Δημήτρης Σπυρίδης: Η διεθνής αναγνώριση αφετηρία για την επόμενη ημέρα

Δημήτρης Σπυρίδης: Η διεθνής αναγνώριση αφετηρία για την επόμενη ημέρα

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
ΗΕLLENIC HEALTHCARE GROUP

 

Η απροσδόκητη επέλαση της πανδημίας στον κόσμο, πέραν του ανυπολόγιστου ανθρώπινου κόστους και του πόνου που αφήνει πίσω του, επηρέασε καθοριστικά τις οικονομίες σε διεθνή κλίμακα. Αυτό που μας έμαθε η πανδημία είναι ότι με καλή συνεργασία και αποφασιστικότητα στη λήψη και στην εφαρμογή αποφάσεων μπορεί να γίνουν μικρά θαύματα.

Στο Hellenic Healthcare Group αποφασίσαμε από την πρώτη μέρα, από κοινού με τον υπεύθυνο της CVC στην Ελλάδα, κ. Φωτακίδη, να σταθούμε δίπλα στην τεράστια εθνική προσπάθεια που έκανε το ελληνικό Δημόσιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θέσαμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας εξοπλισμό, κλίνες νοσηλείας και υπηρεσίες και συμβάλαμε σημαντικά στην ταχύτατη αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θέτοντας μεγάλο αριθμό κλινών ΜΕΘ των νοσοκομείων μας στη διάθεση του ΕΚΑΒ. Παράλληλα, είμαστε υπερήφανοι γιατί τα μέτρα πρόληψης που πήραμε στα νοσοκομεία του Ομίλου, πολύ πριν υπάρξει οποιαδήποτε σχετική ρύθμιση από το κράτος, είχαν καταλυτικό ρόλο στην αποφυγή διασποράς των κρουσμάτων στην κοινότητα, με την έγκαιρη και –κυρίως– ασφαλή διαχείριση των ασθενών που προσήλθαν με συμπτώματα της νόσου.

Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, η κρίση έδωσε σε όλους μας την απαραίτητη ώθηση για τη στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες. Έχοντας ήδη επενδύσει εδώ και έναν χρόνο στη συνεργασία με διεθνείς παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, ο Όμιλός μας ολοκλήρωσε ταχύτατα τη στροφή προς τις ψηφιακές υπηρεσίες, λανσάροντας την εφαρμογή της Digital Clinic, μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας, συμπεριλαμβανομένων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων στον COVID-19. 

Η άριστη διαχείριση αυτής της ακραίας κρίσης έδειξε ότι η χώρα διαθέτει ισχυρά αποθέματα σε εξαιρετικό δυναμικό (επιστημόνων και επαγγελματιών), που μπορεί να στηριχθεί και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις δυσκολίες. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αντιμετώπισης της πανδημίας, εκτός από το προφανέστατο όφελος της προστασίας της υγείας και της ζωής των ανθρώπων, συνέβαλαν και στη δημιουργία ενός ανεκτίμητου κεφαλαίου εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας ως προς την αποτελεσματικότητα των Ελλήνων στη διαχείριση κρίσεων. Πρέπει όλοι να εκμεταλλευτούμε το μοναδικό αυτό momentum, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην εξίσου σημαντική κρίση που με βεβαιότητα θα ακολουθήσει: αυτή της διαχείρισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ιδιωτικής υγείας, είμαι βέβαιος ότι το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα νοσοκομεία μας, σε συνδυασμό με το αίσθημα ασφάλειας που έχει δημιουργήσει η επιτυχής διαχείριση της κρίσης από το σύστημα υγείας στο σύνολό του, θα συμβάλει όχι μόνο στη γρήγορη επιστροφή σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, αλλά και στην προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό. Το στοίχημα για εμάς είναι να επικοινωνήσουμε προς όλους το μήνυμα ότι τα νοσοκομεία μας συνδυάζουν άριστο επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών με ανταγωνιστικές τιμές, και όλα αυτά σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιουργούνται πρωταρχικό ρόλο θα παίξει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Έχοντας καταθέσει με επιτυχία τα διαπιστευτήριά της, η χώρα μπορεί να επενδύσει στη διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών της ως αφετηρία για την επόμενη ημέρα. Η ελληνική οικονομία έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, αλλά και να διαχειριστεί μεγάλες ευκαιρίες. Αν αποδειχτεί αξιόπιστη, θα έχει να κερδίσει πολλά και να χτίσει μια καινούργια θέση σε έναν κόσμο περίπλοκο και ευμετάβλητο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
To Hellenic Healthcare Group αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στη συνεχή ανάπτυξη της ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και ήδη έχει στο δυναμικό του έξι μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta InterClinic).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή