Veridos Ματσούκης: Δύναμή μας η τεχνολογία, αδιαπραγμάτευτη αξία μας η εμπιστοσύνη

Veridos Ματσούκης: Δύναμή μας η τεχνολογία, αδιαπραγμάτευτη αξία μας η εμπιστοσύνη

3' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Veridos Ματσούκης: Δύναμή μας η τεχνολογία, αδιαπραγμάτευτη αξία μας η εμπιστοσύνη-1

Η ιστορία της Veridos Ματσούκης έχει τις ρίζες της στην Αθήνα του 1891, αρχικά ως μικρό εργαστήριο Γραφικών Τεχνών. Αργότερα τη σκυτάλη παίρνουν οι επόμενες γενιές, οι οποίες με όραμα, εργατικότητα και μεράκι δημιουργούν την οικογενειακή επιχείρηση Γραφικών Τεχνών Αλέξανδρος Ματσούκης Α.Ε., που δραστηριοποιείται με επιτυχία τα χρόνια που ακολουθούν στον χώρο των εκτυπωτικών εργασιών και το 1969 αποφασίζει να διαφοροποιηθεί, ανοίγοντας παράλληλα τα φτερά της στο κλάδο των Εκτυπώσεων Ασφαλείας.

Το 2007, με τον Ευθύμιο Ματσούκη –που χάσαμε απροσδόκητα πριν από λίγους μήνες– στο τιμόνι, ήταν σταθμός για την εταιρεία μας, καθώς μετά από σχεδόν 40 έτη πετυχημένης συνεργασίας με την Giesecke & Devrient GmbH στην παραγωγή διαβατηρίων και άλλων αξιογράφων, ο γερμανικός όμιλος εξαγοράζει το 60% των μετοχών με τη συμφωνία η διοίκηση της εταιρείας να είναι ελληνική.

Κάτω από τη νέα σύσταση, η εταιρεία ως Giesecke & Devrient Ματσούκης Α.Ε. εισέρχεται σε μια περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης. Σύντομα εκπονήσαμε ένα μακροχρόνιο επενδυτικό σχέδιο που αφορούσε την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, καθώς και την ανάλογη υποδομή για την αυτοματοποιημένη παραγωγή Ταξιδιωτικών Εγγράφων. Παράλληλα επενδύσαμε στη νέα οργάνωση και στην εκπαίδευση για την περαιτέρω εξειδίκευση του προσωπικού μας.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, συνεχίσαμε την ανοδική μας πορεία, όχι μόνο διατηρώντας στο ακέραιο το ανθρώπινο δυναμικό μας, χωρίς μάλιστα να προβούμε σε μειώσεις μισθών, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήσαμε περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας.

Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις, το 2015 ακολουθήσαμε τα βήματα ανάπτυξης της κοινοπραξίας μεταξύ των γερμανικών κυρίαρχων Οργανισμών στην αγορά αυτή, της Giesecke + Devrient GmbH και του Bundesdruckerei GmbH (Γερμανικό Κρατικό Τυπογραφείο) που δημιούργησαν τη Veridos GmbH.

Η εξαιρετικά ισχυρή αυτή κοινοπραξία αποτέλεσε για εμάς μια νέα πρόκληση ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, με γνώμονα πάντα τα υψηλότερα και πιο εξελιγμένα επίπεδα ασφαλείας. Έτσι η εταιρεία πλέον περνάει σε νέα εποχή, ως Veridos Ματσούκης Α.Ε.

Veridos Ματσούκης: Δύναμή μας η τεχνολογία, αδιαπραγμάτευτη αξία μας η εμπιστοσύνη-2

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΩΡΕΣ 

Στην εταιρεία σήμερα απασχολούμε 300 άτομα προσωπικό και διαθέτουμε όλες τις διεθνείς πιστοποιήσεις ασφαλείας και ποιότητας που απαιτούνται για την εκτέλεση προϊόντων υψίστης ασφαλείας. Σαράντα χώρες, ανάμεσά τους και τέσσερα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπιστεύονται στην Ελλάδα και στη Veridos Ματσούκης Α.Ε. την παραγωγή διαβατηρίων, ταυτοτήτων, αδειών οδήγησης και άλλων εγγράφων που έχουν σχέση με την ύψιστη ασφάλεια της κρατικής οντότητας και των ίδιων των πολιτών τους.

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε με επιτυχία το 10ετές επενδυτικό πρόγραμμά μας, ύψους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο υποστηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η επένδυση αυτή μας δίνει πλέον τη δυνατότητα της πλήρους αυτοματοποιημένης και καθετοποιημένης παραγωγής ηλεκτρονικών Ταξιδιωτικών Εγγράφων στις εγκαταστάσεις μας στο Ίλιον Αττικής, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα υλικά και τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Η Veridos Ματσούκης A.E. αποτελεί τον μοναδικό ιδιωτικό φορέα στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή που διαθέτει τις εγκαταστάσεις και την τεχνογνωσία (πιστοποιημένα από τους πλέον έγκυρους φορείς) για την παραγωγή εγγράφων ασφαλείας με τα υψηλότερα standards. Με ετήσιο κύκλο εργασιών που το 2020 αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ και ο οποίος σχεδόν εξ ολοκλήρου αφορά εξαγωγική δραστηριότητα, διασφαλίζουμε σημαντικά έσοδα στην ελληνική οικονομία.

Το μυστικό της αδιάκοπης πετυχημένης πορεία μας είναι ότι έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε τη μακροχρόνια εμπειρία, τη γερμανική τεχνολογία και την ελληνική τεχνική, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας και των κυβερνήσεων των 40 χωρών για τις οποίες παράγουμε σήμερα στην Ελλάδα τα έγγραφα ασφαλείας τους. Με την υποστήριξη της μητρικής εταιρείας και τη συμβολή της δυναμικής ελληνικής ομάδας διοίκησης, καθώς και του εξειδικευμένου προσωπικού μας, η Veridos Ματσούκης Α.Ε. καθίσταται σταδιακά σημαντικός επιχειρηματικός κόμβος και κέντρο καινοτομίας.

Και αισθανόμαστε πραγματικά περήφανοι που όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Ο διαγωνισμός για τις νέες ελληνικές ταυτότητες, που αφορά την υποστήριξη του νέου ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος εντύπων ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας για τα επόμενα 10 χρόνια, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους στόχους και τις προκλήσεις για την εταιρεία μας.

Η «Veridos Ματσούκης», ως ένωση εταιρειών με τον ΟΤΕ, την BYTE και την πορτογαλική INCM, καθώς και με την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουμε καταθέσει στον διαγωνισμό αυτό τη μοναδική πρόταση που διασφαλίζει ότι η εκτέλεση του έργου:

⇒ Θα γίνει στην Ελλάδα από ελληνικές εταιρείες με τεράστια εμπειρία στον τομέα τους.
⇒ Θα ενισχύσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας και την ελληνική οικονομία.
⇒ Θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας για τα επόμενα χρόνια.
⇒ Και όλα αυτά με σταθερή αξία την ποιότητα των ταυτοτήτων και των διαβατηρίων, που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή των πολιτών, την ασφάλεια και το κύρος της χώρας μας.   

– Του Δημήτρη Ματσούκη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή