Pfizer Hellas: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Pfizer Hellas: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

4' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας είναι κάτι το ξεχωριστό, σε κάνει να νιώθεις παιδί της και σε ωθεί σε μεγιστοποίηση των προσπαθειών σου, όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή θέλεις και γουστάρεις. Στέκεται δίπλα σου στις χαρές αλλά πολύ περισσότερο στις λύπες, διασκεδάζουμε μαζί, παλεύουμε μαζί, πετυχαίνουμε μαζί άλλα και χάνουμε μαζί.

•  Όταν κάποτε είχα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα λόγω τροχαίου στην οικογένειά μου, απευθύνθηκα στην εταιρεία και με στήριξε οικονομικά και ξεπέρασα το πρόβλημά μου, αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Η Pfizer Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 56 χρόνια, έχει μια μακρά ιστορία στην υποστήριξη των ασθενών στην Ελλάδα.  Την τελευταία τριετία, η συνεισφορά της Pfizer Hellas στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε 260 εκατομμύρια ευρώ, μέσα από φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, μισθούς και άλλες υποχρεώσεις.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η Pfizer δίνει μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη των ανθρώπων της και γι’ αυτό το λόγο έχει δημιουργήσει στην εταιρεία ξεχωριστό τμήμα εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια του 2016, πραγματοποιήθηκαν 84 εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους σχεδόν 300 εργαζόμενούς της. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων έχει μεγάλη σημασία για την εταιρία, γι’ αυτό και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη, την υγεία, την ευεξία και την ασφάλειά τους. Παρέχεται ανταγωνιστικό ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα καθώς και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους και τα προστατευόμενα μέλη τους. Επίσης προσφέρει δεκαήμερη άδεια γάμου και ευέλικτο ωράριο εργασίας για τις νέες μητέρες.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις και δράσεις κάθε χρόνο για τους εργαζομένους της. Καθώς ο ρόλος της οικογένειας είναι σημαντικός για την Pfizer, το 2016 διοργάνωσαν μια μοναδική ημέρα στην εταιρεία, με σκοπό να δουν από κοντά τα παιδιά των εργαζομένων τον χώρο όπου οι γονείς τους περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αφήγηση παραμυθιού με την ιστορία της Pfizer, ειδικά γραμμένου για τα μικρότερα παιδιά.

Η εταιρεία επίσης έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό δράσεων στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει ονομάσει «Citius Altius Fortius», το οποίο εστιάζει στον υγιεινό τρόπο ζωής με συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο νυχτερινός Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης, το Ladies Run, ποδηλατικές διαδρομές στο κτήμα Συγγρού και πεζοπορίες στον Υμηττό, συνεδρίες yoga, τουρνουά ποδοσφαίρου, beach volley, μαθήματα αναρρίχησης, τοξοβολίας και snowboard.

Ορχήστρα με σκοπό:

Ανάμεσα στο πλήθος των δραστηριοτήτων εθελοντισμού των εργαζομένων ξεχωρίζει η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas, η οποία δημιουργήθηκε από μια ομάδα εργαζομένων με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική. Το 2014 τα μέλη της ορχήστρας αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους για καλό σκοπό: να βελτιώσουν την καθημερινότητα συνανθρώπων τους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα τρίτης ηλικίας. Έτσι ξεκίνησε μια εθελοντική πρωτοβουλία με μια σειρά επιτυχημένων εκδηλώσεων (4 με 5 το χρόνο) σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Τολμάμε να ρισκάρουμε και μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας…

Μεγάλη η διάκριση, μεγάλη η ικανοποίηση και η υπερηφάνειά μας, μεγάλο το ευχαριστώ στους ανθρώπους μας: σε όλους τους συναδέλφους της Pfizer Hellas αλλά και στον καθένα ξεχωριστά που μας ανέδειξαν ξανά στην κορυφή των BestWorkplaces!

Είμαστε χαρούμενοι και όταν μια εταιρεία έχει χαρούμενους ανθρώπους τότε είναι πραγματικά κορυφαία. Η χαρά όπως και το χαμόγελο είναι στοιχεία της κουλτούρας μας. Δεσμευόμαστε στο όραμά μας να συνεισφέρουμε στη βελτίωση της Υγείας και να είμαστε η καλύτερη επιλογή για τους εργαζομένους και τους συνεργάτες μας. Τολμάμε να ρισκάρουμε και μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας. Συνεισφέρουμε στην κοινωνία και στο περιβάλλον με δράσεις ΕΚΕ και εθελοντισμού. Κυρίως όμως επενδύουμε στους ανθρώπους μας και εξελισσόμαστε μαζί τους:

• Με πρωτοποριακά προγράμματα, με εκπαιδευτικά σεμινάρια, με επιλογές coaching/mentoring, με εσωτερικές μετακινήσεις, προαγωγές και assignments εντός και εκτός Ελλάδος.

• Υλοποιούμε προσωπικά πλάνα ανάπτυξης με μεταπτυχιακά και εξειδικευμένα προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Προωθούμε την κουλτούρα OWNIT και την ευθύνη του κάθε εργαζόμενου για την καριέρα και την ανάπτυξή του. Στηρίζουμε τη μετάδοση της γνώσης με καινοτόμα σεμινάρια που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γίνονται εισηγητές και εκπαιδεύουν συναδέλφους τους σε διάφορα θέματα

• Προωθούμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη, στηρίζουμε τους συναδέλφους στην οικογενειακή τους ζωή, επιβραβεύουμε και αναγνωρίζουμε.

Ενημερώνουμε για σύγχρονες νόσους και τρόπους πρόληψης, καλλιεργούμε τον ανοιχτό διάλογο, οργανώνουμε εκδηλώσεις για τα παιδιά των συναδέλφων μας, δίνουμε τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, αναγνωρίζουμε την αριστεία, γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας. Η ακεραιότητα, η καινοτομία, ο σεβασμός, η δικαιοσύνη, η συντροφικότητα, η θετική μας ενέργεια είναι όσα χαρακτηρίζουν τις σχέσεις και τις συμπεριφορές μας και μας καθιστούν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Γι’ αυτό χαμογελάμε στην Pfizer!

Eιρήνη Παγανοπούλου

Pfizer Hellas: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο-1

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Εταιρία

Pfizer Hellas

Κατάταξη στη λίστα

1 (250+ εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

10

Σεβασμός

10

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Φαρμακευτική

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

294

Τζίρος (2015)

€ 229.661.173,88

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,3%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

175/118

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

98

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

38,1%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Pfizer Hellas: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

Pfizer Hellas: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή