Xerox Hellas: Αναγνώριση και υπερηφάνεια

Xerox Hellas: Αναγνώριση και υπερηφάνεια

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Η πρόσβαση στη Διοίκηση γίνεται με μεγάλη ευκολία και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι καλές νέες ιδέες εισακούονται και πιστώνονται σε αυτόν που τις σκέφτηκε, βοηθώντας τον να αναγνωριστεί εργασιακά.

•  Είναι μια εταιρεία που πραγματικά δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της να ανέβουν, αισθανόμαστε ασφαλείς και θα ήθελα να εργάζομαι εδώ για πολλά χρόνια.

•  Πάντα ήμουν περήφανη που δούλευα στην Xerox, αλλά τώρα ειδικά, για την Ελλάδα του σήμερα, που ακούμε διάφορα από άλλες εταιρείες, πιστεύω ακράδαντα την XEROX ΜΑΣ γιατί ήταν και είναι πάντα δίπλα στον εργαζόμενο σαν οικογένεια!!! Proud to be XEROX!!!

Η Xerox, με παρουσία σε 160 χώρες, βρίσκεται  πίσω από μια σειρά από καινοτόμες λύσεις που άλλαξαν τον τρόπο της εργασίας. Μερικά από τα επιτεύγματά της περιλαμβάνουν το πρώτο φωτοαντιγραφικό (1949), το πρώτο desktop PC (1973), το πρώτο mouse (1973), τον πρώτο laser εκτυπωτή (1977) και τον εκτυπωτή που τυπώνει πάνω σε αντικείμενα (2016). H Xerox Hellas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1972 στον κλάδο παροχής υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων και εμπορίας αναλώσιμων ειδών.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η δέσμευση για εκπαίδευση και ουσιαστική ανάπτυξη των ανθρώπων της αποτελούν ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας. Όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και εκμάθησης αγγλικών, ενώ η εταιρεία προωθεί προγράμματα mentoring και coaching για τους managers της. Η Xerox επιδιώκει την ύπαρξη ισορροπίας ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή. Ενδεικτικά κάποιες από τις πιο σημαντικές παροχές που προσφέρει είναι το ιδιωτικό φαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους, δώρο γέννησης παιδιού, 2 ημέρες επιπλέον άδεια για νέους πατέρες, 2 εβδομάδες επιπλέον για τις νέες μητέρες,  δωροεπιταγή σε όλους για τα Χριστούγεννα, καθώς και €300 δωροεπιταγή στα παιδιά εργαζομένων που μπαίνουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Το 2016 όλη η εταιρεία γιόρτασε τα εξαιρετικά της αποτελέσματα με εκδρομή σε χειμερινό resort στην Αράχωβα. Οι εκδηλώσεις της Xerox χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και είναι ιδιαίτερα κεφάτες και καινοτόμες, αφού μπορούν να περιέχουν από διαγωνισμό τραγουδιού («Τhe Xerox Factor») έως και διαγωνισμό χορού («Dancing with the Xerox Stars»), με τη συμμετοχή όλου του προσωπικού.

Στο 90% των εργαζομένων έχουν και κυμαινόμενες αποδοχές και bonus (πέραν του βασικού μισθού). Οι στόχοι που μπαίνουν είναι καθορισμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κανένα από αυτά δεν καταργήθηκε ή μειώθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Η Xerox βραβεύει τους εξαίρετους εργαζομένους με δώρο ένα Σαββατοκύριακο με τον/τη σύντροφό τους ή ταξίδι στο εξωτερικό για τους αρίστους από το τμήμα Πωλήσεων ή τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ενδεικτικό του τρόπου που η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της, ήταν ότι έδωσε τη δυνατότητα σε έναν νέο εργαζόμενο που το επιθυμούσε, να τρέξει στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, μεσολαβώντας για τη συμμετοχή του στη Γερμανική Xerox και καλύπτοντας όλα τα έξοδά του.

Μια συγκινητική ενέργεια:

Μέσα στο πλαίσιο της εθελοντικής συνεισφοράς, έλαβε χώρα μια πολύ συγκινητική πρωτοβουλία τον Μάιο του 2016, όταν η εταιρεία αποφάσισε να υποστηρίξει το Make-A-Wish®, υλοποιώντας μια ευχή που είχε εκφράσει ένα κοριτσάκι: Ήθελε με την αποχώρησή του από το νοσοκομείο να έβλεπε ένα Στρουμφοδωμάτιο. Μια ομάδα εργαζομένων λοιπόν ζωγράφισε το δωμάτιο της μικρής σαν Στρουμφοχωριό ενώ 3 εργαζόμενοι ντύθηκαν στρουμφάκια και υποδέχθηκαν το κοριτσάκι στο νέο του δωμάτιο.

Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Xerox Hellas, Βασίλη Ραμπάτ.

Κύριε Ραμπάτ, δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεστε στα Best Workplace Awards, σωστά;

Πράγματι! Και τις έξι φορές που ήμασταν υποψήφιοι τα τελευταία χρόνια, καταφέραμε να διακριθούμε. Η φετινή μας βράβευση όμως μας έκανε πιο χαρούμενους από ποτέ.

  Γιατί το λέτε αυτό;

Επειδή συμπίπτει με μια πολύ σημαντική επέτειο για την εταιρεία μας, καθώς φέτος γιορτάζουμε 45 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, αλλά και γιατί η διάκριση για τους συμμετέχοντες στα φετινά βραβεία ήταν πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά, καθώς οι συμμετοχές από όλους τους κλάδους της αγοράς ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

  Ποιος ειναι ο θεμέλιος λίθος αυτής της επιτυχίας;

Οι αξίες της εταιρείας μας και κυρίως οι ίδιοι οι άνθρωποί μας! Όπως γνωρίζετε, το 66% της τελικής βαθμολογίας στα βραβεία προκύπτει από την κρίση των εργαζομένων. Άρα, όταν εν μέσω κρίσης η αναγνώριση βασίζεται κυρίως στη γνώμη των ανθρώπων μας, νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι.

  Πείτε μας λίγα λόγια για το μέλλον.

Παρά τις αντιξοότητες, διατηρούμε την ηγετική μας θέση στην αγορά και συνεχίζουμε να προσφέρουμε λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να δουλεύουν πιο παραγωγικά και πιο οικονομικά. Με το μεγαλύτερο λανσάρισμα προϊόντων στην ιστορία μας να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και με όπλα μας την καινοτομία και βέβαια τους ανθρώπους μας, είμαστε σίγουροι ότι το 2017 θα αποτελέσει μια χρονιά- ορόσημο, εξασφαλίζοντας ένα ακόμη καλύτερο μέλλον τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τους εργαζομένους μας.

Βασίλης Ραμπάτ

Xerox Hellas: Αναγνώριση και υπερηφάνεια-1

Διευθύνων Σύμβουλος, Xerox Hellas

Εταιρία

Xerox Hellas

Κατάταξη στη λίστα

4 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παροχή Ολοκληρωμένων Λύσεων Διαχείρισης Εγγράφων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

99

Τζίρος (2015)

29.500.000 Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0,9%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

67/32

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

118

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

25%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Xerox Hellas: Αναγνώριση και υπερηφάνεια-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

Xerox Hellas: Αναγνώριση και υπερηφάνεια-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή