S.C. Johnson Hellas: Μια δεμένη οικογένεια

S.C. Johnson Hellas: Μια δεμένη οικογένεια

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Μετά από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και 3 διαφορετικές εταιρείες, μπορώ να πω με σιγουριά ότι η SCJ είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό μέρος για να εργάζεται κάποιος. Τρία είναι τα μοναδικά στοιχεία ως προς αυτό: οικογενειακό πνεύμα, ο ένας νοιάζεται για τον άλλον, δουλεύουμε με χαμόγελο, πάθος και θετική ενέργεια. Στην SCJ νιώθεις σημαντικός.

•  Αυτά που κάνουν την εταιρεία μου ξεχωριστή είναι το εργασιακό της περιβάλλον και οι άνθρωποί της. Ένα περιβάλλον ζεστό, ανθρώπινο, φιλικό, με ανοιχτή επικοινωνία, που σέβεται, νοιάζεται, φροντίζει, αναπτύσσει και επιβραβεύει τους εργαζομένους. Ένα περιβάλλον στο οποίο θέλεις να δουλεύεις σκληρά για να συνεισφέρεις στις επιτυχίες.

Η SC Johnson είναι μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και ταυτόχρονα μια οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1886 από τον Samuel Curtis Johnson. Έπειτα από 130 χρόνια λειτουργίας και 5 γενιές της οικογένειας Johnson στο «τιμόνι» της εταιρείας, η SC Johnson σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες και απασχολεί 13.000 εργαζομένους παγκοσμίως. Στη χώρα μας απασχολεί 20 εργαζομένους.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία προσφέρει ομαδικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους τους εργαζομένους, από την πρώτη μέρα πρόσληψης, το οποίο περιλαμβάνει οδοντιατρική, οφθαλμολογική κάλυψη και εμβολιασμούς, check-up και διάφορες διαγνωστικές εξετάσεις.

Δίνοντας έμφαση στην οικογένεια, η εταιρεία επιδοτεί τα σχολικά είδη για τα παιδιά των εργαζομένων (100 ευρώ ανά παιδί), τους προσφέρει δώρα 2-3 φορές τον χρόνο, εισιτήρια για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Allou Fun Park, κινηματογράφους κ.λπ.

Ως δώρο γάμου προσφέρει στον εργαζόμενο 500€ και για κάθε νέο μέλος της οικογένειας η εταιρεία διαθέτει το ποσό των 300€. Διατίθενται επίσης δωρεάν στους εργαζομένους όσα προϊόντα λανσάρονται για πρώτη φορά και παρέχεται έκπτωση 50% σε όλα τα λοιπά εταιρικά προϊόντα.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η SC Johnson, επιδιώκοντας να διατηρεί τις ζεστές φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους εργαζομένους, τις ενισχύει με διάφορους τρόπους σε κοινές ή προσωπικές γιορτές. Στη γιορτή της μητέρας, του πατέρα, της γυναίκας, ακόμα και του Αγίου Βαλεντίνου, το κλίμα είναι εορταστικό, συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας και παίρνουν δώρα. Η εταιρεία φροντίζει ώστε οι εργαζόμενοι να δίνουν ραντεβού και εκτός γραφείου σε εκδρομές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, escape rooms, πίστες καρτ, paintball, αθλητικούς χώρους και οπουδήποτε μπορεί να βοηθηθεί το δέσιμο της ομάδας. Για πάνω από 14 χρόνια, η SC Johnson υποστηρίζει όχι μόνο χρηματικά, αλλά και εθελοντικά την Εστία, ένα μη κερδοσκοπικό κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση. Τα τελευταία 2 χρόνια υποστηρίζει οικονομικά το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Καστελλάνοι ενώ το 2015 και το 2016 υποστήριξε τους οργανισμούς Make a Wish και Κιβωτός του Κόσμου.

Έμφαση στην προσωπική ισορροπία:

Πρόσφατα, το περιοδικό Working Mother κατέταξε την SC Johnson για 28η φορά ανάμεσα στις 100 καλύτερες εταιρείες για εργαζόμενες μητέρες! Η ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής είναι ψηλά στην ατζέντα της εταιρείας, αφού οι εργαζόμενοι αποχωρούν νωρίτερα κάθε Παρασκευή (14:30-15:00), καθώς και την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής ή των γενεθλίων τους και δεν πραγματοποιούνται εταιρικές συναντήσεις τις Παρασκευές.

Η Δύναμή μας είναι οι Άνθρωποί μας!

Ολα ξεκινούν από την ίδια τη φιλοσοφία της S.C. Johnson που συνοψίζεται στις αρχές του «This We Believe»

H βασική δύναμη και η ζωτικότητα της εταιρείας μας διεθνώς βρίσκονται στους ανθρώπους της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα λόγια του H.F. Johnson παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς:

«Η καλή θέληση των ανθρώπων αποτελεί το θεμέλιο κάθε επιχείρησης. Την πραγματική της δύναμη. Οτιδήποτε άλλο είναι επουσιώδες.”                              H.F. Johnson, Sr. 1927»

Βασικό μέλημα της S.C. Johnson είναι να διατηρεί και να προάγει συνεχώς πρακτικές οι οποίες στοχεύουν σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον που διέπεται από ομαδικότητα και σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Σημαντικός τροφοδότης του οικογενειακού κλίματος που κυριαρχεί στην S.C. Johnson είναι η αρχή της ανοιχτής και άμεσης επικοινωνίας, η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών και η αναγνώριση των προσπαθειών όλων των εργαζομένων μας. Στην S.C. Johnson έχουμε πολλούς λόγους για να είμαστε περήφανοι. Κάθε χρόνο οι περισσότερες θυγατρικές μας βραβεύονται στον διαγωνισμό «Best Workplaces» και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία μας το 2016 ανακηρύχθηκε ως  One of the World’s Best Multinational Workplaces.

Οι ισχυρές μας αξίες όμως επισφραγίζονται και από την ύπαρξη του xSCJ club, ενός συλλόγου που ιδρύθηκε από πρωτοβουλία πρώην εργαζομένων της S.C. Johnson οι όποιοι κρατούν ζωντανές τις αξίες της εταιρείας μας.

Στην S.C. Johnson νιώθουμε μέρος μιας σημαντικής κληρονομιάς 130 χρόνων. Μιας κληρονομιάς που μας παρέδωσε ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς, εταιρική υπευθυνότητα, όραμα για πρωτοποριακά προϊόντα και μια μεγάλη ευθύνη: να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές.

Μαρία Γερανίου

S.C. Johnson Hellas: Μια δεμένη οικογένεια-1

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Εταιρία

S.C. Johnson Hellas

Κατάταξη στη λίστα

1 (20-49 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

10

 Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Ειδών Οικιακής  Χρήσης

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

20

 Τζίρος (2015)

18.241.190,33  Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

9,7%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

14/6

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

45

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

33,3%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

S.C. Johnson Hellas: Μια δεμένη οικογένεια-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

S.C. Johnson Hellas: Μια δεμένη οικογένεια-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή