Ταξίδι ζωής προς την κορυφή του κόσμου

Ταξίδι ζωής προς την κορυφή του κόσμου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην κορυφή του κόσμου» θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν οι αναγνώστες του kathimerini.gr τους επόμενους μήνες. Μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο παρακολουθούμε το ταξίδι του γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του Εβερεστ.

Σε πρώτη φάση θα συμπορευθεί – ως γιατρός – με 30 Βρετανούς αθλητές του ράγκμπι, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να διεξάγουν φιλανθρωπικό αγώνα σε υψόμετρο 6.400 μέτρα στη βόρεια πλευρά του Έβερεστ, καταρρίπτοντας έτσι δύο ρεκόρ Γκίνες.

Ταξίδι ζωής προς την κορυφή του κόσμου-1

Φωτογραφία του Γιώργου Τσιάνου κρατώντας την ελληνική σημαία στην κορυφή του Εβερεστ.

Το σημείο που επέλεξαν τα μέλη της τολμηρής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου, για να πραγματοποιήσουν τους δύο αγώνες ράγκμπι είναι το μοναδικό επίπεδο μέρος πάνω στον παγετώνα Rongbuk.

Ο Ελληνας γιατρός πέρα από την ορειβατική εμπείρία, σε συνεργασία με τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Φλουρή, θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ανταπόκριση του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μεγάλου υψομέτρου και ψύχους.

Ταξίδι ζωής προς την κορυφή του κόσμου-2

Ο Ελληνας γιατρός στην πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Εβερεστ.

Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή του, θα ενταχθεί σε άλλη βρετανική ομάδα, η οποία, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα επιχειρήσει να φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού, θα έχουμε πρόσβαση «στο προσωπικό ημερολόγιο» του Γιώργου Τσιάνου, ενώ θα μας ενημερώνει τακτικά για την πορεία του ταξιδιού μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που θα αποτυπώνουν το απαιτητικό εγχείρημά του.

«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Οι ευθύνες ανάλογες. Η συγκίνηση αναμενόμενη. Η αναμονή της αναχώρησης έφτασε στο τέλος. Οι προετοιμασίες τελείωσαν και το ταξίδι ζωής ξεκίνησε», λέει γεμάτος ενθουσιασμό ο Γιώργος. 

Ακολουθήστε τον Γιώργο Τσιάνο στο Instagram.

Επιμέλεια: Εύα Τομαρά, Νίκος Ροτζιώκος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή