Try this at Home: Η νέα πρωτοβουλία της Stoiximan για το Brain Gain

Try this at Home: Η νέα πρωτοβουλία της Stoiximan για το Brain Gain

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχεις γνώσεις, ικανότητες, όρεξη για δουλειά, όραμα για το μέλλον σου. Προσπάθησες να βρεις δουλειά στην Ελλάδα, αλλά δεν βρήκες κάποια επαγγελματική ευκαιρία που να σε ικανοποιεί. Aποφάσισες να κάνεις το μεγάλο βήμα, να δοκιμάσεις την τύχη σου αλλού. Δεν είσαι μόνος: είσαι ένας από τους 180.000 που εγκαταλείπουν κάθε χρόνο τη χώρα για να συνεχίσουν την καριέρα τους εκτός Ελλάδος, το 10% του πανεπιστημιακά εκπαιδευμένου προσωπικού της χώρας. Είσαι μία ακόμα περίπτωση brain drain, μιας από τις πιο σκοτεινές συνέπειες της κρίσης των τελευταίων ετών, ένα φαινόμενο που σταθερά αδυνατίζει την Ελλάδα από το πιο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της. 

Να συνεχίσουμε την υποθετική αυτή ιστορία: η δουλειά είναι καλή, αλλά σου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι σου. Σου λείπει ο ελληνικός ήλιος, καμιά φορά νιώθεις ότι σου λείπει μέχρι και η κίνηση στο Σύνταγμα. Σου έχουμε καλά νέα: μπορείς να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, σπίτι σου.

Με αυτή τη σκέψη σχεδιάστηκε το «Try this at Home», η νέα δράση της Stoiximan. Και η εταιρεία έχει κάθε λόγο να το υποστηρίζει, καθώς πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία GameTech στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη. Με προσωπικό που ξεπερνά τους 600 εργαζομένους και μέσο όρο ηλικίας τα 32 χρόνια, η Stoiximan προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο σε αυτούς που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα για να ενταχθούν στο δυναμικό της. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει: 3 επιπλέον μισθούς, 2.000 ευρώ για τα έξοδα μετεγκατάστασης, κινητό τηλέφωνο για τους τρεις πρώτους μήνες και τον προσωπικό σου «relocation buddy», τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σε όσους πάρουν αυτό το διαβατήριο επιστροφής, για να τους καθοδηγήσει σε διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τραπεζικούς λογαριασμούς, στέγη και άλλες βασικές δυσκολίες στη μετάβαση.

Γιατί να το δοκιμάσει κάποιος αυτό; Για να ενταχθεί σε έναν οργανισμό που έχει αποδειχθεί ανταγωνιστικός διεθνώς. Σήμερα η Stoiximan δραστηριοποιείται σε 6 αγορές: Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, με ηγετική θέση στις περισσότερες από αυτές. Επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής και εφαρμόζει την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, από τις γλώσσες προγραμματισμού μέχρι τις μεθόδους εργασίας. Απασχολεί περισσότερους από 200 ανθρώπους μόνο για τοκομμάτι της Τεχνολογίας και προσφέρει ποιοτικές θέσεις εργασίας σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας με προσιτό κλίμα, ανοικτές πόρτες και πολλές παροχές. Γιατί έχει αίθουσα ping pong, οργανώνει διαρκώς διαγωνισμούς με έπαθλα «δυνατές» εμπειρίες που ενώνουν τους ανθρώπους τους, όπως skydiving ή ταξίδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Με άλλα λόγια, γιατί έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να ανατρέψει στην πράξη το brain drain. Δεν είναι τυχαίο που ήδη 20 άνθρωποι έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό για να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Stoiximan. Συνέχισαν να κάνουν αυτό που έκαναν από το «σπίτι» τους και θα το ξαναέκαναν.

Γιατί το κάνει αυτό η Stoiximan; Γιατί γνωρίζει ήδη από την αρχή της δραστηριότητάς της ότι η επιτυχία ξεκινά από τους ανθρώπους της. Αυτούς που εργάστηκαν εντατικά για να φέρουν την εταιρεία στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα, με αρκετά χιλιόμετρα επιτυχίας και ανοικτό ορίζοντα με όλες τις προϋποθέσεις για ακόμα περισσότερη ανάπτυξη. Και είναι σημαντικό να έχει κοντά της τους ανθρώπους που χρειάζεται για να συνεχίσει το επιτυχημένο της μοντέλο.

Γιατί λειτουργεί με υπευθυνότητα σε όλους τους τομείς της, από τις πρακτικές και πολιτικές για υπεύθυνο παιχνίδι, μέχρι τη σταθερή υποστήριξη του αθλητισμού σε όλο του το εύρος, από τα πιο δημοφιλή μέχρι τα λιγότερο γνωστά αθλήματα και από σωματεία και ομάδες μέχρι σε μεμονωμένους αθλητές που κάνουν τη διαφορά. Γιατί ενδιαφέρεται να έχει θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, εφαρμόζοντας από το 2017 το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες», που έχει μέχρι σήμερα προσφέρει εκπαιδευτικές εμπειρίες και ένα πιο μεγάλο παράθυρο στον κόσμο σε περισσότερους από 20.000 μαθητές. Γιατί έχει αναπτυχθεί πλέον αρκετά για να μπορεί να φέρει πίσω κάποιους από αυτούς που έφυγαν.

Γιατί το brain gain είναι το δικό της στοίχημα.

Μάθετε περισσότερα για το «Try this at Home» στο braingain.stoiximan.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή