Βήματα ανανέωσης με την Ψηφιακή Μέριμνα

Βήματα ανανέωσης με την Ψηφιακή Μέριμνα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μια ανάγκη η οποία προέκυψε ξαφνικά λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Στην εποχή της διασύνδεσης και της διαρκώς αυξανόμενης ψηφιακής επικοινωνίας η τηλεκπαίδευση θα κερδίζει συνεχώς έδαφος όχι ως μια νέα τάση, αλλά ως ζωτικό κομμάτι της σχολικής και ακαδημαϊκής διαδικασίας. Το πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας 2021, αφουγκραζόμενο τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές και φοιτητές τη δυνατότητα ανανέωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού που διαθέτουν.

Η Ψηφιακή Μέριμνα απευθύνεται σε παιδιά και νέους από την ηλικία των τεσσάρων έως και 24 ετών. Καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος είναι να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα digital-access.gov.gr ώστε να λάβει ένα κουπόνι αξίας έως και 200 ευρώ. Έπειτα μπορεί να εξαργυρώσει το voucher για στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, σε tablet, laptop ή desktop. Το πρόγραμμα υποστηρίζει 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους. Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής, δικαιούχοι είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Έχοντας μια μεγάλη δυνατότητα επιλογών ανάμεσα σε υπολογιστές με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά κάποιος μπορεί εύλογα να προβληματίζεται για το ποιο προϊόν τον συμφέρει. Ανάλογα και με την εκπαιδευτική βαθμίδα οι ανάγκες και οι απαιτήσεις που έχει κάθε χρήστης από έναν υπολογιστή μπορεί να διαφέρουν. Ένα tablet είναι ελαφρύ και φορητό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη ευκολία και από παιδιά μικρότερης ηλικίας. Αντίστοιχα και το laptop έχει την ευελιξία της φορητότητας και της ενσωματωμένης κάμερας, προσφέρει όμως και τη δυνατότητα χρήσης ενός κανονικού πληκτρολογίου. Ο σταθερός υπολογιστής (desktop) έχει συνήθως μεγαλύτερες δυνατότητες στις ταχύτητες επεξεργασίας και στον όγκο δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με ακόμη μεγαλύτερη οθόνη. Απαραίτητος εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση είναι τα ακουστικά, καθώς και μια γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση Ίντερνετ. Μπορεί ακόμη να υπάρξει ανάγκη και για κάποιον εκτυπωτή.

Η εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών MediaMarkt δίνει σε μαθητές και φοιτητές τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν το voucher των 200 ευρώ της Ψηφιακής Μέριμνας στα προϊόντα της. Παράλληλα επειδή όλα τα προϊόντα του προγράμματος έχουν εγγύηση χαμηλότερης τιμής εάν οι ενδιαφερόμενοι τα βρουν σε αντίστοιχη αλυσίδα φθηνότερα η MediaMarkt τους επιστρέφει τη διαφορά. Για την αγορά laptop προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης προγραμμάτων μόνο με 9,99 ευρώ και παράλληλα προσφέρει και εκπτώσεις έως -40% σε όλα τα συνοδευτικά αξεσουάρ που μπορεί να χρειαστούν.

Με μια ματιά στα προϊόντα της MediaMarkt ξεχωρίζουν τρεις βασικές επιλογές. Στην κατηγορία των tablets το Lenovo Tab M10 Plus έχει οθόνη 10,3 ιντσών, 4GB μνήμης και 64GB δίσκο και οκταπύρηνο επεξεργαστή.

Βήματα ανανέωσης με την Ψηφιακή Μέριμνα-1

Ένα μικρό αλλά πανίσχυρο μηχάνημα. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή φοιτητής αναζητά laptop μπορεί να δει ως επιλογή το HP 15-db1003nv με επεξεργαστή AMD Ryzen 3, 4GB RAM και δίσκο SSD στα 256GB. Υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης σε 8GB RAM για ακόμη καλύτερη απόδοση.

Εάν κάποιος στρέφεται προς την απόκτηση σταθερού υπολογιστή τότε το HP M01-F0014nv είναι μια καλή λύση. Φέρει τον ίδιο επεξεργαστή AMD Ryzen με το laptop και είναι ένα πολύ αποδοτικό και αξιόπιστο μηχάνημα.

Βήματα ανανέωσης με την Ψηφιακή Μέριμνα-2

Οι αγορές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στο mediamarkt.gr και τα προϊόντα να παραληφθούν εντός 24 ωρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή μέσω ραντεβού στα αντίστοιχα καταστήματα με τη διαδικασία του click away ή click inside.

Βήματα ανανέωσης με την Ψηφιακή Μέριμνα-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή