Ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ολοκληρωμένο-ακαδημαϊκό-κέντρο-για-σ-561956233

Ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής

Η σταδιοδρομία στον τομέα της Υγείας σημαίνει εφ’ όρου ζωής προσήλωση στα θέματα υγείας του ανθρώπου και αποτελεί ένα χώρο γεμάτο προκλήσεις, όπου οι επαγγελματίες καλούνται να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες ανάγκες, να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα και να υιοθετήσουν διεπιστημονική προσέγγιση με τη συνεργασία άλλων επαγγελματιών υγείας.

Οι νέοι υποψήφιοι φοιτητές στρέφονται όλο και περισσότερο σε τομείς Υγείας, κλάδους επίκαιρους, συνεχώς εξελισσόμενους, αλλά και με ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης ανα το παγκόσμιο. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), αποτελεί την καλύτερη επιλογή για σπουδές στην Κύπρο, αφού παρέχει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Ζωής καθώς προσφέρει 23 προγράμματα στους συγκεκριμένους τομείς αυτούς, ενώ 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο.

Ιατρική Σχολή: Διαπίστευση από το World Federation of Medical Education

Σήμερα η Ιατρική Σχολή απαριθμεί άνω των 1050 φοιτητών που προέρχονται κυρίως από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, όπως Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Νορβηγία, ΗΒ και ΗΠΑ. Μάλιστα, όπως σχολιάζει η καθηγήτρια Elizabeth Johnson, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η διαδικασία εισδοχής φοιτητών είναι αρκετά ανταγωνιστική, επιβεβαιώνοντας πως η συνεχής ανοδική πορεία της Σχολής περιλαμβάνει όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και τους καθηγητές και καθηγήτριες, το κλινικό προσωπικό, τα ακαδημαϊκά προγράμματα, τη διασφάλιση και διαπίστευση ποιότητας, και, φυσικά, την περίφημη καινοτόμα υποδομή της Ιατρικής Σχολής.

Το πρόγραμμα Ιατρικής έχει αξιολογηθεί από το World Federation of Medical Education (WFME) εξασφαλίζοντας διεθνή αναγνώριση του πτυχίου ανοίγοντας πόρτες για συνέχιση της κλινικής άσκησης για ειδικότητα παγκόσμια, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικής. Αρκετοί απόφοιτοι της Σχολής ακολούθησαν ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι περισσότεροι συνέχισαν την εξειδικευμένη ειδίκευσή τους σε Μαιευτική/Γυναικολογική, ορθοπεδική, παιδιατρική, ενδοκρινολογία, εσωτερική παθολογία και οφθαλμολογία σε χώρες όπως ΗΠΑ, ΗΒ, Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα και Κύπρο.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Αξίζει να τονιστεί ότι το Πρόγραμμα Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει λάβει την υψηλότερη διάκριση 5 Αστέρων στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Αυτή η σημαντική διάκριση αριστείας βασίστηκε στην απόδοση του προγράμματος σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και τη δύναμή του, τη γενική ικανοποίηση των φοιτητών, την αναλογία καθηγητών-φοιτητών, καθώς και τον δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων.

Μοναδικό Πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

Ο Εκτελεστικός Κοσμήτορας και καθηγητής Ορθοδοντικής του τμήματος Οδοντιατρικής, Aθανάσιος E. Aθανασίου, θεωρεί την Οδοντιατρική Επιστήμη αναπόσπαστο κομμάτι των επιστημών υγείας και η παρουσία του Προγράμματος Οδοντιατρικής ενδυναμώνει την ενότητα των προσφερόμενων σπουδών Επιστημών Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Υγείας και Ζωής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και προσφέρει τη δυνατότητα φοίτησης στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική διεθνώς, όσον αφορά την εισδοχή για σπουδές, Οδοντιατρική Επιστήμη. Πρόκειται για ένα 5ετούς φοίτησης πρόγραμμα σπουδών που διδάσκεται στα αγγλικά.

Η κλινική εκπαίδευση πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική του EUC, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, όπου οι φοιτητές πραγματοποιούν ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών και θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων σε ασθενείς υπό την ευθύνη και επίβλεψη έμπειρων και προσοντούχων οδοντιάτρων, κατόχων οδοντιατρικών ειδικοτήτων ή εξειδικεύσεων, και πανεπιστημιακών καθηγητών. Επιτυγχάνεται έτσι άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με τη πρακτική άσκηση, τονίζει ο καθηγητής Αθανασίου.

Το Πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται διεθνώς και οι απόφοιτοι μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practioner σε περισσότερες από 32 Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μπορούν να προσληφθούν και στον δημόσιο τομέα ή εάν το επιθυμούν, να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές για την απόκτηση οδοντιατρικής ειδικότητας ή εξειδίκευσης.

Τμήμα Επιστημών Υγείας και Ζωής

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι πρωτοπόρο στον τομέα Υγείας και Ζωής. Ειδικότερα το Πανεπιστήμιο προσφέρει προγράμματα σπουδών που οδηγούν σε πτυχία όπως Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπείας, Διατροφής-Διαιτολογίας, Αθλητικής Επιστήμης, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Βιολογίας, Βιοϊατρικές Επιστήμες κ.ά.

Βιολογικές Επιστήμες: το πρώτο πρόγραμμα στην Κύπρο το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εξειδίκευσης στη Μικροβιολογία, Φαρμακευτική: πιστοποιημένο πρόγραμμα ως Integrated Master με 6 μήνες πρακτικής άσκησης σε φαρμακεία και ιατρικά Κέντρα, Βιοϊατρικές Επιστήμες: που θέτει επιστημονικά θεμέλια για την ανθρώπινη υγεία και ασθένεια, Λογοθεραπεία και το πρώτο πρόγραμμα Λογοπαθολογίας στην ελληνική γλώσσα, με την πρακτική άσκηση των φοιτητών να γίνεται στην Πανεπιστημιακή Κλινική Λόγου, Ομιλίας και Ακοής, Φυσικοθεραπεία: με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος φυσιοθεραπευτή, Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή: με επιλογές ειδικότητας ή κατεύθυνσης, το πρώτο και μοναδικό προπτυχιακό πρόγραμμα Εργοθεραπείας στην Κύπρο και στην Ελλάδα, Νοσηλευτική: με αναγνώριση άσκησης επαγγέλματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διατροφή – Διαιτολογία: συνδεδεμένο πρόγραμμα με 23 διαφορετικούς φορείς για την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται πλέον διεθνώς ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά κέντρο Ιατρικής στην Ευρώπη, με συνεχή εξέλιξη των προγραμμάτων σπουδών, συνεργασία με ευρέως αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες που ενισχύουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, διαρκή επιστημονική έρευνα αλλά και κοινωνική προσφορά, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email [email protected] και στο 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 3 Οκτωβρίου 2022

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT