Lenovo: Ασφάλεια, ευχρηστία και επιδόσεις το κλειδί για την εξ αποστάσεως εργασία

Lenovo: Ασφάλεια, ευχρηστία και επιδόσεις το κλειδί για την εξ αποστάσεως εργασία

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 έχουν επιβάλλει σε πολλούς εργαζόμενους την εξ αποστάσεως απασχόληση. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στο άκουσμα και μόνο ότι θα χρειαστεί να εργαστούν από το σπίτι ανησύχησαν ότι δεν θα μπορούν να είναι το ίδιο παραγωγικοί. Όμως, πρόκειται για λανθασμένη άποψη, αρκεί να έχουν γίνει οι σωστές επιλογές, όσον αφορά τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Στην εργασία εξ αποστάσεως το σημαντικότερο στοιχείο είναι να διαθέτει κανείς την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, αρχής γενομένης από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop). Ο φορητός υπολογιστής πρέπει να είναι εύχρηστος γρήγορος και να διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο εργαζόμενος για να τηλε-εργαστεί και να τηλε-διασκεφθεί, όπως είναι τα υψηλής ποιότητας audio visual χαρακτηριστικά, η ασφάλεια στη χρήση και η δυνατότητα να είσαι always connected.

H σειρά ThinkPad της Lenovo, του No1 κατασκευαστή Υ/Π στον κόσμο, υπερέχουν σε Audio Visual χαρακτηριστικά, με μοντέλα που έχουν Dolby Visual, Dolby Audio & HDR οθόνες έως 4Κ ανάλυση, πολύ υψηλής φωτεινότητας που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για παραγωγικές τηλε-διάσκεψεις. Παράλληλα χάρη στα 4-far field ή dual-far-fiel microphone, τα ThinkPads, ανάλογα με την έκδοση, επιτυγχάνουν άριστη λήψη ήχου (έως 4 μέτρα και 360 μοίρες γύρω από τον φορητό υπολογιστή) γεγονός που επιτρέπει την τηλεδιάσκεψη, χωρίς τον περιορισμό του εργαζομένου μπροστά στον υπολογιστή του.

Πολλοί επαγγελματίες χρειάζονται και μία δεύτερη ή απλά μια μεγαλύτερη οθόνη. H χρήση του κατάλληλου docking station από την Lenovo, προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας σε 3 οθόνες ταυτόχρονα, επιπλέον της οθόνης του φορητού υπολογιστή. Επίσης, για κάποιον που η εργασία του απαιτεί εργασία σε παραπάνω διαφορετικές οθόνες, με το desktop ThinkCentre Tiny M920x (1lt desktop), μπορεί να εργαστεί σε 6 διαφορετικές οθόνες, ενώ λόγω μικρού του μεγέθους, μπορεί να το επιστρέψει στο γραφείο, εύκολα, όταν χρειαστεί.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ασφάλεια, η οποία πρέπει να προσφέρεται σε πολλαπλά επίπεδα και είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Lenovo έχει αναπτύξει μία ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών και εφαρμογών «ασπίδας» υπό την επωνυμία ThinkShield, προκειμένου να προσφέρει κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας για τα εταιρικά συστήματα.

Lenovo: Ασφάλεια, ευχρηστία και επιδόσεις το κλειδί για την εξ αποστάσεως εργασία-1

Το ThinkShield καλύπτει τέσσερις κάθετους πυλώνες ασφαλείας. Ο πρώτος είναι η ταυτότητα του χρήστη. Τα μηχανήματα της Lenovo προσφέρουν, για παράδειγμα, πολλαπλές δυνατότητες εισόδου με τη χρήση όλων των βιομετρικών στοιχείων των Windows Hellο. Υπάρχει δυνατότητα για «κλείδωμα» του δίσκου από το BIOS, το δακτυλικό αποτύπωμα πρέπει να είναι απολύτως ακριβές, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα βιομετρικά στοιχεία αποθηκεύονται στο chip του Match-On Fingerprint reader, γεγονός που τα κάνει μη προσβάσιμα σε επιθέσεις στο δίσκο ή στο λογισμικό.

Ο δεύτερος πυλώνας σχετίζεται με την online ασφάλεια και την κάλυψη των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία των στοιχείων των χρηστών, όπως, φυσικά, και με την προστασία από «κακόβουλο» λογισμικό.

Ο τρίτος είναι η προστασία των ίδιων των μηχανημάτων, με το ThinkShield να δίνει δυνατότητες για εξ αποστάσεως διαχείριση και αναβάθμιση λογισμικού, απαντώντας στα ζητήματα προστασίας από «επιθέσεις».

Tέλος, το Thinkshield διαθέτει εφαρμογές και λύσεις που προστατεύουν μία εταιρεία από την απώλεια δεδομένων ενώ, παράλληλα, δίνουν τη δυνατότητα συμμόρφωσης με το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο.

Άλλο ένα βασικό στοιχείο που διευκολύνει την εργασία από το σπίτι είναι το always on! Στα ThinkPads γίνεται συνεχής και απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 4G κ WiFi, στην περίπτωση που κάποιο από τα 2 είναι πιο αδύναμο, χωρίς να αποσυνδέεται ο χρήστης από την εφαρμογή που τρέχει ή το VPN, διευκολύνοντας έτσι τις τηλεδιασκέψεις.

Lenovo: Ασφάλεια, ευχρηστία και επιδόσεις το κλειδί για την εξ αποστάσεως εργασία-2

Τέλος, είναι σημαντικό να υπάρχει βοήθεια όταν το παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Γι αυτό η Lenovo προσφέρει onsite support, για την πλειονότητα των ThinkPads που κυκλοφορούν, που μπορεί να δώσει λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύψει, με τεχνικό που έρχεται στο χώρο σου για να κάνει όποια επισκευή είναι αναγκαία ώστε να μην χρειάζεται να βγεις από το σπίτι. *

Πρακτικά, κάθε επιχείρηση που θα υιοθετήσει τη σειρά ThinkPad και τις λύσεις ThinkShield για την εξ αποστάσεως απασχόληση του προσωπικού θα μπορέσει, αφενός, να προσφέρει στους εργαζόμενους τα εργαλεία εκείνα που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς τους και, αφετέρου, να λειτουργούν άπαντες σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.

*Για περισσότερες πληροφορίες για το onsite support θα βρείτε στο https://pcsupport.lenovo.com/gr/en/ServiceProvider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή