ICTS Hellas Security Solutions: Η ασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

ICTS Hellas Security Solutions: Η ασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

4' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Για τα δεδομένα της Ελλάδας σήμερα, θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες εταιρείες στον τομέα της, στο θέμα των αμοιβών, του εργασιακού περιβάλλοντος και της προστασίας του προσωπικού.

•  Για πρώτη φορά εργάζομαι σε τόσο φιλικό και οικογενειακό θα έλεγα χώρο εργασίας. Μεγάλη η αίσθηση της ασφάλειας και της δίκαιης αντιμετώπισης.

•  Η διοίκηση είναι πολύ δίκαια με το προσωπικό, αναγνωρίζει την καλή δουλειά, μας ανταμείβει δίκαια.

 •  Οι γνώσεις που παίρνεις για το αντικείμενό μας με τα σεμινάρια που γίνονται και η συναδελφικότητα που υπάρχει ανάμεσα στους υπαλλήλους.

Η ICTS Hellas λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1987 ως μέλος του Ομίλου ICTS Europe, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας σε αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, λιμένες, θαλάσσιους μεταφορείς καθώς και σε επιχειρήσεις με κρίσιμες εγκαταστάσεις. Σήμερα στη χώρα μας διατηρεί περισσότερους από 30 σταθμούς λειτουργίας, υλοποιώντας περίπου 50 διαφορετικά έργα σε λιμάνια και αεροδρόμια, απασχολώντας 883 άτομα και έχοντας την ευθύνη εποπτείας των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου στη Γερμανία, την Κύπρο και την Αλβανία.

Κάποιες από τις παροχές της:

Με στόχο την παρακίνηση μέσω της αναγνώρισης, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τους θεσμούς του Υπαλλήλου του Μήνα και του Υπαλλήλου του Έτους, που συνοδεύονται από σημαντική χρηματική επιβράβευση. Επίσης η εταιρεία δίνει επιδόματα μη απουσίας και έγκαιρης παρουσίας στο 95% του πληθυσμού. Έκτακτα bonus μπορούν επίσης να δοθούν ad-hoc ως αναγνώριση για μεμονωμένες περιπτώσεις εργαζομένων που επέδειξαν εξαιρετική απόδοση ή συμπεριφορά. Για την επιβράβευση των υπαλλήλων της εταιρείας δόθηκε συνολικά το 2016 το ποσό των €432.186. Η ICTS Hellas παρέχει ασφαλιστικό πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης από το επίπεδο του Διευθυντή Βάρδιας και πάνω, τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο, casual Friday, κάρτες μετακίνησης με όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ καθώς και κουπόνια Ticket Restaurant ως χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλο το προσωπικό.

Επιπλέον, δίνεται έκτακτο επίδομα γέννησης και γάμου και γίνονται και χρηματικές διευκολύνσεις σε περίπτωση έκτακτων αναγκών. Για την ομάδα των διοικητικών υπαλλήλων η εταιρεία προσφέρει κουπόνια αξίας €50 την ημέρα των γενεθλίων τους.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Έχοντας μεγάλο μέρος των εργαζομένων της διασκορπισμένο σε διαφορετικά έργα, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία μιας Self Service πλατφόρμας μέσω της οποίας γίνεται αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων και εταιρείας. Μέσω του self service επικοινωνούνται ανακοινώσεις και άρθρα και κάθε εργαζόμενος μπορεί να βρει πλήθος πληροφοριών που αφορούν στην εργασιακή του ζωή ή να κάνει σχετικές αιτήσεις. Μερικές από αυτές τις πληροφορίες αφορούν στοιχεία μισθοδοσίας, υπόλοιπα αδειών, εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις. Επιπλέον η ετήσια στοχοθέτηση και αξιολόγηση πραγματοποιείται από φέτος μέσω του self service. Παράλληλα μέσω της πλατφόρμας αυτής, κάθε εργαζόμενος μπορεί εύκολα να στείλει μήνυμα και να απευθυνθεί στο τμήμα HR ή γενικότερα στη διοίκηση της εταιρείας.

Κοινωνική ευαισθησία: 

Η εταιρεία πραγματοποιεί δωρεά παγίων σε ιδρύματα, συμμετέχει σε αναδασώσεις, ευαισθητοποιεί τους εργαζομένους της σε θέματα κοινωνικής δράσης, προωθεί τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, και car pooling (μοίρασμα αυτοκινήτου), έχει πρόγραμμα μείωσης χαρτιού, αναλωσίμων και ενέργειας με στοχοθέτηση.  Μέσω των δράσεων αυτών εκτός από την κοινωνική και περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση, βελτιώνεται η ομαδικότητα και η συνεργασία των εργαζομένων, διευρύνεται ο ορίζοντας γνώσεων και αναπτύσσεται η κριτική σκέψη τους.

Rising to meet tomorrow's challenges

Στην ICTS αναζητούμε ανθρώπους που διακρίνονται από την επιθυμία να βελτιώνονται στο αντικείμενό τους. Για την ομάδα του προσωπικού ασφαλείας συγκεκριμένα αναζητούμε χαρακτηριστικά, όπως η επαγρύπνηση και η παρατηρητικότητα, τα οποία εξετάζουμε μέσα από ένα ηλεκτρονικό εργαλείο αξιολόγησης ικανοτήτων.

Οι πλέον σημαντικές προκλήσεις είναι η άμεση ικανοποίηση της ζήτησης προσωπικού, που μπορεί να προκύψει ταυτόχρονα και σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς και η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού.

Αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι οι άνθρωποί μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των υπηρεσιών ασφάλειας, εφαρμόζοντας τις καλύτερες πρακτικές για την ανταμοιβή, την ανάπτυξη και την ανέλιξή τους. Έχουμε δεσμευτεί απέναντί τους να επενδύουμε διαρκώς στη δημιουργία μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης και να ενθαρρύνουμε την ανάδειξη των επιθυμητών συμπεριφορών. Έχουμε επενδύσει στην εφαρμογή συστημάτων αξιολόγησης, ένταξης και ενσωμάτωσης, καθώς και διαδοχής. Η βάση όλων, όσα κάνουμε για τους εργαζόμενούς μας, απορρέει από τις αξίες μας: την καινοτομία, την αφοσίωση, την ομαδικότητα και την αειφορία.

Διακριθήκαμε για πρώτη φορά στη λίστα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ανάμεσα σε άλλες εξαιρετικές εταιρείες και σε αυτή τη θέση μας ενέταξαν οι συνεργάτες μας βάσει της εργασιακής τους εμπειρίας στην ICTS. Τους ευχαριστούμε θερμά για το έργο και τη συμβολή τους. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην αναγνώριση της αξίας τους και να ανταποδίδουμε την αφοσίωσή τους.

Χρήστος Μανιατόπουλος

ICTS Hellas Security Solutions: Η ασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο-1

Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής

Εταιρία

ICTS Hellas Security Solutions

Κατάταξη στη λίστα

8 (πάνω από 250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

8

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση?

Ολοκληρωμένες Λύσεις Ασφαλείας

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

883

Τζίρος (2015)

13.881.450 Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

21,3%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

379/358

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

87

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

35,7%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

ICTS Hellas Security Solutions: Η ασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή