Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ: Μια οικογένεια από την Κρήτη

Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ: Μια οικογένεια από την Κρήτη

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Η διοίκηση της εταιρείας αντιλαμβάνεται τους εργαζομένους ως οικογένεια. Σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιστατικό ενός συναδέλφου η εταιρεία διοργάνωσε εσωτερικό έρανο για την στήριξη του συναδέλφου και με ίδια συμμετοχή διπλασίασε το τελικό ποσό που συλλέχθηκε αυξάνοντας έτσι το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης.

• Υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι ανάπτυξης και εξέλιξης που με εμπνέουν για το εργασιακό μου μέλλον.

• Είναι πολύ φιλικό. Είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι όλοι, η διοίκηση και το προσωπικό.

• Η εταιρεία λειτουργεί σε υψηλά πρότυπα και καθημερινά αντιμετωπίζει όλες τις θετικές και αρνητικές προκλήσεις με δυναμισμό και πνεύμα συνεργασίας.

Η ΕΜΜ. ΚΟΥΒΙΔΗΣ ΑΒΕΕ είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες πλαστικών σωλήνων στην Ελλάδα με εξειδίκευση στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην παραγωγή τεχνικά καινοτόμων πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων για την προστασία καλωδίων, την αποχέτευση και την αποστράγγιση. Η εταιρεία είναι οικογενειακή, δεύτερης γενιάς, ιδρύθηκε το 1979 στην Τύλισο Ηρακλείου Κρήτης και μετράει ήδη 38 χρόνια εμπειρίας σε εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 25.000 τ.μ.

Κάποιες από τις παροχές της:

Ο χαρακτήρας της εταιρείας είναι ιδιαίτερα οικογενειακός και αυτό εκφράζεται και μέσα από τις παροχές της. Ενδεικτικά για κάθε εργαζόμενο που παντρεύεται η εταιρεία κάνει δώρο μια τηλεόραση 40 ιντσών, για κάθε νεογέννητο δίνεται δώρο 1 κούτα πάνες (200 τμχ.), στην ονομαστική εορτή η εταιρεία προσφέρει ένα είδος ένδυσης (πουκάμισο, γραβάτα, φουλάρι, τσάντα) ή ένα μπουκάλι κρασί. Υπάρχει δυνατότητα ευέλικτης προσέλευσης / αποχώρησης κατά 2 ώρες, παρέχεται δωρεάν καφές, εμφιαλωμένο νερό, τσάι, χυμός, φρυγανιές/παξιμάδια, βούτυρο και μέλι, καθώς και ένα μικρό γεύμα (σνακ), διαφορετικό κάθε μέρα, από παραδοσιακό φούρνο της περιοχής. Η εταιρεία προσφέρει ομαδική ασφάλιση υγείας, check-up, οφθαλμολογική κάλυψη και κάλυψη ατυχήματος για όσους εργαζομένους συμπληρώνουν 5 έτη υπηρεσίας, ενώ δίνεται και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης με ευνοϊκούς όρους εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία επιβραβεύει την αφοσίωση και το ήθος. Πίσω από τον «υπάλληλο της χρονιάς», ο οποίος επιβραβεύεται με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, κρύβεται πάντα μια ιστορία που σχετίζεται με την απόδοση ή το ήθος που επέδειξε ο εργαζόμενος. Παράλληλα τιμώνται με ένα συμβολικό δώρο και  τα μέλη της οικογένειάς του. Η εταιρεία επιβραβεύει την πολύχρονη υπηρεσία κατά την αποχώρηση ή τη συνταξιοδότηση σε ειδική αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, όπου συμμετέχει όλο το προσωπικό με τις οικογένειές τους, εκφωνούνται λόγοι από τη Διοίκηση και απονέμονται αναμνηστικές πλακέτες. Στους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται από την εταιρεία δωρίζεται ένα ταξίδι για 2 άτομα στο εξωτερικό. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει 3 τέτοιες εκδηλώσεις.  Η εταιρεία ενισχύει τις οικογενειακές επιχειρήσεις των εργαζομένων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και φροντίζει ένα μεγάλο μέρος των ειδών που έχει ανάγκη (λάδι, ψάρι, κρέας, τυρί, ρακή) να το προμηθεύεται από εκείνους.

Περιβαλλοντική ευθύνη:

Η εταιρεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται, και αναγνωρίζοντας την ευθύνη που της αναλογεί, οργανώνει ολοένα και πιο ενεργά και δημιουργικά δράσεις περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθησίας. Δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας (ψηφιακοί ρυθμιστές θερμοκρασίας, ηλιακοί συλλέκτες, εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης),  σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ISO 14001, ανακυκλώνει λαμπτήρες και μπαταρίες, χαρτοκιβώτια, απορριπτόμενες πλαστικές συσκευασίες και αναλώσιμα υλικά σε ειδικά εγκατεστημένους κάδους ανακύκλωσης στο εργοστάσιο, έχει μειώσει τις εκπομπές ρύπων (CO2) κατά 20%, εξοικονόμησε ενέργεια κατά 25% μέσω της χρήσης ΑΠΕ και μείωσε τον όγκο των υλικών συσκευασίας κατά 30% τα τελευταία χρόνια.

Εταιρία

Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ

Κατάταξη στη λίστα

8 (50- 250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Βιομηχανία Πλαστικών Σωλήνων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

58

Τζίρος (2015)

7.532.778 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεωνπροσωπικού

9%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

50/8

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

10

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

28,5%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ: Μια οικογένεια από την Κρήτη-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή