Ανδρέας Ξηρόκωστας: Η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ…

Ανδρέας Ξηρόκωστας: Η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ…

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διανύοντας μια πυκνή ιστορικά χρονιά με πολύ υψηλό συμβολισμό, αφήνουμε πίσω 200 χρόνια από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μπροστά μας έχουμε την πρόκληση της Ελλάδας του μέλλοντος. 

Ξεκινάει μια καινούργια 100ετία, με τη χώρα να μπαίνει σε μια νέα εποχή, όπου το ζητούμενο είναι να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες που αποκομίσαμε όλα αυτά τα χρόνια και να κάνουμε μια νέα αρχή, κρατώντας όλα τα θετικά και προσπαθώντας να αποφύγουμε τα λάθη και όσα μας πλήγωσαν μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο πλαίσιο, να φανταστούμε μια εντελώς διαφορετική χώρα, στην οποία η οικονομική ανάπτυξη και η πρόοδος θα συμβαδίζουν με την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Πολύ περισσότερο, όταν σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία εμφανίζεται, έτοιμο να δώσει χείρα βοηθείας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. 

Δίπλα σε όλα τα δυσάρεστα που συνέβησαν, λόγω της πανδημίας, δημιουργείται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ισχυρό επενδυτικό ρεύμα, το οποίο μας δίνει το περιθώριο να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου η Ελλάδα να ενταχθεί στην κατηγορία των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο πολλαπλασιαστής της τεχνολογίας

Αυτή η μεγάλη ευκαιρία περνάει μέσα και από την τεχνολογία, τον πολλαπλασιαστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά σε μικρότερες χώρες και οικονομίες, καθώς δεν εξαρτάται από τα παραδοσιακά μεγέθη, τα οποία δεν μπορούμε να αλλάξουμε. 

Μας δίνει το περιθώριο να στοχεύουμε πολύ ψηλότερα από ό,τι επιτρέπει το μέγεθός μας, κι εκεί πιστεύω ότι πρέπει να πέσει το βάρος. Είναι ακόμα νωπή η εμπειρία των δύο τελευταίων ετών, όπου ο καθένας μπόρεσε να αντιληφθεί πόσο μεγάλο και σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η τεχνολογία στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία.

Το σημαντικό είναι να μπουν οι σωστοί όροι και οι σωστές προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τα κεφάλαια που θα επενδυθούν στη χώρα. 

Ο ρόλος του κράτους δεν είναι να κάνει επενδύσεις, αλλά να δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο και να ορίζει τους κανόνες. Μετά, ας αφήσουμε ελεύθερη την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων να οδηγήσουν τα πράγματα.
 
Καλύτερες συνθήκες για όλους

Στην εταιρεία μας πιστεύουμε ότι «μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνουν οι ζωές των ανθρώπων καλύτερες». 

Κι αυτό σημαίνει καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες για όλους, πιο αποτελεσματική καθημερινότητα και καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας νέας πατρίδας, ουσιαστικά μιας νέας χώρας, σύγχρονης από κάθε άποψη – στην καθημερινότητα, στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ανδρέας Ξηρόκωστας: Η επόμενη ημέρα είναι ήδη εδώ…-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή