Digital Business Days: Νέοι έως 30 ετών θα γνωρίσουν 25 κορυφαίες επιχειρήσεις

Digital Business Days: Νέοι έως 30 ετών θα γνωρίσουν 25 κορυφαίες επιχειρήσεις

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί νέοι φιλοδοξούν να εργαστούν, κάποια στιγμή, σε μια μεγάλη επιχείρηση, ωστόσο, άραγε, γνωρίζουν βασικές πληροφορίες όπως πώς λειτουργούν καθημερινά οι εταιρείες αυτές; Ποιες είναι ο αρμοδιότητες του κάθε τμήματος; Ποιες ευκαιρίες εργασίας προσφέρουν στους νέους; Τι είναι αυτό που αναζητούν στα νέα στελέχη; 

Τι καλύτερο από το να λάβουν τις απαντήσεις από τα ίδια τα στελέχη των επιχειρήσεων αυτών! Αυτός είναι ο στόχος των Business Days τα οποία ξεκίνησαν το 2013 (με τη συμμετοχή, μέχρι σήμερα, 4000 νέων), αλλά έχουν ιστορία 40 και πλέον χρόνων. Εμπνευστής τους είναι ο πρώην καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Ιορδάνης Λαδόπουλος ο οποίος από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 και μέχρι σήμερα φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές και αποφοίτους με τον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Τα Business Days είναι εκπαιδευτικές επισκέψεις νέων, ηλικίας 18-30 ετών, από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα κεντρικά γραφεία ή εγκαταστάσεις σημαντικών ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων. Ο σκοπός τους είναι να τους δώσει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μεγάλες επιχειρήσεις εκ των έσω, να μυηθούν στα “μυστικά” τους και να έρθουν σε άμεση επικοινωνία με τα ανώτατα στελέχη τους. 

Μέχρι και πέρυσι οι επισκέψεις αυτές γίνονταν δια ζώσης. Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Όμως, τα Business Days προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα και ανοίγουν, πλέον, τις «πύλες» τους διαδικτυακά. 

Από τις 2 – 18 Δεκεμβρίου, 25 εταιρείες θα «φιλοξενήσουν» online νέους μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων και άλλων διαδραστικών δράσεων. Πρόκειται για τις Pharmathen, Νίκας, Coca-Cola Tria Epsilon, Eurobank, EY, Interamerican, Παπαστράτος, PeopleCert, Vodafone, V+O Greece, Alpha Bank, Deloitte, Dialectica, Eurolife FFH, Nestle, Oracle, PwC, Upstream, Όμιλος OTE, Bayer, DEMO Pharmaceuticals, Generali, PepsiCo, Siemens και Unilever. 

Το κάθε digital Business Day θα έχει διάρκεια δύο ή τρεις ώρες και, ανάλογα με την εταιρεία, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν από 35 έως και 300+ νέοι με εκπαιδευτικό προφίλ βασισμένο σε αυτό που έχει ορίσει η κάθε επιχείρηση. 

Η εγγραφή είναι δωρεάν για νέους ηλικίας 18-30 ετών προερχόμενοι από σχεδόν κάθε σχολή που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις αυτές: μηχανικοί, πληροφορικοί, οικονομολόγοι, χημικοί, φαρμακοποιοί, στατιστικοί, μαθηματικοί κτλ. 

Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία δικτύωσης με 25 κορυφαίες επιχειρήσεις, αλλά και λήψης πολύ σημαντικών γνώσεων που θα φανούν χρήσιμες στους νέους που θα τα παρακολουθήσουν όταν κάποια μέρα διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στις ως άνω εταιρείες (και όχι μόνο σε αυτές). 

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται, οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου αργά το βράδυ. Το site είναι: https://www.pan-orama.org/BusinessDays/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή