Το Athens EUDC 2019, στο BCA College

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 21ο ετήσιο Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate (European Universities Debating Championship), Athens EUDC 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4-10 Αυγούστου 2019, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το BCA College. Η διοργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες φοιτητικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς debate παγκοσμίως. Περισσότεροι από 650 φοιτητές από 32 ευρωπαϊκές χώρες και χώρες της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στο διαγωνισμό, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλητή. 

Το Athens EUDC 2019, στο BCA College-1

Οι φοιτητές συμμετείχαν σε 9 προκριματικούς γύρους, συζητώντας εύρος κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών θεμάτων από την παγκόσμια επικαιρότητα. Oι 24 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία από τους προκριματικούς γύρους, προκρίθηκαν στα στάδια των αποκλεισμών, για να συνεχίσουν την προσπάθεια τους να αναδειχθούν πρωταθλητές. Μετά από 5 ημέρες σκληρών αγώνων, πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ στην κατηγορία ομάδων που μιλούν τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα πρωταθλητές ανακηρύχθηκαν φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ. 

To Athens EUDC 2019 διοργάνωσε ομάδα εθελοντών εκ μέρους της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδας, με στόχο να φέρει τους κορυφαίους νέους ρήτορες στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, τόσο η οργανωτική ομάδα όσο και οι νέοι εθελοντές που υποστήριξαν τη διοργάνωση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικού επιπέδου ομιλίες. Παράλληλα, οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση γνώρισαν την Αθήνα και τα αξιοθέατα της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή