Ψηφιακή Μέριμνα για καλό σκοπό

Ψηφιακή Μέριμνα για καλό σκοπό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή των συνεχών τεχνολογικών εξελίξεων και αναβαθμίσεων και της ανάγκης για γρήγορη και άμεση επικοινωνία το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας 2021 δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές και φοιτητές να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους και να βελτιώσουν τις συνθήκες της τηλεκπαίδευσής τους.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές από την ηλικία των τεσσάρων έως και 24 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα digital-access.gov.gr προκειμένου να λάβουν ένα κουπόνι αξίως έως και 200 ευρώ, το οποίο έπειτα μπορούν να εξαργυρώσουν στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας θα υποστηρίξει 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους. Δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή κάθε τεχνολογικό εργαλείο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Ένα ισχυρό tablet μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης, είναι ελαφρύ και φορητό. Τα laptop με τη μεγάλη οθόνη έχουν εξίσου το πλεονέκτημα της φορητότητας, της ενσωματωμένης κάμερας, αλλά και του κανονικού πληκτρολογίου. Ένας σταθερός υπολογιστής (desktop) μπορεί να συνδυαστεί με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη και βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο μέσα στο σπίτι οπότε είναι πιο εύκολος και ο έλεγχος από τους γονείς. Τα ακουστικά είναι απαραίτητο γκάτζετ στον καιρό της τηλεκπαίδευσης, ενώ βασική ανάγκη θα είναι η διαθεσιμότητα σταθερού, γρήγορου και αξιόπιστου Ίντερνετ για να μπορούν παιδιά και νέοι να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές παραδόσεις μαθημάτων χωρίς διακοπές και προβλήματα.

Για την εξαργύρωση των voucher της Ψηφιακής Μέριμνας, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν τα φυσικά κατασταστήματα Public ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα public.gr. Είναι μια επιλογή για καλό σκοπό, καθώς με κάθε αγορά τεχνολογικού εξοσπλισμού και εξαργύρωση του κουπονιού της Ψηφιακής Μέριμνας το Public σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» στηρίζει ένα πρόγραμμα ενίσχυσης και εξοπλισμού αιθουσών πληροφορικής σε σχολεία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» στοχεύει στην υποστήριξη σχολείων σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές. Η διάρκειά του είναι έξι χρόνια και αφορά 63 περιοχές, 12.000 μαθητές και 116 σχολεία σε όλη τη χώρα. Με κάθε αγορά από το Public προσφέρεται 1 ευρώ στο πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης περισσότερων νέων στην τεχνολογία.

Και αν ψάχνετε τι θα επιλέξετε, στο public.gr εντοπίσαμε δύο μηχανήματα τα οποία δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας. Φυσικά οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να τις δείτε εδώ

Laptop: HP 14sfq0003nv

Ψηφιακή Μέριμνα για καλό σκοπό-1

Με τιμή στα 359 ευρώ, οθόνη στις 14 ίντσες και ανάλυση Full HD, το laptop με επεξεργαστή AMD 3020e, είναι κατασκευασμένο για να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, ενώ είναι αρκετό για δουλειές γραφείου, μελέτη και γράψιμο εργασιών.

Laptop: Lenovo Touch 14 FHD IPS

Ψηφιακή Μέριμνα για καλό σκοπό-2

Προορισμένο για μεγαλύτερες επιδόσεις (από το προηγούμενο) και με ελαφρώς μεγαλύτερη τιμή, στα 449 ευρώ, διαθέτει επεξεργαστή AMD A6 9220C και κάρτα γραφικών Radeon R5ισορροπώντας επιδόσεις, δυνατότητες αλλά και τιμή. Θα σας επιτρέψει να έχετε πολλές εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, χωρίς να κολλάει ποτέ.

Αν από την άλλη προτιμάτε tablet και όχι laptop, για να εκμεταλλευτείτε την απόλυτη φορητότητα. Σε αυτή την περίπτωση, ρίξτε μια ματιά στα Lenovo M10 και Huawei MediaPad T5, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών ενώ παράλληλα κοστίζουν… ακριβώς τόσο, όσο καλύπτει το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας!

Ψηφιακή Μέριμνα για καλό σκοπό-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή