Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Deree: Σπουδάζοντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Deree: Σπουδάζοντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κλάδος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) εξελίσσεται σε κλάδο αιχμής για την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εκπεφρασμένη στόχευση των ελληνικών κυβερνήσεων να επενδύσουν σε έναν τομέα όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Σε έναν κόσμο όπου τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνουμε παράγονται από πολλές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, πολύ συχνά, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, οι υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας είναι νευραλγικές στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο και στις οικονομίες παγκοσμίως.

Το Deree – The American College of Greece συνεχίζοντας την παράδοσή του να πρωτοπορεί στη δημιουργία νέων καινοτόμων προγραμμάτων στο χώρο του business, προσφέρει από το Σεπτέμβριο του 2015 ένα νέο πρόγραμμα σπουδών στα Logistics και στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας (BSc in Logistics and Supply Chain Management). To πρόγραμμα σπουδών είναι τετραετές και οι απόφοιτοί του αποκτούν δύο πτυχία: το ένα είναι πιστοποιημένο από το Open University της Αγγλίας και το άλλο από την Επιτροπή Ανώτατης Παιδείας Νέας Αγγλίας (NECHE), η οποία πιστοποιεί τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Deree: Σπουδάζοντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος-1

Παράλληλα προσφέρεται και υποειδίκευση (minor) στα Logistics και τη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων (ΑΕΙ και ΤΕΙ) οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν την εμπειρία των σπουδών στο Deree παράλληλα με τις σπουδές τους στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα Logistics και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Deree παρέχει στους φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο και τις πρακτικές εφαρμογές που αφορούν στον κλάδο των logistics, εφοδιάζοντας τους αποφοίτους του με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν μια επιτυχή καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του προγράμματος θα αποκτήσουν ένα ισχυρό υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων μέσα από την κατανόηση των επιχειρησιακών λειτουργιών-διαδικασιών, επιτρέποντας παράλληλα την εξειδίκευσή τους στον τομέα της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι φοιτητές του προγράμματος μπορούν να εμπλουτίσουν τη γνώση τους και την εκπαιδευτική τους εμπειρία με ένα εξάμηνο σπουδών σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού (Study Abroad semester).

Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Deree: Σπουδάζοντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος-2

Το πρόγραμμα Logistics και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Deree διασφαλίζει την άμεση σύνδεση του προγράμματος και των μαθησιακών στόχων αυτού, με την αγορά εργασίας. Το διδακτικό προσωπικό, εκτός από ακαδημαϊκή εξειδίκευση στο αντικείμενο των logistics, έχει και επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, ενώ συχνά οργανώνονται διαλέξεις με επισκέπτες-στελέχη επιχειρήσεων. Μέσω της πρακτικής άσκησης σε εταιρείες της Ελλάδας ή του εξωτερικού που παρέχεται ως επιλογή στο πρόγραμμα σπουδών, οι φοιτητές του προγράμματος μπορούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, αλλά και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας.

Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του προγράμματος είναι εξαιρετικές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στελεχιακές ειδικότητες συναφείς με την εφοδιαστική αλυσίδα αναδεικνύονται ως «επαγγέλματα του μέλλοντος», στα οποία αναμένεται αυξημένη ζήτηση στο μέλλον και στα οποία οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να καλύψουν κενές θέσεις επί του παρόντος. Οι απόφοιτοι του προγράμματος προορίζονται να καλύψουν τη ζήτηση σε στελεχιακό δυναμικό στις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τέλος, το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές και για μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφή αντικείμενα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Περισσότερα για το πρόγραμμα BSc in Logistics and Supply Chain Management μπορείτε να βρείτε εδώ

Logistics και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Deree: Σπουδάζοντας τα επαγγέλματα του μέλλοντος-3

*Ο Δρ Αντώνης Κλειδάς είναι Υπεύθυνος του Τμήματος Διοίκησης και Διεθνών Επιχειρήσεων (Department of Management and International Business) στο Deree – The American College of Greece.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή