Ο δρόμος προς την επιτυχία: Δικτύωση και διεθνείς συνεργασίες

Ο δρόμος προς την επιτυχία: Δικτύωση και διεθνείς συνεργασίες

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δεύτερο κείμενο με αφορμή την εκδήλωση στο πλαίσιο της σειράς «Καθημερινές Συναντήσεις», η διευθύνουσα σύμβουλος της Sbokos Hotel Group και πρόεδρος Δ.Σ. της Endeavor Greece γράφει για τα δύο επαγγελματικά της πάθη: τον τουρισμό και τη στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση της περασμένης Τρίτης στο κανάλι της «Κ» στο Youtube

Έχοντας την ισχυρή πεποίθηση ότι η εξωστρέφεια είναι βασικό στοιχείο της επιχειρηματικότητας από τα πρώτα βήματά μου στον χώρο του τουρισμού, στον οποίο η οικογένειά μου δραστηριοποιείται από το 1978, και με βασικό συνοδοιπόρο την αδερφή μου Αγάπη, προσπαθήσαμε να κάνουμε συνεργασίες με διεθνείς φορείς, όπως η αλυσίδα Starwood (μετέπειτα Marriott). Στόχος μας ήταν να  διαμορφώσουμε μια νέα τουριστική εμπειρία για τον επισκέπτη μας, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε ένα τουριστικό προϊόν που να λειτουργεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ξεκινήσαμε σε μία εποχή που τέτοιου είδους συνεργασίες δεν ήταν συνηθισμένες. Ήταν μάλιστα η πρώτη που έγινε στην Κρήτη και αποτελούσε για όλους μας μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Τα εμπόδια ήταν αρκετά και οι προκλήσεις μεγάλες, κυρίως εξαιτίας της διαφορετικής κουλτούρας αλλά και των παλαιότερων πρακτικών. Τελικά όμως όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, ακολουθήσαμε ένα νέο δρόμο και τα αποτελέσματα αυτής της εξωστρέφειας έχουν σήμερα δικαιώσει τις επιλογές μας. 

Με την Endeavor οι εμπειρίες είναι διαφορετικές. Θυμάμαι την πρώτη φορά που συμμετείχα σε διεθνές πάνελ αξιολόγησης (ISP) εταιρειών της Endeavor, το 2015 στο Μαρόκο, προκειμένου να συναποφασίσουμε μαζί με άλλους επιχειρηματίες, μέλη της Endeavor, το μέλλον νέων εταιρειών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στις εταιρείες που αξιολογήσαμε υπήρχαν και δύο ελληνικές, οι οποίες τελικά κατάφεραν να ενταχθούν στο δίκτυο της Εndeavor. Η χαρά και η ικανοποίησή μου, όπως και όλης της ελληνικής ομάδας, ήταν τέτοια, που πραγματικά βίωσα την επιτυχή τους ένταξη στο διεθνές δίκτυο σχεδόν ως δική μου επιτυχία, γεγονός που αποδεικνύει το συλλογικό πνεύμα της Endeavor.

Η διαδικασία αυτή αλλά και οι επιτυχίες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε διεθνές περιβάλλον με γέμισαν αισιοδοξία για τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Η Endeavor πιστεύω ότι είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα, συνδυασμού επιχειρηματικότητας και προσφοράς σε διεθνές επίπεδο. Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην Endeavor πιστεύουμε στη δύναμη της δικτύωσης (networking), στη δύναμη του mentoring και για το λόγο αυτό αφιερώνουμε χρόνο και πόρους σε αυτή την προσπάθεια. Μοιραζόμαστε το όραμα των εταιρειών-μελών μας και προσπαθούμε με πάθος να τις υποστηρίξουμε. Έτσι, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο δίκτυό μας, έχουν με τη βοήθειά μας επεκταθεί σε νέες αγορές, έχουν βρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και έχουν ανταλλάξει εμπειρίες με σπουδαίους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή