Τα επαγγέλματα στους τομείς υγείας και ζωής που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου θα τα βρεις στην Κύπρο

Τα επαγγέλματα στους τομείς υγείας και ζωής που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου θα τα βρεις στην Κύπρο

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τις ραγδαίες αλλαγές στην αγορά εργασίας τα τελευταία χρόνια διαφαίνεται πως αρκετά επαγγέλματα υγείας θα παρουσιάσουν ανάπτυξη και σαν επακόλουθο θα υπάρχει ανάγκη για πτυχιούχους επαγγελματίες στους τομείς υγείας. Και αν καλείσαι κι εσύ φέτος, να κάνεις τις επιλογές σου για σπουδές, καλό θα ήταν να έχεις ενημερωθεί για τις τάσεις της αγοράς εργασίας και να εξετάσεις τα διαχρονικά επαγγέλματα στον τομέα της Υγείας. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), που παρέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα στις Επιστήμες Υγείας και Ζωής, προσφέροντας συνολικά 23 προγράμματα σπουδών, εκ των οποίων 11 κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο.

Τα παραϊατρικά επαγγέλματα αναμένεται να προσθέσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και την επόμενη δεκαετία καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις, η γήρανση του πληθυσμού και η στροφή στην προληπτική φροντίδα και αποκατάσταση, θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ατόμων που χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, αποθεραπείας και αποκατάστασης. Έτσι, ειδικότητες όπως η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία και η Λογοθεραπεία, αποτελούν κορυφαίες επιλογές σπουδών που θα σου επιτρέψουν να εργαστείς σε πολλούς κλάδους του τομέα υγείας και κοινωνικής μέριμνας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Φαρμακευτική

Τα επαγγέλματα στους τομείς υγείας και ζωής που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου θα τα βρεις στην Κύπρο-1

Σταθερά υψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων βρίσκεται εδώ και πολλές δεκαετίες η φαρμακευτική, μια επιστήμη που βασίζεται στην πολυσυλλεκτικότητα της γνώσης, αφού συνδυάζει γνωστικά πεδία όπως η ιατρική, η χημεία, η βιολογία, και η φαρμακολογία, με αποτέλεσμα να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών επιλογών για το μέλλον.

Έτσι, λοιπόν, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών που δίνει έμφαση τόσο στην θεωρητική εκπαίδευση όσο και στην πρακτική άσκηση, εξασφαλίζει στους φοιτητές γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν όλη την γκάμα των φαρμακευτικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής ανάλυσης και της τεχνολογίας, της χημείας, της βιοχημείας, της ανατομίας, της φαρμακολογίας και της τοξικολογίας. Εκεί στηρίζεται και το 5ετές πρόγραμμα Φαρμακευτικής του EUC, καθώς οι φοιτητές του επωφελούνται από τη συνύπαρξη της Ιατρικής Σχολής σε ό,τι αφορά τις υποδομές, τον εργαστηριακό εξοπλισμό, αλλά την τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος εξασφαλίζεται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού στην Κύπρο και στην Ελλάδα για όσους ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν ιδιόκτητο τους φαρμακείο.

Φυσικοθεραπεία

Τα επαγγέλματα στους τομείς υγείας και ζωής που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον σου θα τα βρεις στην Κύπρο-2

Η Φυσικοθεραπεία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και ως σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως. Πρόκειται για μια θεραπευτική προσέγγιση που ασχολείται με τη φυσική αποκατάσταση της υγείας και βασίζεται στα φυσικά μέσα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Στόχος των φυσιοθεραπευτών, ως πιστοποιημένων επαγγελματιών υγείας, είναι να συμβάλλουν στη φυσική αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου και στην επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, στέγες ηλικιωμένων, αθλητικές ομοσπονδίες κ.ά.

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης 4ετούς προγράμματος σπουδών στα ελληνικά για την απόκτηση πτυχίου Φυσικοθεραπείας, καθώς και μετέπειτα εξειδίκευση με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία, αλλά και διδακτορικό στην Φυσικοθεραπεία. Το πτυχίο παρέχει τόσο τα ακαδημαϊκά όσο και τα επαγγελματικά δικαιώματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.  

Λογοθεραπεία

Στα ανερχόμενα επαγγέλματα στη χώρα μας κατατάσσεται η λογοθεραπεία, καθώς το γνωστικό της αντικείμενο άπτεται πολλών επιμέρους τομέων όπως είναι η ιατρική, η παιδαγωγική, η γλωσσολογία και η ψυχολογία, γεγονός που ενισχύει τις θετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Μεταξύ άλλων, οι λογοθεραπευτές πρέπει να διαθέτουν επικοινωνιακές ικανότητες, ψυχική αντοχή, φαντασία και ευελιξία, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Εάν, λοιπόν, σε ενδιαφέρει η λογοθεραπεία και θέλεις να εξοπλιστείς με όλα τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική σου πορεία, μπορείς να απευθυνθείς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συγκριτικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών αποτελεί η Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου Ομιλίας και Ακοής που βρίσκεται on campus και προσφέρει πλήρες φάσμα διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών σε παιδιά και ενήλικες. Οι φοιτητές συμμετέχουν σε συνεδρίες στην Κλινική σε πραγματικά περιστατικά υπό την επίβλεψη εμπείρων λογοθεραπευτών.

Το EUC κατατάσσεται πλέον διεθνώς ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά κέντρα Επιστημών Υγείας και Ιατρικής στην Ευρώπη με συνεχή εξέλιξη των προγραμμάτων σπουδών, συνεργασία με ευρέως αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες που ενισχύουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διαρκή επιστημονική έρευνα αλλά και κοινωνική προσφορά, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Μάλιστα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education University Impact Rankings συγκαταλέγει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα κορυφαία 101+ πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών, ένα μεγάλο επίτευγμα που αναγνωρίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το πανεπιστήμιο ως ένα εκ των πρωτοπόρων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για τις πρακτικές καινοτομίας που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια σε τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της μεταφοράς της γνώσης στην κοινωνία.

Διαβάστε αναλυτικά για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected]  και στο 00357 22713000.

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών 8 Φεβρουαρίου 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή