SAS Institute: Oικογενειακό κλίμα και τακτικές εξορμήσεις

SAS Institute: Oικογενειακό κλίμα και τακτικές εξορμήσεις

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποια σχόλια εργαζομένων

  1. Παράγοντες όπως η συνέχιση και περαιτέρω βελτίωση του προγράμματος δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους υπαλλήλους και την οικογένειά τους με παροχή δωρεάν check-up, προγραμματισμός κοινωνικής δράσης της εταιρείας, εορτασμοί κ.α. συμβάλλουν και αυτά με τη σειρά τους στο να είμαι υπερήφανος για την εταιρεία στην οποία εργάζομαι και να τη θεωρώ ένα ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό  μέρος για να αποδίδω και να δημιουργώ!
  2. Η συνταγή δεν είναι μυστική πια: οι εξαιρετικοί συνάδελφοι, ο όμορφος χώρος εργασίας, το συνεχώς εξελίξιμο και πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο, οι παροχές που ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της αγοράς είναι μερικά από τα συστατικά που κάνουν την εταιρεία στην οποία εργάζομαι, την καλύτερη στην κατηγορία της. Σε όλα αυτά, υπάρχει όπως πάντα και ένα μυστικό συστατικό και αυτό ξέρει καλά να το διαφυλάττει το τοπικό management το οποίο αφουγκράζεται τις ανάγκες των υπολοίπων και τις ικανοποιεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό!
  3. Γίνεται διαρκώς προσπάθεια να εμπλουτίζεται η καθημερινότητα με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, εκδρομές κτλ., κάτι που ενισχύει τις διαπροσωπικές σχέσεις.
  4. Η εταιρεία σχεδιάζει και λαμβάνει αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη και του τελευταίου υπαλλήλου.

H SAS δραστηριοποιείται στον χώρο των Business Analytics και Business Intelligence και λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2000. Πρόκειται για πολυεθνική εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ και έργα σε περισσότερες από 80.000 επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια σε 146 χώρες (συμπεριλαμβανομένων 91 από τις 100 κορυφαίες εταιρείες στον κατάλογο 2015 Fortune Global 500®).

Κάποιες από τις παροχές της:

Η επιτυχία της SAS ταξιδεύει «χέρι-χέρι» με τη φήμη της ως υπόδειγμα εργοδότη. Γενναιόδωρες παροχές, on-site υπηρεσίες και οι απαράμιλλα φιλικές προς την οικογένεια πρακτικές βοηθούν στην προσέλκυση και στη διατήρηση των καλύτερων ταλέντων. Από την πρώτη μέρα, η σφιχτά δεμένη κουλτούρα της SAS συνδέει την επαγγελματική επιτυχία με την προσωπική ισορροπία. Η εταιρεία επιδοτεί μεταπτυχιακές σπουδές εργαζομένων της (100% ή 50%) ακόμα κι εάν δεν είναι προαπαιτούμενο για την εργασία. Οι επιβραβεύσεις των εργαζομένων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιπλέον μισθολογικές αυξήσεις, μπόνους παραγωγικότητας και προαγωγές. Η εταιρεία προσφέρει 25 ημέρες κανονική άδεια σε όλους τους εργαζομένους από την πρώτη κιόλας ημέρα πρόσληψης. Επιπλέον, παρέχονται ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, που καλύπτει και τα μέλη της οικογένειας των εργαζομένων, δώρο γάμου και γέννησης παιδιού και ticket restaurant κουπόνια.

Δράσεις και ενέργειες

που ξεχωρίζουν:

Η SAS προωθεί την ύπαρξη κλίματος ομαδικότητας και συναδελφικότητας, σε συνδυασμό με τη διασκέδαση. Έχει καθιερώσει μέσα στον χρόνο πολλές εορταστικές εκδηλώσεις για τους εργαζομένους και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, όπως π.χ. διήμερη εκδρομή με αφορμή τα 40 χρόνια της SAS, τα 10 χρόνια του Country Manager και τη διάκρισή της ως Best Workplace, μονοήμερη εκδρομή-δραστηριότητα αμέσως μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές, kick off συνέδριο (σε κτήμα όπου συνδυάστηκε και με οινογευσία), πεζοπορική ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, χριστουγεννιάτικο γεύμα στους εργαζομένους πριν κλείσει για την περίοδο των εορτών, πρωτοχρονιάτικη πίτα κ.ά. Σημαντική είναι επίσης και η κοινωνική προσφορά της εταιρείας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους εργαζομένους να συνεισφέρουν (π.χ. διοργάνωση ημέρας εθελοντικής προσφοράς τροφίμων, προσφοράς παιχνιδιών σε παιδιά, κ.ά.).

Ευελιξία στους γονείς:

Στην εταιρεία υπάρχει μεγάλη ευελιξία και κατανόηση στα προσωπικά ζητήματα των εργαζομένων, παρέχοντας στους γονείς-εργαζόμενους που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους (π.χ. λόγω ασθένειας παιδιού) τη δυνατότητα είτε να εργαστούν από το σπίτι είτε ακόμα και να λείψουν χωρίς να επηρεαστεί το υπόλοιπο της αδείας τους.

Εταιρία

SAS Institute

Κατάταξη στη λίστα

3 (20-49 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Λύσεις Λογισμικού

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

28

Τζίρος (2015)

 

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

10.1%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

15/13

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

60

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

33.3%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

SAS Institute: Oικογενειακό κλίμα και τακτικές εξορμήσεις-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή