Γιάννης Παπαχρήστου: Σε κάθε ερώτηση, σε κάθε πρόκληση, η απάντηση είναι μία: ο άνθρωπος

Γιάννης Παπαχρήστου: Σε κάθε ερώτηση, σε κάθε πρόκληση, η απάντηση είναι μία: ο άνθρωπος

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ

Τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε η πανδημία αποτελούν μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Για πρώτη φορά, όλοι -πολίτες, φορείς, κράτος, επιχειρήσεις- ενωθήκαμε για έναν κοινό σκοπό. Παράλληλα, ήρθαν στο προσκήνιο αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η υποστήριξη. Καταφέραμε να αναδείξουμε τις αρετές που μας χαρακτηρίζουν, και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας και για ένα καλύτερο μέλλον.

Η δική μας συμβολή

Ως Coca-Cola Τρία Έψιλον, υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα που κινήθηκε σε τρεις άξονες: την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, την υποστήριξη της αγοράς και την ενίσχυση της κοινωνίας. Προωθήσαμε δυναμικά την εργασία από το σπίτι, ενώ στις μονάδες παραγωγής λάβαμε άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία. Σταθήκαμε δίπλα στο χονδρεμπόριο, ενισχύσαμε τους πελάτες που είχαν αυξημένες ανάγκες, με τους ανθρώπους μας να βρίσκονται καθημερινά στην αγορά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις κρατικές υποδομές, την Παιδεία, την εξ αποστάσεως διδασκαλία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πρωταγωνιστές της κρίσης, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας.  Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός οικοσυστήματος εταιρειών με σημαντικό αποτύπωμα, με χιλιάδες προμηθευτές, συνεργάτες και πελάτες, υποστηρίζοντας άμεσα και έμμεσα πάνω 40.000 θέσεις εργασίας. Αναγνωρίζουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας θα στηριχτεί στη διευρυμένη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που δεν είναι μόνο ο τουρισμός, αλλά και η εστίαση. Ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε για την «επανεκκίνηση» δεν θα μπορούσε παρά να είναι ηγετικός.

Η επόμενη ημέρα

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, το βλέμμα μας υπήρξε σταθερά στραμμένο στην «επόμενη ημέρα». Ως Coca-Cola Τρία Έψιλον έχουμε θέσει τρεις προτεραιότητες: την υποστήριξη της επανεκκίνησης της αγοράς, την ισχυροποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την υποστήριξη της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, μαζί με την Coca-Cola Hellas παρουσιάσαμε το πρόγραμμα Future Loading, μια κοινωνική πρωτοβουλία για τις μικρές επιχειρήσεις Ho.Re.Ca., που στόχο έχει να τις βοηθήσει να ανταποκριθούν στη νέα πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμμετοχικότητας, μέσα από το οποίο καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τις επωφελούμενες επιχειρήσεις.

Αυτή η κρίση αποτέλεσε μια αφύπνιση για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Η προσήλωσή μας ως εταιρεία παραμένει ισχυρή για τη δημιουργία ενός πλανήτη χωρίς απορρίμματα. Επενδύουμε σε καινοτόμες βιώσιμες λύσεις και υιοθετούμε στην πράξη τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αναλαμβάνοντας δράση για την προώθηση ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την ανακύκλωση με δεσμεύσεις ένα βήμα πιο μπροστά απ’ όσα υπαγορεύει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτά τα θέματα θα βρεθούν ψηλά στην ατζέντα σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Η μετά Covid-19 εποχή έφερε νέα δεδομένα στις δεξιότητες που απαιτούνται και στην ανάπτυξη της κουλτούρας τηλε-εκπαίδευσης. Διευρύναμε το πρόγραμμα απασχολησιμότητας Youth Empowered έτσι ώστε να προσφέρει ενδυνάμωση, καθοδήγηση, δικτύωση σε ένα mobile περιβάλλον. Παράλληλα, το αναπροσαρμόσαμε έτσι ώστε να παρέχουμε διεύρυνση δεξιοτήτων και ψηφιακές γνώσεις στοχευμένα στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, υποστηρίζοντας όσους στηρίζουν τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Για την επόμενη μέρα δεν θέλουμε απλώς να πούμε ότι διαχειριστήκαμε επιτυχώς μια κρίση. Παραμένουμε ενεργοί, αναδιατάσσοντας τα πλάνα μας, ενισχύοντας τις καινοτομίες, επενδύοντας και πρωτοπορώντας στην αγορά, διευρύνοντας το 24/7 χαρτοφυλάκιό μας και χτίζοντας νέες προϊοντικές κατηγορίες. Ως Coca-Cola Τρία Έψιλον θέλουμε να γίνουμε σημείο αναφοράς για τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, είναι η κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, με 51 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, το Σχηματάρι Mega-Plant και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή