Mytilineos: Απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας και βάζει πλώρη για το 2021

Mytilineos: Απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας και βάζει πλώρη για το 2021

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το 2020 να μας έχει πλέον αφήσει και τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία στις επιχειρήσεις να είναι πολλοί, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τα θετικά παραδείγματα εταιρειών που αντιμετώπισαν με επιτυχία όλες τις δυσκολίες και κατάφεραν να βγουν νικητές. 

Η MYTILINEOS αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, καθώς κατάφερε να παραγάγει κέρδη και αξία για τους μετόχους της, δίνοντας μια ανάσα αισιοδοξίας στην εθνική οικονομία με 102 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι οι ενεργειακές εταιρείες δοκιμάστηκαν παγκοσμίως λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η MYTILINEOS εκτόξευσε τον ενεργειακό της κλάδο, με τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου της εταιρείας να καταγράφει, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με αύξηση 122%. Στον Τομέα Μεταλλουργίας, όπου η αγορά των commodities κλονίστηκε τους πρώτους μήνες του έτους, η MYTILINEOS καταφέρνει να έχει και πάλι θετικό πρόσημο, με τα εργοστάσια Αλουμίνας και Αλουμινίου να παραμένουν σε πλήρη λειτουργία αναφορικά με τη ζήτηση των προϊόντων και την εφοδιαστική αλυσίδα. 

Mytilineos: Απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας και βάζει πλώρη για το 2021-1
Παρά το γεγονός ότι οι ενεργειακές εταιρείες δοκιμάζονται παγκοσμίως, η MYTILINEOS εκτόξευσε τον ενεργειακό της κλάδο.

Παράλληλα, ο νέος Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας κατάφερε να ολοκληρώσει την κατασκευή δύο μεγάλων έργων στην Ισπανία και στη Χιλή και να αναλάβει νέα έργα στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο πρόσφατα τροποποιημένος Τομέας Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης εστιάζει πλέον σε έργα που προωθούν τους στόχους της Ενεργειακής Μετάβασης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία είναι η μετεξέλιξη της πρώην ΜΕΤΚΑ στον Τομέα Εργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, που ως αντικείμενο έχει την εκτέλεση παραδοσιακών έργων όπου έχει διακριθεί η εταιρεία, όπως και έργων που έχουν άξονα την αειφορία και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Ήδη η MYTILINEOS έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στον συγκεκριμένο Τομέα, αναλαμβάνοντας στη Μεγάλη Βρετανία το έργο Protos Energy Recovery Facility, δυναμικότητας 400.000 τόνων μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ανά έτος.

Mε αίσθημα ευθύνης, στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Οι υψηλές επιδόσεις και τα ισχυρά αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρεία κατά το εννεάμηνο του 2020 απορρέουν από την αποτελεσματική στρατηγική και την άμεση αντίδραση που επέδειξε η MYTILINEOS απέναντι στην Covid-19, σε συνδυασμό με την τήρηση όλων των διεθνών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η MYTILINEOS έθεσε σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων παράλληλα με την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας. Γι’ αυτόν τον λόγο πολύ πριν από την κήρυξη της πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εισήγαγε αυστηρά μέτρα προστασίας. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των πιθανών επιπτώσεων της Covid-19, ενώ δημιουργήθηκε τηλεφωνικό κέντρο για 24ωρη πρόσβαση του προσωπικού σε πληροφορίες και ενημέρωση. Παράλληλα, όπως όφειλε, προχώρησε σε απομακρυσμένη εργασία για περισσότερους από το 90% των εργαζομένων στα γραφεία και στις διοικητικές θέσεις.

Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS, πιστή στη σταθερή της δέσμευση να συνεισφέρει στην κοινωνία, παρέμεινε αρωγός της Πολιτείας και του συστήματος υγείας της χώρας, στηρίζοντας την κοινή προσπάθεια κατά της πανδημίας με σημαντικές δωρεές. Συγκεκριμένα συνέβαλε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με 15 αναπνευστήρες στο ΑΧΕΠΑ, μοριακό μηχάνημα ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στον Ευαγγελισμό, καθώς και με ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, στον Δήμο Λεβαδέων, στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή