Απόστολος Γεωργαντζής: Σαράντα χρόνια επενδύουμε στο τρίπτυχο Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα

Απόστολος Γεωργαντζής: Σαράντα χρόνια επενδύουμε στο τρίπτυχο Τεχνολογία, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος Quest, με 40 χρόνια επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς Ομίλους, με περισσότερους από 2.000 εργαζομένους, κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 700 εκατ. ευρώ (+20%) το 2020, ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους δείκτες και 19% του κύκλου εργασιών του να πραγματοποιείται στο εξωτερικό.

Το επιχειρηματικό του μοντέλο χαρακτηρίζεται από έγκαιρη τοποθέτηση σε νέους τομείς, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, συνεχιζόμενες αναπτυξιακές επενδύσεις –137 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-2020– και προσήλωση στην εξυπηρέτηση κάθε πελάτη. Οι θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου δραστηριοποιούνται σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και συμμετέχουν από ηγετική θέση σε κλάδους που οδηγούν τη βιώσιμη ανάπτυξη: ψηφιακές τεχνολογίες, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικές συναλλαγές, ταχυμεταφορές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα σχέδια του Ομίλου στηρίζονται στους κύριους πυλώνες που έφεραν την ανάπτυξη των 40 χρόνων και τις συνεχιζόμενες επενδύσεις, που το 2021 εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το 2020 και ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ.
 
Με σχέδιο και αποφασιστικότητα

Μετά τις δύο μεγάλες περιπέτειες –10ετή οικονομική κρίση, πανδημία– η χώρα έχει την ευκαιρία να περάσει στη ζώνη της ανάπτυξης με όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Οι εταιρείες του Ομίλου, η καθεμία στον χώρο της, συνεχίζουν την πορεία τους αξιοποιώντας τις τεχνολογίες αιχμής, ενισχύοντας την καινοτομία και επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

• Η Info Quest Technologies, η μεγαλύτερη πύλη εισαγωγής νέων ψηφιακών τεχνολογιών στη χώρα, επενδύει σε υπηρεσίες Cloud που απευθύνονται σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής αγοράς. Παράλληλα διευρύνει το portfolio της στον τομέα του Mobility και των καταναλωτικών διασυνδεδεμένων συσκευών, ενώ επενδύει σε νέο υπερσύγχρονο logistics center υποστηρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες του Ομίλου, κυρίως στον τομέα του e-commerce.
• Η Uni Systems, ο κορυφαίος σήμερα συνεργάτης μεγάλων οργανισμών στην πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού, με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία της θα αποτελέσει σημαντικό βραχίονα για την υλοποίηση των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης, εξάγοντας παράλληλα Ελληνική προστιθέμενη αξία.
• Η iSquare θα συνεχίσει να επενδύει στο οικοσύστημα της Apple, στοχεύοντας στη βέλτιστη αξιοποίηση της καινοτομίας Apple από το σύνολο της κοινωνίας.
• Η ACS, η κορυφαία εταιρεία ταχυμεταφορών, θα διαθέτει σύντομα ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο διαλογής –μια επένδυση 42 εκατ. ευρώ– και θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέες ψηφιακές υπηρεσίες υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του e-commerce.
• H Quest Energy συνεχίζει τις επενδύσεις σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, συμμετέχοντας στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων για πράσινη ενέργεια.

Μετά από μια υπερδεκαετή περίοδο που οι ευκαιρίες ήταν περιορισμένες, η χώρα έχει μπροστά της μια 10ετία που θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος, αλλά και να αναδείξει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα.

Σε αυτή την πρόκληση οι εταιρείες του Ομίλου Quest ανταποκρίνονται με δέσμευση να αποτελέσουν ισχυρό παράγοντα προόδου στην πορεία προς το αύριο.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Όμιλος Quest είναι ένας από τους μεγαλύτερους, δυναμικά αναπτυσσόμενος σε στέρεη οικονομική βάση Ελληνικός Όμιλος Εταιρειών, με δραστηριότητες στην Πληροφορική, στις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, στις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και στην Πράσινη Ενέργεια και παρουσία στην Ελλάδα και σε περισσότερες από 30 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή