Δεξιότητες: Αναζητείται νέο πρόγραμμα προσαρμογής

Δεξιότητες: Αναζητείται νέο πρόγραμμα προσαρμογής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η Ελλάδα έτοιμη για την επόμενη μέρα μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων; Ο δημόσιος διάλογος για την οικονομία τείνει να περιορίζεται στο πόσο «καθαρή» θα είναι η έξοδος από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο, στο πόσο διατεθειμένο είναι το πολιτικό σύστημα να παραμείνει στην ενάρετη οδό των μεταρρυθμίσεων, στο αν θα μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ωστόσο η πρόσφατη έκθεση του ΣΕΒ για τις δεξιότητες, που συζητήθηκε σε ημερίδα του Συνδέσμου την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, αναδεικνύει τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία καθώς εισερχόμαστε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης – και το γεγονός ότι, υπό το βάρος της κρίσης και ελλείψει σχέδιου, χάνουμε διαρκώς έδαφος.

Το Ground Euro επιχειρεί παρακάτω να παρουσιάσει με έναν νέο τρόπο τα βασικά μηνύματα της έκθεσης, επεξηγημένα από οικονομολόγους, επιχειρηματίες και άλλους ειδικούς.

[Τα σχόλια των ειδικών βρίσκονται στις κίτρινες, υπογραμμισμένες φράσεις της έκθεσης. Για να τα διαβάσετε, πατήστε πάνω στο εικονίδιο που βρίσκεται στην αρχή κάθε υπογραμμισμένης πρότασης. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στο pdf γίνεται μόνο μέσω των browsers "Mozilla Firefox" και "Internet Explorer"].

Τα σχόλια των ειδικών για την έκθεση του ΣΕΒ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή