Ανδρέας Ανδρεάδης: Είναι η στιγμή να δώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στον κόσμο

Ανδρέας Ανδρεάδης: Είναι η στιγμή να δώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στον κόσμο

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αλλάζει. Πιστώνεται με μια συνολικά θετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Διεκπεραιώνει με πρωτοφανείς ταχύτητες γιγάντια projects όπως η Ψηφιοποίηση και το Εθνικό Εμβολιαστικό Πρόγραμμα. Με την οικονομία σε επανεκκίνηση εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών.

Πρόκειται για στρατηγική αναβάθμιση του brand «Ελλάδα» και επανατοποθέτησή του στον παγκόσμιο χάρτη, με όρους πρωτοπορίας, αξιοπιστίας κι αποτελεσματικότητας. Αυτή είναι η στιγμή για να συνθέσει η Ελλάδα το νέο αναπτυξιακό αφήγημά της και να προσανατολίσει τη στρατηγική της πορεία. Αυτό το αφήγημα, απόλυτα σύμφωνο με το DNA της πολιτισμικής παράδοσής μας, συνοψίζεται σε πέντε λέξεις: «Ελλάδα, χώρα του ευ ζην». Χώρα όπου Έλληνες και ξένοι θα θέλουν να ζουν μόνιμα ή προσωρινά.

Η χώρα του «ευ ζην» είναι έννοια πολύ ευρύτερη από τον τουρισμό. Δίνει απάντηση στην αναζήτηση νοήματος που αναδεικνύεται ως υπαρξιακή ανάγκη σε όλο τον κόσμο και μας ξανασυνδέει με θεμελιώδεις ιδέες της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί και στρατηγική που καλύπτει όλο το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Με έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στην ποιότητα, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα όπως και στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση των προορισμών και υποδομών καθώς και του τουριστικού προϊόντος, που μπορεί να ενώσει όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και να αποτελέσει κοινό τόπο συνεργειών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα προβάλλει ήπια την ισχύ της και θωρακίζεται αποτελεσματικότερα απέναντι σε υπαρκτές ή δυνητικές γεωπολιτικές απειλές. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση εύπορων ξένων για φορολογική μετεγκατάσταση εδώ, εν μέσω πανδημίας, αποκαλύπτει τη δυναμική.

Στον Όμιλο Sani / Ikos Resorts αναγνωρίσαμε εγκαίρως ότι ο δρόμος προς το μέλλον και η δημιουργία υπεραξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη –την επιχείρηση, το περιβάλλον, τους εργαζομένους, τις τοπικές κοινωνίες, τους μετόχους και επενδυτές–, περνούν μέσα από τις μεγάλες επενδύσεις στην μοναδικότητα, στην ποιότητα, στις υποδομές, στην τεχνολογία, στο marketing, στο ανθρώπινο δυναμικό, στην βιωσιμότητα. Ήδη από 2013, ευθυγραμμίσαμε την στρατηγική μας βάσει των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και πετύχαμε πολλά. Ένα από τα σημαντικότερα είναι ότι, αναπτύσσοντας παγκοσμίου κλάσεως πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, καταφέραμε να φιλοξενήσουμε χιλιάδες επισκέπτες χωρίς να καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό μετάδοσης του Covid-19. Επιπλέον, το 2020 ήταν ανθρακικά ουδέτερη χρονιά στο Sani Resort και στόχο έχουμε μηδενικό αποτύπωμα το 2030. Από το 2019 ήδη χρησιμοποιούμε 100% ανανεώσιμη ενέργεια εγγυημένης προέλευσης στην ηλεκτροδότηση του Sani Resort, ενώ επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ. Τα προγράμματα Zero Plastic και Zero Waste αποτελούν τη δέσμευσή μας να εξαλείψουμε το πλαστικό μιας χρήσης και να εφαρμόσουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ανακυκλώνουμε πάνω από 60% των συνολικών απορριμμάτων. Το πλαστικό μιας χρήσης έχει ήδη μειωθεί κατά 80% τα τελευταία οκτώ χρόνια στο Sani Resort. Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε Zero Plastic εντός τετραετίας. Επιπλέον η αφοσίωσή μας στην προσφορά μιας αληθινά ξεχωριστής εμπειρίας «ευ ζην» για τους επισκέπτες μας πρυτανεύει και αναγνωρίζεται, όπως προκύπτει και από τον δείκτη +93 του Net Propoter Score του 2020 αλλά και επιβεβαιώνεται από το ποσοστό επιστροφής των επισκεπτών του Sani που έφτασε στο 51% για το 2020 από 41% το 2019. Σήμερα, με αυτοπεποίθηση μπορούμε να αισιοδοξούμε πως, αν δεν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη επιδημιολογική επιδείνωση, τα αποτελέσματα του 2021 θα είναι αρκετά κοντά σε αυτά του 2019. Είναι η σωστή στιγμή να δώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στον κόσμο και να φέρουμε καλύτερο κόσμο στην Ελλάδα.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Όμιλος Sani/Ikos αναπτύσσει τα εμπορικά σήματα Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή