Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος: Αν η ευκαιρία δεν σου χτυπάει την πόρτα, χτίσε μία πόρτα

Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος: Αν η ευκαιρία δεν σου χτυπάει την πόρτα, χτίσε μία πόρτα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας που προκάλεσε η πανδημία έπληξε με σφοδρότητα την ελληνική οικονομία και έφερε μπροστά σε αδιέξοδο πολλούς κλάδους της. Ταυτόχρονα όμως δημιούργησε μία ευνοϊκή συγκυρία. Η χώρα βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής ευκαιρίας να χρηματοδοτήσει την οικονομική αλλά και κοινωνική ανάταξή της με τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις που κινητοποιεί.

Πώς θα μπορέσουμε λοιπόν εμείς οι Έλληνες να εκμεταλλευθούμε αυτήν την ευκαιρία;

Ένας Aμερικανός κωμικός είχε πει, «Αν η ευκαιρία δεν σου χτυπάει την πόρτα, χτίσε μία πόρτα.»

O ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Κράτος και επιχειρήσεις έχουν ο καθένας το δικό τους μερίδιο ευθύνης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν μετά από χρόνια να μπορούμε να πούμε ότι δεν αφήσαμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η κυβέρνηση δείχνει να έχει διαγνώσει εγκαίρως την επιτακτική ανάγκη να «κτίσουμε την πόρτα» προωθώντας εν μέσω πανδημίας με σθένος, σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, η αιφνίδια ανατροπή των δεδομένων βάσει των οποίων δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είχε μάθει να λειτουργεί, βοήθησε προς την κατεύθυνση της κατάργησης κάποιων στερεοτύπων πολλών δεκαετιών και της αλλαγής νοοτροπίας σε πολλά θέματα που μέχρι χθες θεωρούνταν ταμπού.

Το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές επιχειρήσεις, χρειάστηκε να ανταποκριθούν τάχιστα, με υπευθυνότητα και ασφάλεια, σε μια νέα καθημερινότητα. Οι παραδοσιακές αντιλήψεις αναθεωρήθηκαν, προκειμένου να υπάρξει επιχειρησιακή συνέχεια βάσει των νέων απαιτήσεων, σταθερότητα, αλλά και ανάπτυξη.

Τί οφείλει να πράξει ο επιχειρηματικός κόσμος;
Πρωταρχικός στόχος του ελληνικού επιχειρείν είναι ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και αυτό δύναται να επιτευχθεί μόνο με κοινή προσπάθεια, δηλαδή με συνεργασίες και συνέργειες, με στρατηγικό σχεδιασμό και με σημαντικές επενδύσεις.

Η Space Hellas δραστηριοποιείται στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ο οποίος αποτελεί ένα καθοριστικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας και των επιχειρήσεων, καθώς η τεχνολογία είναι το βασικό εργαλείο που μπορεί να υποστηρίξει συνολικά την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των δομών και λειτουργιών του Κράτους.

Υλοποιώντας το πλάνο του στρατηγικού σχεδιασμού μας, προχωρήσαμε σε σημαντικές επενδύσεις και δημιουργήσαμε ένα ισχυρό ανταγωνιστικό όμιλο προκειμένου να εξελίξουμε στο μέγιστο τις υπηρεσίες μας και να παρέχουμε τις πλέον ολοκληρωμένες τεχνολογικές λύσεις. Στόχος μας, όπως και όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών, η ελληνική υπογραφή στα έργα ανάπτυξης της χώρας μας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ SINGULARLOGIC

Η Space Hellas με την εξαγορά της SingularLogic συγκαταλέγεται πλέον στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους τεχνολογίας της χώρας. Ως ένας Regional Digital Integrator είναι έτοιμη να αναλάβει σημαντικά έργα που στοχεύουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Έργα που θα σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής ψηφιακού μετασχηματισμού του Κράτους, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας.

H δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων δημιουργεί βάσιμες ελπίδες, ότι θα τεθούν τα επόμενα χρόνια τα θεμέλια που θα οδηγήσουν σε μία βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.

Σπύρος Δ. Μανωλόπουλος: Αν η ευκαιρία δεν σου χτυπάει την πόρτα, χτίσε μία πόρτα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή