«Μονοπάτια Σταδιοδρομίας»: Μία δωρεάν virtual εκδήλωση από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

«Μονοπάτια Σταδιοδρομίας»: Μία δωρεάν virtual εκδήλωση από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» (https://www.monopatia-stadiodromias.org/) είναι η νέα εκδήλωση από το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας το οποίο εδώ και δέκα χρόνια διοργανώνει το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο στην Ελλάδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου διαδικτυακά με τη συμμετοχή 100+ εισηγητών σε 15 πάνελ. 

Απευθύνεται σε νέους και νέες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποιες επιλογές καριέρας (τα «Μονοπάτια» του τίτλου) προσφέρουν δώδεκα πολύ σημαντικά και δημοφιλή τμήματα πανεπιστημιακών σχολών:

1) στατιστικής 2) μαθηματικών, 3) marketing, 4) ηλεκτρολόγων μηχανικών, 5) μηχανολόγων μηχανικών, 6) χημικών μηχανικών, 7) χημικών, 8) φαρμακευτικής, 9) πληροφορικής, 10) χρηματοοικονομικών, 11) ναυτιλιακών και 12) διοίκησης επιχειρήσεων. 

Για κάθε τμήμα, θα οργανωθεί ένα πάνελ που θα στελεχωθεί από καθηγητές πανεπιστημίου και 5-6 επιτυχημένα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ή επιχειρηματίες οι οποίοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχουν σπουδάσει το αντικείμενο του τμήματος που καλύπτει το πάνελ. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουν ακολουθήσει διαφορετική καριέρα μεταξύ τους ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα «μονοπάτια». 

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τρία πάνελ με τη συμμετοχή Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού πολύ σημαντικών εταιρειών με θέμα το τι ζητάει η αγορά εργασίας και πώς οι νέοι μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα όσο φοιτούν ακόμα στο πανεπιστήμιο. Τέλος, θα παρουσιαστούν τα Κέντρα Καινοτομίας-Αριστείας στην Ελλάδα τεσσάρων σημαντικών εταιρειών: Accenture, Cisco, Oracle και Pfizer. 

Ο καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, εμπνευστής των Μονοπατιών Σταδιοδρομίας αναλύει τη σημασία της εκδήλωσης: πολλοί νέοι δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των επαγγελματικών «μονοπατιών» που τους προσφέρει το τμήμα τους όταν αποφοιτήσουν. 

Τη σημερινή εποχή, το επαγγελματικό γίγνεσθαι είναι πιο ρευστό από ποτέ λόγω της άνευ προηγουμένου ταχύτατης εξέλιξης της τεχνολογίας. Αυτό έχει, ως συνέπεια, νέα επαγγέλματα να κάνουν την εμφάνισή τους ενώ άλλα, επί σειρά ετών δημοφιλή, να χάνουν τη λάμψη τους.

Στόχος μας είναι, μέσα από τις εμπειρίες στελεχών που έχουν «περπατήσει» και συνεχίζουν να «περπατούν» στα σημερινά επαγγελματικά «μονοπάτια», να βοηθήσουμε τους νέους μας να επιλέξουν το δικό τους «μονοπάτι» που τους ταιριάζει. Διότι μόνο αν επιλέξουν σωστά, θα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι επαγγελματικά και θα μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. 

Πέραν τούτου, ευελπιστούμε να περάσουμε και ένα άλλο, εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στους νέους μέσα από τα βιώματα των εισηγητών μας: ότι το πρώτο πτυχίο δεν προκαθορίζει τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία ενός ανθρώπου. Αν αυτό που σπουδάζεις δεν σου ταιριάζει, μην διστάσεις να αλλάξεις, όσο δύσκολο και τρομακτικό αν φαίνεται.

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια Σταδιοδρομίας είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή