Φοιτητές του κόσμου, πολίτες του αύριο!

Φοιτητές του κόσμου, πολίτες του αύριο!

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μετάβαση από τη σχολική ζωή του ελληνικού λυκείου στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις ενός πανεπιστημίου του εξωτερικού εδώ και χρόνια δεν γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά. Ετησίως έως και 1.000 μαθητές στη χώρα μας ακολουθούν το εναλλακτικό μονοπάτι αποφοίτησης που προσφέρει το International Baccalaureate (IB) Diploma. Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα σπουδών για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του λυκείου, το οποίο τους προετοιμάζει για εξειδικευμένες σπουδές στο εξωτερικό.

Το IB είναι ισότιμο και αντίστοιχο του ελληνικού απολυτηρίου του γενικού λυκείου από το 1995. Διεθνώς πάνω από ένα εκατομμύριο μαθητές σε 5.000 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία παρακολουθούν αυτό το πρόγραμμα, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τα περισσότερα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Φοιτητές του κόσμου, πολίτες του αύριο!-1

Είναι ένα πλήρες και απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τελικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Προκειμένου να πετύχει την ομαλή εισαγωγή των τελειόφοιτων στις ακαδημαϊκές απαιτήσεις του εξωτερικού, το IB Diploma προάγει την έρευνα, την ομαδική δουλειά και στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης χρόνου. Μέσω του IB οι μαθητές προετοιμάζονται για να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στο σχολείο, στις περίπλοκες και απρόβλεπτες συνθήκες της ενήλικης καθημερινότητας.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στο Pierce οι εξετάσεις εισαγωγής για την επιλογή των μαθητών που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα IB Diploma. Οι εξετάσεις απευθύνονται σε μαθητές Α΄ Λυκείου. Για την περίοδο 2020- 2021 το Pierce θα προσφέρει εννέα ακαδημαϊκές υποτροφίες. Εξ' αυτών οι επτά θα καλύπτουν τα δίδακτρα κατά 50% και οι άλλες δύο κατά 75% και 100%.

–> Αίτηση Εισαγωγής Υποψηφίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή