ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ένα εναλλακτικό μονοπάτι αποφοίτησης

ena-enallaktiko-monopati-apofoitisis-561127285

Το International Baccalaureate (IB) Diploma είναι ο εναλλακτικός δρόμος που ακολουθούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα έως και 1.000 μαθητές μετά την αποφοίτησή τους από την Α΄Λυκείου. Είναι ένα απαιτητικό και πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών για τελειόφοιτους μαθητές Λυκείου το οποίο ανοίγει τις πόρτες για εξειδικευμένες σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

ena-enallaktiko-monopati-apofoitisis0

Κάθε Μάιο, με την ολοκλήρωση του δεύτερου έτους του προγράμματος, πραγματοποιούνται τελικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Το IB είναι ισότιμο και αντίστοιχο του ελληνικού απολυτηρίου του Γενικού Λυκείου από το 1995. Η διδασκαλία μάθησης του προγράμματος βασίζεται στην ανάπτυξη της ορθολογικής σκέψης, καθώς και κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Δίνεται ακόμη βαρύτητα στην καλλιέργεια της αυτοδιαχείρισης και του αυτοελέγχου. Στόχος είναι η διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, να μπορεί κάποιος απόφοιτος του προγράμματος να λαμβάνει αποφάσεις με κριτική σκέψη, βασιζόμενος σε ηθικές αξίες. Η γνώση που προσφέρεται προετοιμάζει τους μαθητές και για όσα θα συναντήσουν σε περίπλοκες και απρόβλεπτες συνθήκες της ενήλικης ζωής τους.

ena-enallaktiko-monopati-apofoitisis2

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου το Pierce- Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος θα προσφέρει τη δυνατότητα μιας διαδικτυακής παρουσίασης του προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (International Baccalaureate Diploma Programme – IB DP).

Τα τμήματα του IB Diploma στο Pierce είναι ολιγομελή. Ξεκινούν από 5 μαθητές και φτάνουν έως τους 15. Υποστηρίζονται με πρόσθετες συνεδρίες μαθημάτων επιτρέποντας στις οικογένειες να μειώσουν την ιδιωτική διδασκαλία και να περιορίσουν τα πρόσθετα έξοδα. Ακόμη κάθε χρόνο το Pierce προσφέρει πέντε υποτροφίες σε συμμετέχοντες του προγράμματος με βασικά κριτήρια επιλογής την ακαδημαϊκή επίδοση στις εξετάσεις, τη συνολική αξιολόγηση του υποψηφίου και την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

ena-enallaktiko-monopati-apofoitisis4

Στην πλειονότητα τους οι καθηγητές στο IB πρόγραμμα του Pierce έχουν υψηλή εξιδείκευση και κατάρτιση. Όλοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ σε ποσοστό 55% κατέχουν και διδακτορικό δίπλωμα. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αποκτούν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου (Simulated Trading Room, Αίθουσα Τέχνης, Βιβλιοθήκη JSB) και είναι ενεργά μέλη της σχολικής του κοινότητας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος στο Pierce έχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικτυακή ημερίδα Discover Pierce IB Day, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ⇒ εδώ