ΜΑΤΙ

Το ψυχικό τραύμα της φωτιάς
ΜΑΤΙ

Ενα χρόνο μετά τη μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική, για κάποιους πληγέντες τα ψυχικά τραύματα επιμένουν. Μπορεί να αισθάνονται ενοχές γιατί επιβίωσαν, φόβο για νέα φωτιά ή άγχος για τα έργα αποκατάστασης.


Μάτι: «Ηταν η Μητέρα μας, έγινε το Παιδί μας»
ΜΑΤΙ

Μια βόλτα στο Μάτι. Ακούγοντας αυτή τη φράση έρχονται δύο διαφορετικές εικόνες του τόπου στον νου σου. Εκείνη της τεράστιας πράσινης ομπρέλας που σε αγκάλιαζε και αυτή στην οποία τα γυμνά δέντρα σε τρομάζουν. 

Τα σημάδια δεν έχουν σβήσει ακόμα
ΜΑΤΙ

Η «Κ» θυμάται, μιλάει με επιζώντες της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και καταγράφει την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές ένα χρόνο μετά τη μεγάλη φωτιά.

Βίντεο: Το πρώτο βήμα
ΜΑΤΙ

Η μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018 άφησε βαριά τραύματα στον Δημήτρη Φιλιππή. Ενα χρόνο μετά η περιπέτειά του δεν έχει τελειώσει.

 


Η ζωή μετά τη φονική πυρκαγιά
ΜΑΤΙ

Χωρίς κρατική μέριμνα και φροντίδα οι εγκαυματίες της μεγάλης φωτιάς στην Ανατολική Αττική δίνουν μέχρι σήμερα άνιση μάχη.

Ανοιχτές πληγές και εκκρεμότητες στην καμένη γη
ΜΑΤΙ

Είναι αδύνατο να το αγνοήσεις. Τόνοι καμένων κλαδιών στοιβάζονται σε ένα οικόπεδο, πλάι σε λοφίσκους θρυμματισμένου ξύλου στη λεωφόρο Μαραθώνος. Είναι απομεινάρια της περυσινής φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Αντί να απομακρυνθούν, παραμένουν αφημένα εκεί. Μια «πυριτιδαποθήκη», όπως τη χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι.

Προσπαθώντας να «κρύψουν» νεκρούς και ευθύνες
ΜΑΤΙ

Το βράδυ της φωτιάς στο Μάτι, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, ενημερώθηκαν γύρω στις 11 μ.μ. για την επερχόμενη άφιξη του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος εκείνη την ώρα προσγειωνόταν στην πύλη 17 του αεροδρομίου.


Ιωάννα Πεταλά: Μας άφησαν να καούμε
ΜΑΤΙ

«Η μάνα μου πέθανε στη διπλανή παραλία, ο πατέρας μου δεν ξέρω πού. Οι σκηνές που είδα θα με στοιχειώνουν», γράφει στην «Κ» η Ιωάννα Πεταλά, μόνιμη κάτοικος Ματιού.

Μαρίνα Λαμπρίδου: Ζήσαμε την κόλαση
ΜΑΤΙ

«''Γιατί;'' φωνάζουν οι νεκροί μας. Και εμείς τους ακούμε. Κανείς δεν είχε το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη του», γράφει στην «Κ» η Μαρίνα Λαμπρίδου, κάτοικος Ν. Βουτζά.Βάσια Μίχα: Δεν είσαι πια εδώ
ΜΑΤΙ

«Ψυχοσάββατο σήμερα, λέει η μητέρα. Ο παπάς ψέλνει. Επάνω στην ταφόπλακα αναγράφεται ''Ετών 25''», γράφει στην «Κ» η Βάσια Μίχα, επισκέπτρια στο Μάτι στις 23/7/2018. Ο αδελφός της πέθανε στη φωτιά.