπως π.χ. e-pass, κουπόνια καυσίμων, δωροκάρτα εμπορικών κέντρων, κ.ά.) Τα Χριστούγεννα η εταιρεία προσφέρει δώρα σε όλους τους εργαζομένους, αλλά και στα παιδιά τους. Επίσης η εταιρεία παρέχει δώρα στους εργαζομένους προς επιβράβευση της εξαιρετικής απόδοσης. Τα δώρα αυτά προέρχονται από έναν online κατάλογο με πολλές επιλογές, όπως προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, drones, smartphones και είδη ταξιδίου.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Το συντροφικό κλίμα είναι κύριο μέλημα της εταιρείας. Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σε γνωστά κέντρα διασκέδασης, για τα παιδιά των εργαζομένων οργανώνεται πάρτι, ενώ στην κοπή της πίτας προσφέρονται  δώρα αξίας και τριήμερα/τετραήμερα ταξίδια. Επίσης συνηθίζεται το κάθε τμήμα να κάνει ένα γεύμα εκτός εταιρείας, προκειμένου να γιορτάσει τον ερχομό των εορτών.

Εστιάζοντας σε δύο καίρια προβλήματα της χώρας, τη στέγαση και την απασχόληση, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η εταιρεία, με την ουσιαστική συμβολή των εργαζομένων της, υλοποιεί ένα πρόγραμμα ολιστικής προσέγγισης καλύπτοντας τους πυλώνες «Στέγαση-Εκπαίδευση-Απασχόληση» και προσφέροντας στους ωφελουμένους όλα τα εφόδια που θα μπορέσουν να τους καθοδηγήσουν στα βήματα επανένταξής τους στην κοινωνία, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του πρώτου Job Center στην Ελλάδα, που ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα, βάσει διεθνών προτύπων, για τους πολίτες που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων.

Αρμονία για όλους:

Η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα πρόγραμμα well-being με την ονομασία Armonia. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους εργαζομένους να αισθάνονται καλά τόσο την ώρα της εργασίας τους όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το πρόγραμμα Armonia  περιλαμβάνει πολλές δράσεις όπως: 1. Μασάζ κατάλληλο για χώρο γραφείου, όπου μετά το μασάζ προσφέρεται στους εργαζομένους ενεργειακό ρόφημα και super foods. 2. Workshop όπου οι εργαζόμενοι μαθαίνουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το άγχος. 3. Συμμετοχή σε εταιρικά αθλητικά παιχνίδια και στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Σκοπός του προγράμματος Armonia είναι να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες δράσεις.

Καινοτομία και πρακτικές που παίρνουν 10!

H φετινή διάκριση της British American Tobacco Hellas στον θεσμό των Best Workplaces αποτελεί σημείο αναφοράς για την εταιρεία μας, καθώς είναι η δέκατη κατά σειρά διάκριση στον τομέα του εργασιακού περιβάλλοντος τα τελευταία έξι χρόνια! Η στρατηγική απόφαση της εταιρείας να επενδύσει σε πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των εργαζομένων της, επιβραβεύεται για μία ακόμη φορά όχι μόνο από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως το Great Place to Work Institute, αλλά κυρίως από τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας. Τα αποτελέσματα αυτά σε συνδυασμό με εσωτερικές μετρήσεις ικανοποίησης των εργαζομένων αλλά και το ανεπίσημο feedback που παίρνουμε καθημερινά, δίνουν την απαραίτητη ενέργεια και έμπνευση στην ομάδα του Ανθρώπινου Δυναμικού να συνεχίσει να καινοτομεί παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον. Στηρίζουμε και αναπτύσσουμε τις ενέργειές μας επάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: καλό εργασιακό περιβάλλον – ανάπτυξη των ανθρώπων – ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών. Εσωτερικές μετρήσεις δείχνουν ότι οι άνθρωποί μας είναι υπερήφανοι που εργάζονται για την British American Tobacco Hellas επισημαίνοντας το γεγονός ότι απολαμβάνουν τον σεβασμό και το φιλικό κλίμα.

Παράλληλα, υλοποιούμε σειρά καινοτόμων προγραμμάτων βελτίωσης της εργασιακής καθημερινότητας των ανθρώπων μας, σύμφωνα με τις δικές τους προτιμήσεις, όπως το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα well-being «Armonia». Επιπλέον, εξελίσσουμε διαρκώς τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ προσφέρουμε ένα ευρύ πρόγραμμα παροχών και μπόνους προς όλους τους εργαζομένους. Μόνο στη διάρκεια του 2016 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δόθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ σε παροχές και μπόνους. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία στην απασχόληση στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας για το άριστο εργασιακό μας περιβάλλον.

Φωτεινή Φέβρη

British American Tobacco Hellas: Δίνοντας αξία στην απασχόληση-1

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, Μάλτας, Κύπρου και Ισραήλ στην British American Tobacco Hellas

Εταιρία

British American Tobacco Hellas

Κατάταξη στη λίστα

7 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμόςαστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Καπνικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

100

Τζίρος (2015)

477.039.144,02 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

52/40

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

16

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

43,5%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

British American Tobacco Hellas: Δίνοντας αξία στην απασχόληση-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

British American Tobacco Hellas: Δίνοντας αξία στην απασχόληση-3

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή