Μη χάσουμε την ευκαιρία αυτή!

Μη χάσουμε την ευκαιρία αυτή!

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλισέ λέει πως κάθε κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις πράξη. Ειδικά μετά από δύο απανωτές κρίσεις, μία μεγάλη οικονομική και τώρα την πανδημία.

Και όμως, εμείς στην «Κ» πιστεύουμε στην προσαρμοστικότητα και στις αντοχές των ελληνικών επιχειρήσεων. Αυτές που άντεξαν, ωρίμασαν, μεγάλωσαν και εκσυγχρονίστηκαν αυτά τα χρόνια των κρίσεων δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Η πανδημία θα είναι κάποια στιγμή ένας εφιάλτης που θα θέλουμε να ξεχάσουμε. Η οικονομία θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Τα κονδύλια που θα έλθουν από την Ε.Ε. θα αποτελούν μια σπάνια ευκαιρία επανεκκίνησης αλλά και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου. Μια χώρα σαν την Ελλάδα σπάνια έχει τέτοιες ευκαιρίες, και αυτή τη φορά δεν πρέπει να τη σπαταλήσει.

Ζητήσαμε από κορυφαίους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να διατυπώσουν το όραμά τους για την επόμενη μέρα. Εμείς στην «Κ» πιστεύουμε πάντοτε πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί και πρέπει να παίξει κρίσιμο ρόλο σε αυτόν τον τόπο. Με κανόνες, υποχρεώσεις αλλά και απαιτήσεις που πρέπει να είναι θεσμικές, όχι αμιγώς συντεχνιακές. Έχουμε ανάγκη μια επιχειρηματική τάξη που θα σηκώσει το βάρος της αύξησης της απασχόλησης και θα το κάνει με σεβασμό στους εργαζομένους. Έχουμε ανάγκη επιχειρηματίες που θα λειτουργούν θεσμικά και μακριά από τις λογικές του παρελθόντος που έκαναν ζημιά στη χώρα.

Το 2021 ξεκινάει σε ένα δύσκολο, ίσως και γκρίζο, τοπίο. Τώρα όμως είναι η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά, πέρα από τους επόμενους δύο-τρεις μήνες, και να αποκτήσουμε ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι στοίχημα όλων μας, γιατί είναι λάθος να τα περιμένουμε όλα από το κράτος. Ελπίζουμε διαβάζοντας αυτή την έκδοση να αντλήσουμε όλοι χρήσιμα συμπεράσματα και πολλή θετική ενέργεια από τους ανθρώπους της αγοράς και του επιχειρείν, που θα παίξουν τον δικό τους καταλυτικό ρόλο για να το κερδίσουμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή