Ανακαλύψαμε πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα

Ανακαλύψαμε πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα

Το Payments Innovation Lab της Αθήνας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της JP Morgan στην Ευρώπη και στηρίζει την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

*Ο κ. Στέλιος Παπαδόπουλος είναι Senior Country Officer, JP Morgan in Greece.

Εξετάζοντας τις γενικές προοπτικές της αγοράς και καθώς βρισκόμαστε στην αρχή του νέου έτους, οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές προκλήσεις, με τις σοβαρές επιπτώσεις στις τιμές της ενέργειας –και όχι μόνο–, συνιστούν τον κύριο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Μετά τη σύσφιξη της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών, η JP Morgan βλέπει έναν αυξανόμενο κίνδυνο ύφεσης, με την αδυναμία της αγοράς και της οικονομίας να εμφανίζεται πιθανώς το 2023, πρώτα στην Ευρώπη και αργότερα στις ΗΠΑ. Τα χαμηλά που παρατηρήθηκαν φέτος στις αγορές μετοχών πιθανότατα θα επαναδοκιμαστούν στον S&P 500 στις αρχές του 2023. Αναμένεται επίσης μια συνεχής τάση απόσυρσης των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου και μια ανακατανομή προς σταθερό εισόδημα. Η άποψη της εταιρείας είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες πιθανότατα θα στείλουν σινιάλο για μειώσεις επιτοκίων κάποια στιγμή το 2023, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διατηρήσιμη ανάκαμψη των τιμών των περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος του 2023 και ακολούθως της οικονομίας.

Στο πίσω μέρος αυτού του αβέβαιου τοπίου, η τεχνολογία και η καινοτομία παραμένουν στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρείας. Η JP Morgan δημιούργησε, με την πάροδο του χρόνου, ιδιόκτητες πλατφόρμες συναλλαγών και συμμετέχει σε πλατφόρμες πολλαπλών αντιπροσώπων για να επιτρέψει στους πελάτες-επενδυτές σε όλο τον κόσμο να λειτουργούν ανά πάσα στιγμή (24/24, 7/7) κάθε μέρα, σε κάθε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, σε οποιαδήποτε ζώνη ώρας. Αυτή η ανθεκτική και ευέλικτη τεχνολογική υποδομή, ικανή να παρέχει ρευστότητα και άψογη εκτέλεση σε οποιαδήποτε κατάσταση της αγοράς, είναι κρίσιμης σημασίας για την εξυπηρέτηση των επενδυτών και των συμμετεχόντων στην αγορά παγκοσμίως, επιπλέον σε περιόδους σημαντικής αναταραχής. Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα για το πώς οι επενδύσεις στην τεχνολογία είναι κρίσιμος ανταγωνιστικός παράγοντας επιτυχίας, οδηγώντας την ανάπτυξη μεσομακροπρόθεσμα.

Η Ελλάδα είναι μέρος αυτής της στρατηγικής. Η χώρα έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό επιχειρηματικό περιβάλλον και έχει αναπτύξει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας. Η JP Morgan είναι ενθουσιασμένη που θα αξιοποιήσει αυτή τη δεξαμενή ταλέντων καθώς πρόσφατα ανακοινώσαμε μια επέκταση στη χώρα και το κλείσιμο του μεριδίου ιδιοκτησίας του 48,5% στη Viva Wallet. Το νέο μας γραφείο στην Αθήνα θα στεγάσει το Payments Innovation Lab και θα συγκεντρώσει τους υπαλλήλους μας που ήδη εδρεύουν στην Αθήνα και οι οποίοι εργάζονται στους τομείς Corporate & Investment Bank και Asset & Wealth Management.

Η επέκταση της JP Morgan Payments στην Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της JP Morgan στην Ευρώπη. Το Εργαστήριο θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη και θα αποτελέσει βασικό κέντρο για το έργο καινοτομίας μας στις πληρωμές αιχμής. Θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης λύσεων γύρω από την τεχνολογία κατανεμημένης λογιστικής, την τεχνητή νοημοσύνη και την κρυπτογραφία που σχετίζεται με συστήματα πληρωμών. Η δουλειά που γίνεται στην Αθήνα θα ωφελήσει ολόκληρη την επιχείρησή μας.

Με την αυξημένη επένδυσή μας για την εγκαθίδρυση μιας πιο εξέχουσας παρουσίας, η JP Morgan είναι περήφανη που αποτελεί μέρος του οικονομικού μομέντουμ στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια ήταν εντυπωσιακή και είναι υπέροχο να βλέπουμε πόσο μακριά έχει φτάσει η χώρα. Καθώς οικοδομούμε μια ισχυρότερη τοπική παρουσία, δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε τοπικά ταλέντα και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της Ελλάδας μακροπρόθεσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή