Αθανάσιος Παπανικολάου: Οι άνθρωποί μας, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα

Αθανάσιος Παπανικολάου: Οι άνθρωποί μας, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες, οι ειδήσεις της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου Ανάκαμψης της Ελλάδας από την πανδημία και της βελτίωσης της κατάταξης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατά 12 θέσεις τη διετία 2019-2021 (Institute for Management Development) μας γέμισαν αισιοδοξία μετά από μία δεκαετή, σχεδόν, δεινή περίοδο, που στιγματίστηκε από μια βαθιά οικονομική κρίση και την πανδημία. Ωστόσο, οι εξελίξεις και η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε επιβάλλουν να μην εφησυχάσουμε, αλλά να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Οι συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και αυτό διότι η Ελλάδα καλείται να επαναπροσδιορίσει και να καλλιεργήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός επενδύσεων. Η ουσιαστική μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου των επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα προσφέρεται ασφάλεια και σταθερότητα στους εν δυνάμει επενδυτές, η ταχεία απονομή δικαιοσύνης και η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού απασχολείται σε κλάδους εντάσεως εργασίας. Ως εκ τούτου, η συνεχής κατάρτιση των εργαζομένων και το reskilling/upskilling, αλλά και η μετατροπή του brain drain σε brain gain θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Συνδυαστικά με τα παραπάνω, το ρεύμα των digital nomads εξελίσσεται ταχέως, και αυτό είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να συνυπολογιστεί και να αξιοποιηθεί.

Επιπροσθέτως, η Ελλάδα οφείλει χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές να αξιοποιήσει στο έπακρο τους πόρους που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η πλήρης ψηφιακή μετάβαση, η στροφή στην πράσινη οικονομία, η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, η μετάβαση στην εποχή με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας αλλά και η ουσιαστική σύνδεση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των κέντρων καινοτομίας με τον επιχειρηματικό κόσμο απαιτούν στήριξη μέσα από εμβληματικά επενδυτικά έργα που θα έχουν προστιθέμενη αξία για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.
 
Αποτελεσματικό σχέδιο δράσης

Μένουν να γίνουν πολλά, αλλά είμαι βέβαιος πως οι βάσεις έχουν τεθεί. Ο Όμιλος Vivartia παρακολουθεί τις εξελίξεις και υλοποιεί ένα πλήρες και αποτελεσματικό σχέδιο δράσης. Η συσσωρευμένη γνώση και η δυνατότητα ταχείας προσαρμογής όλων των θυγατρικών του, με βάση τα δεδομένα και τα ζητούμενα της εκάστοτε εποχής, συνιστούν τα χαρακτηριστικά που εδραίωσαν αυτές τις εταιρείες για πάνω από μισό αιώνα στην ελληνική αγορά. Και είναι τα ίδια χαρακτηριστικά που μας έδωσαν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις της τελευταίας δεκαετίας, όπου σε απόλυτους αριθμούς ο κλάδος της εστίασης συγκεκριμένα δέχθηκε ένα ανεπανόρθωτο σχεδόν πλήγμα.
 
Ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα, με περισσότερες από 7.500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην υψηλή κατάρτιση των εργαζομένων μας. Ως υπεύθυνος επιχειρηματικός όμιλος και κοινωνικός εταίρος, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που ενισχύουν την κυκλική οικονομία και θέτουν τον πράσινο μετασχηματισμό στην κορυφή της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, ενώ πρωτεύων στόχος μας, μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, θα εξακολουθήσει να είναι η ανάπτυξη υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, ανταγωνιστικών στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό.

Αθανάσιος Παπανικολάου: Οι άνθρωποί μας, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή