Οι Επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη με ουσιαστική γνώση, κριτική σκέψη και σύγχρονες εμπειρίες

Οι Επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη με ουσιαστική γνώση, κριτική σκέψη και σύγχρονες εμπειρίες

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή των προτιμήσεων των νέων σπουδαστών παγκοσμίως, εδώ και αρκετά χρόνια και στην Ελλάδα, είναι η απόκτηση ενός αξιόλογου πτυχίου στο γνωστικό πεδίο του Business Administration. Τόσο οι εγχώριες, όσο και οι παγκόσμιες επιχειρήσεις, έχουν ανάγκη από ικανά στελέχη που γνωρίζουν την ανάπτυξη και διαχείριση μιας επιχείρησης και αντιλαμβάνονται τις πολλαπλές της διαστάσεις. Σήμερα, τα στελέχη επιχειρήσεων οφείλουν να παρακολουθούν τις διαρκείς εξελίξεις στον κλάδο (εξαιτίας της τεχνολογίας και άλλων καινοτομιών στον τρόπο οργάνωσης και εκτέλεσης μιας εργασίας) και να μπορούν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρείν.

Σε ένα τόσο απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η επιλογή της καταλληλότερης σχολής για σπουδές Business Administration είναι το πρώτο βήμα για μια καριέρα με προοπτικές. Το BCA, βραβευμένο «Κολέγιο της Χρονιάς» στον διαγωνισμό Education Leaders Award 2020, έχει χτίσει τρία πρoγράμματα σπουδών μέσα στα 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του στην εκπαιδευτική κοινότητα και προσφέρει στους σπουδαστές του όλα τα εφόδια για την ανάπτυξη δεξιοτήτων διοίκησης και την επιτυχημένη πορεία στην αγορά εργασίας. Σε αποκλειστική συνεργασία με το Βρετανικό πανεπιστήμιο University of West London που ξεχωρίζει για την εξειδίκευσή του στα business studies και που φέτος βγήκε 34ο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον Guardian, προσφέρει αναγνωρισμένα πτυχία, ισότιμα επαγγελματικά με αυτά του ελληνικού πανεπιστημίου, ικανά να ανταγωνιστούν τίτλους σπουδών του εσωτερικού ή του εξωτερικού

Στόχος του προγράμματος Bsc (Hons) Business Management, είναι να προετοιμάσει τα αυριανά στελέχη των επιχειρήσεων για τις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου. Επιπλέον, το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις σπουδές τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, επιλέγοντας μέσα από διαφορετικά μαθήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί με προσανατολισμό τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς. Έτσι, οι απόφοιτοι του προγράμματος, διαθέτουν τις γνώσεις και τα προσόντα που απαιτούνται και εκτιμώνται από τον επιχειρηματικό κόσμο και μία στέρεη βάση για περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι σπουδαστές του προγράμματος εκπαιδεύονται πάνω στις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τις λειτουργίες μίας επιχείρησης, διερευνούν σύγχρονες εταιρικές έννοιες όπως η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η επιχειρηματική ηθική, η αειφορία, η παγκοσμιοποίηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις σε πεδία όπως η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, το μάρκετινγκ, η λογιστική, τα χρηματοοικονομικά, η διαχείριση έργων, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, αλλά και τις απαραίτητες δεξιότητες όπως το business planning ή την ικανότητα παρουσίασης και τη λειτουργία σε μια ομαδική εργασία. Μέσα από καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και αξιολόγησης, στο BCA επιδιώκεται η όξυνση της δημιουργικότητας των σπουδαστών και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, η αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, καθώς και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους. Το πρόγραμμα σπουδών Business Management του BCA συμπληρώνεται με ομιλίες και σεμινάρια από καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε εταιρείες και οργανισμούς, προσφέροντας έτσι μια σύγχρονη εμπειρία σπουδών. Επιπλέον, δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών (επιλογή ανάμεσα σε γλώσσες οι οποίες θεωρούνται πολύτιμες από την αγορά εργασίας), πράγμα που συμβάλλει σε ένα πολύ πιο ελκυστικό βιογραφικό και διευρύνει ακόμα περισσότερο τις ευκαιρίες μελλοντικής απασχόλησης.

Οι Επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη με ουσιαστική γνώση, κριτική σκέψη και σύγχρονες εμπειρίες-1

Το βασικό πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με το εξειδικευμένο πτυχίο BSc (Hons) Business Management [Entrepreneurship and Innovation] που εστιάζει στην ικανότητα των σπουδαστών να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες και βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες. Αναπτύσσοντας πολλαπλές δεξιότητες και μελετώντας τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να αναγνωρίζουν και να αξιολογούν νέες επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και πώς να τις εξελίσσουν σε δυναμικές επιχειρήσεις. Κι εδώ η σύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς είναι προτεραιότητα για το BCA.

Για εκείνους που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία, το BCA έχει αναπτύξει το πρόγραμμα BA (Hons) Marketing, Advertising and PR. Είναι γνωστό ότι στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο, το μάρκετινγκ και η επικοινωνία αποτελούν λειτουργίες ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες και τους οργανισμούς που θέλουν να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Ο πολλαπλασιασμός των εμπορικών σημάτων (brands) έχει δημιουργήσει την ανάγκη για στελέχη μάρκετινγκ με δημιουργικότητα, καινοτόμα σκέψη και βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η αγορά. Το  πρόγραμμα δίνει μεγάλη βάση στις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά εργαλεία του Μάρκετινγκ και της Επικοινωνίας. Οι δεξιότητες που αποκτώνται με την ολοκλήρωση των σπουδών, επιτρέπουν την μετέπειτα εργασία σε διάφορους χώρους, όπως το Digital Marketing και τη Digital Επικοινωνία, τη Διαφήμιση & τις Δημόσιες Σχέσεις, τη Διαχείριση Μάρκας (Branding), την Έρευνα Αγοράς, τα Media, κ.ά.

Το μεταπτυχιακό τμήμα του BCA, προσφέρει τρία σύγχρονα προγράμματα: το ΜΒΑ for Executives, ένα από τα πιο περιζήτητα πτυχία στον κόσμο, δημιουργεί την επόμενη γενιά επιχειρηματιών και ηγετών της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Το MSc Accounting and Finance, το MSc Marketing (Digital Marketing και το MSc Business Psychology and HRM, προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση που λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά και δίνουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα και με προοπτική καριέρα.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του BCA προσφέρει σύγχρονα, εξειδικευμένα και εμπλουτισμένα προγράμματα σπουδών που αντανακλούν τις τάσεις της αγοράς, ανταποκρίνονται στις υψηλές της απαιτήσεις και δίνουν προβάδισμα στους φοιτητές του να ξεχωρίσουν στο παρόν και να σταδιοδρομήσουν στο μέλλον. 

Οι Επιχειρήσεις αναζητούν στελέχη με ουσιαστική γνώση, κριτική σκέψη και σύγχρονες εμπειρίες-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή