Raycap: Με το βλέμμα στο μέλλον

Raycap: Με το βλέμμα στο μέλλον

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Raycap είναι μία βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας 100% ελληνικής ιδιοκτησίας. Δραστηριοποιείται παγκοσμίως με εργοστάσια στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στη Σλοβενία, και κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των τηλεπικοινωνιακών και βιομηχανικών υποδομών. Η θυγατρική εταιρεία του ομίλου, Raycap GmbH, δραστηριοποιείται στη Γερμανία από το 2011 και με έδρα το Μόναχο υποστηρίζει σημαντικούς πελάτες στη Γερμανία και την υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη.

Τα συστήματα ηλεκτρικής προστασίας της Raycap χρησιμοποιούνται σε ανεμογεννήτριες, σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας, ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τελευταίας γενιάς, αλλά και σε ηλεκτρικούς πίνακες διανομής για κτηριακές και βιομηχανικές εφαρμογές. Στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, η Raycap έχει κερδίσει σημαίνουσα θέση στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη και αποτελεί βασικό προμηθευτή πολλών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών. Τα συστήματα τα οποία αρχικά αναπτύχθηκαν για εφαρμογές στη Βόρεια Αμερική, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καλωδιακής υποδομής, προστασίας, τροφοδοσίας και διασύνδεσης στους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

Raycap: Με το βλέμμα στο μέλλον-1

Στο χώρο της σταθερής τηλεπικοινωνιακής υποδομής, η Raycap έχει αναπτύξει και κατασκευάζει στο εργοστάσιο της Δράμας, συστήματα ενεργών και παθητικών καμπινών για εφαρμογές xDSL και FTTH (Fiber To The Home). Οι καμπίνες της Raycap χρησιμοποιούνται και εγκαθίστανται τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία και είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες περιβαλλοντολογικές απαιτήσεις των χωρών και φυσικά στις ανάγκες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Εκμεταλλευόμενη τη σημαντική εμπειρία που έχει κερδίσει ήδη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, όπου η ανάπτυξη του 5G δικτύου είναι ήδη γεγονός, η Raycap έχει αναπτύξει τεχνολογία και πρακτικές για την διακριτική εγκατάσταση σταθμών 5G σε αστικό περιβάλλον.

Οι λύσεις αυτές προστατεύουν και σέβονται την αισθητική των πόλεων αλλά και την ανάγκη των πολιτών για δημόσιο χώρο απαλλαγμένο από τη θέα κεραιών και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Raycap συνεργάζεται με μεγάλες πόλεις και δήμους στη Γερμανία για την επιλογή λύσεων πυκνής εγκατάστασης κόμβων 5G σε ήδη υπάρχουσες υποδομές όπως στύλους φωτισμού, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κ.α. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτεται η ανάγκη για μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων και παράλληλα διατηρείται η αισθητική των πόλεων ακόμα και σε σημεία με ιστορικά κτήρια, μνημεία και έντονη πολιτιστική αξία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή