DHL Express Ελλάς: Ασφάλεια και φροντίδα

DHL Express Ελλάς: Ασφάλεια και φροντίδα

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Η διοίκηση είναι φιλική, κοντά στο προσωπικό παρά την κρίση, όχι μόνο δεν έγιναν περικοπές στις αποδοχές, αλλά δόθηκαν και αυξήσεις.

•  Όσοι δουλεύουμε στην εταιρεία, αισθανόμαστε ότι είναι και δική μας. Το οικογενειακό κλίμα και η ασφάλεια που νιώθω είναι ότι πιο σημαντικό σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

•  Για μένα είναι η μαμά DHL. Μεγάλη τιμή να δουλεύω στην DHL.

•  Δεν φοβάσαι για το μέλλον. Υπάρχει ελαστικότητα για τις άδειες. Πας για δουλειά Δευτέρα πρωί με ελαφριά καρδιά και διάθεση. Εγώ, σαν μαραθωνοδρόμος, για συνεχόμενα έτη πηγαίνω αεροπορικά στην Αθήνα (ξενοδοχείο – φαγητό – έξοδα όλα της DHL) για να τρέξω στον μαραθώνιο και όχι μόνο εγώ.

Η DHL δραστηριοποιείται στον κλάδο των ταχυμεταφορών (courier) στην Ελλάδα από το 1978. Η εταιρεία παγκοσμίως εξυπηρετεί πάνω από 220 χώρες καθημερινά  σε 120.000 προορισμούς με περισσότερα από 250 ιδιόκτητα αεροσκάφη.

Τα τελευταία 3 χρόνια πραγματοποίησε επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, επισφραγίζοντας 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας και θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Κάποιες από τις παροχές της:

Το ιατρικό-φαρμακευτικό πρόγραμμα υγείας και ζωής το οποίο προσφέρει η DHL είναι πλήρως επιδοτούμενο από την εταιρεία και καλύπτει και τις οικογένειες των εργαζομένων (συζύγους και παιδιά). Το ετήσιο κόστος του για την εταιρεία ξεπερνά τα 150 χιλιάδες ευρώ.  H εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους της συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο καταθέτει κάθε μήνα το 4% του μικτού μηνιαίου μισθού. Δικαίωμα συμμετοχής αποκτά ο εργαζόμενος μόλις συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο εργασίας στην DHL.

Παρέχονται επίσης στους εργαζομένους διατακτικές φαγητού που ανέρχονται στο ποσό των 80€ μηνιαίως. Στα μικρά παιδιά των εργαζομένων που πάνε για πρώτη φορά σχολείο προσφέρονται σχολικά είδη (αποστέλλονται με courier στο όνομά τους!), ενώ στα μεγαλύτερα που περνούν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ δίδεται από ένα laptop. Η DHL, τα τελευταία 3 χρόνια, παρά την κρίση, έδωσε αυξήσεις και ενσωμάτωσε τα καταργημένα επιδόματα μέσα στο μισθό κατοχυρώνοντάς τα για πάντα.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Κάθε χρόνο, συνήθως στο χριστουγεννιάτικο πάρτι ή στο ετήσιο συνέδριο, για να εκφράσει η εταιρεία την ευγνωμοσύνη της στους εργαζομένους για τη μακροχρόνια δέσμευσή τους στην εταιρεία, προσφέρει βραβεία πολυετίας (5-10-15-20-25-30 χρόνια). Τον περασμένο Δεκέμβριο βραβεύτηκαν 50 εργαζόμενοι! Κάθε χρόνο διοργανώνεται διαγωνισμός «DHL Έχεις Ταλέντο» με δυνατότητα συμμετοχής όλων των εργαζομένων σε 3 κατηγορίες (Τραγούδι, Μουσική & Χορός // Μόδα, Τέχνη & Πολιτισμός // Κατηγορία Μπαλαντέρ) με έπαθλο €300 για τους 6 πρώτους ανά κατηγορία & συμμετοχή των καλύτερων στον τελικό “DHL Got Talent” της Ευρώπης.

Οι Διευθυντές ψήνουν…:

Η εταιρεία έχει καθιερώσει παγκοσμίως το θεσμό του «Όλοι Σαν Ένας – As One»  -Ο θεσμός αυτός, δύο φορές το χρόνο- ανά τμήμα αλλά και διατμηματικά εντός και εκτός του εργασιακού χώρου- περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις όπως το BBQ event,  Seniors Grill for You, όπου τα μέλη της ανώτατης διευθυντικής ομάδας (Senior Management Team) ψήνουν και σερβίρουν τους εργαζομένους με τη συνοδεία μουσικής και χορού. Ο στόχος είναι, εκτός από τη διασκέδαση, και η δημιουργία κλίματος αμεσότητας και οικειότητας μεταξύ των εργαζομένων.

«Όλοι μαζί σαν ένας» στην πιο διεθνή εταιρεία του κόσμου

Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που η εταιρεία μας βραβεύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό του Great Place to Work καταλαμβάνοντας μάλιστα και φέτος μια τόσο υψηλή κατάταξη στην κατηγορία της.

Κύριος πυλώνας της στρατηγικής της DHL είναι οι παρακινημένοι εργαζόμενοι. Δράσεις και ενέργειες προσανατολίζονται στην ενίσχυσή του με αφετηρία  την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Στα 320 μέλη  αυτής της οικογένειας  θέλουμε να πούμε και δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δέσμευση, την πίστη τους και την αναγνώριση όλων των προσπαθειών και ενεργειών της εταιρείας.  Φέτος ολοκληρώσαμε ένα τριετές επενδυτικό πλάνο 20 εκατομμυρίων ευρώ και  προχωρήσαμε στην πρόσληψη νέων συναδέλφων. Επενδύσαμε στη βελτίωση τόσο των εργασιακών μας χώρων όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής, με σκοπό να δώσουμε στους συναδέλφους μας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, ώστε  να αισθάνονται ασφαλείς και κινητοποιημένοι για να παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους από το 1978 και μας καθιστούν ηγέτιδα δύναμη στις ταχυμεταφορές στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η οικογένεια της DHL Express Ελλάδας είναι ενωμένη, ισχυρή και μεγαλώνει. Η αίσθηση ασφάλειας,oι αποδοχές, οι έξτρα παροχές, οι αυξήσεις, η συμμετοχή όλου του οργανισμούσε προγράμματαbonus, η υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και οι ευκαιρίες ανάπτυξης σίγουρα είναι σημεία που μας διαφοροποιούν. Φυσικά και η διασκέδαση είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας στην DHL. Δίνουμε δυναμικά το «παρών» στις εκδηλώσεις της εταιρείας που μας φέρουν πιο κοντά σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, όπως πάρτυ, αθλητικές δραστηριότητες, βραβεύσεις, οικογενειακές εκδηλώσεις κλπ. Επίσης με ιδιαίτερη χαρά υλοποιούμε προτάσεις εργαζομένων μας για δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με  έμφαση στη  στήριξη ιδρυμάτων για παιδιά. Συνεχίζουμε και αυτή τη χρονιά δυνατά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ!

Κάτια Λαμπροπούλου

DHL Express Ελλάς: Ασφάλεια και φροντίδα-1

Νομικός Σύμβουλος και Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Εταιρία

DHL Express (Ελλάς)

Κατάταξη στη λίστα

3(250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση?

Υπηρεσίες Ταχυμεταφορών

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

322

Τζίρος (2015)

45.441.076  Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0,7%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

157/112

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

9

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

29,5%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

DHL Express Ελλάς: Ασφάλεια και φροντίδα-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

DHL Express Ελλάς: Ασφάλεια και φροντίδα-3

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή