Βασίλης Φουρλής: Αλλάξαμε και εξελιχθήκαμε μέσα από τις κρίσεις

Βασίλης Φουρλής: Αλλάξαμε και εξελιχθήκαμε μέσα από τις κρίσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος FOURLIS, δοκιμάστηκε από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις πρωτόγνωρες συνέπειες της πανδημίας. Εδειξε όμως τα κατάλληλα ανακλαστικά, εκμεταλλευόμενος και την εμπειρία του από την οικονομική κρίση της περιόδου 2010-2020. Δώσαμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων και των πελατών μας. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες ενέργειες εξασφαλίσαμε την επιχειρηματική συνέχεια όλων των εταιρειών μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, δοκιμαστήκαμε αλλά και δοκιμάσαμε νέες επιχειρηματικές και εργασιακές πρακτικές, πολλές από τις οποίες θα συνοδέψουν την πορεία του Ομίλου και στα επόμενα χρόνια, ενώ κινηθήκαμε με συνέπεια ως προς τους στρατηγικούς στόχους, υλοποιώντας χωρίς παρεκκλίσεις το επενδυτικό μας πλάνο. Τα κανάλια ηλεκτρονικών πωλήσεων αποδείχτηκαν πολύτιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια, αν και σε καμία περίπτωση υποκατέστησαν το έσοδο, αλλά και την αγοραστική εμπειρία, των φυσικών καταστημάτων.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Το 2020 προχωρήσαμε σε σημαντικές επενδύσεις όπως το flagship store της INTERSPORT και το νέο κατάστημα THE ATHLETES FOOT στην οδό Ερμού, ηλεκτρονικό κατάστημα ΤΗΕ ΑΤΗLETES FOOT σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, ηλεκτρονικό κατάστημα INTERSPORT σε Ρουμανία – Βουλγαρία και το νέο μικρού μεγέθους, 8.000 τμ κατάστημα ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας. 

Μέσα στο 2ο κύμα της πανδημίας σχεδιάσαμε τη «νέα γενιά» καταστημάτων ΙΚΕΑ, περίπου 2.000 τμ, που εντάσσονται στον αστικό ιστό ώστε να είναι ευκολότερα προσβάσιμα. Αν και μικρότερα, επιτρέπουν επιλογές μέσα από την πλήρη γκάμα των προϊόντων ΙΚΕΑ. ανανεώνοντας την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο λειτουργεί στον Πειραιά, ενώ θα ακολουθήσει ένα στην Αθήνα και ένα στη Σόφια. Συνεχίζουμε με την ίδια ανοδική δυναμική, προγραμματίζοντας τη λειτουργία 4 νέων καταστημάτων INTERSPORT, εκ των οποίων 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 1 στην Βουλγαρία, ενώ δρομολογείται και η αναβάθμιση 12 υφιστάμενων σημείων. Στην αρχή του 2022 θα τεθεί σε λειτουργία το πλήρως αναβαθμισμένο Logistic Center Οινοφύτων,  επένδυση ύψους 11εκ. ευρώ, με την τοποθέτηση Υψηλής Τεχνολογίας Αυτοματοποιημένου Εξοπλισμού για τη διακίνηση των προϊόντων αθλητικών ειδών, τόσο προς τα φυσικά καταστήματα, όσο και προς τους καταναλωτές των ηλεκτρονικών καταστημάτων των INTERSPORT και ATHLETE’S FOOT σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, και Κύπρο.

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Επενδύουμε σταθερά και με αισιοδοξία στην ανοδική πορεία της αγοράς και προσβλέπουμε σε ακόμα ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, πάντα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το λιανεμπόριο και η επιχειρηματικότητα γενικότερα βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Ελπίζουμε ότι με την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και την υλοποίηση του προγράμματος Ελλάδα 2.0 θα ωφεληθούν οι υγιείς επιχειρήσεις και συνολικά η εθνική οικονομία. Η υλοποίηση επενδύσεων που θα προωθήσουν τη ψηφιακή μετάβαση, την πράσινη ενέργεια, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον μετασχηματισμό της αγοράς πάντως πρέπει να συνοδευτούν και με πολιτικές που θα στηρίξουν την αύξηση της κατανάλωσης. Το λιανεμπόριο μπορεί και πρέπει να πατήσει και πάλι σε γερές αναπτυξιακές βάσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πνεύμονες της λιανικής αλλά και η κινητήρια δύναμη της είναι πάντα οι ίδιοι οι καταναλωτές.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

Ο Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών με την εμπορική του δραστηριότητα να εκτείνεται στις χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Λειτουργεί συνολικά 9 καταστήματα ΙΚΕΑ και 9 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Point) προϊόντων ΙΚΕΑ, 134 καταστήματα INTERSPORT και 14 καταστήματα The Athlete’s Foot.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή