Δημήτρης Γερογιάννης: Στοχεύοντας σε «δημιουργική» ανάκαμψη και περισσότερο «πράσινες» μεταφορές

Δημήτρης Γερογιάννης: Στοχεύοντας σε «δημιουργική» ανάκαμψη και περισσότερο «πράσινες» μεταφορές

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδεύοντας αισίως προς τη σταδιακή έξοδο από την πανδημία, παρά τις αβεβαιότητες που  θα εξακολουθούν να υφίστανται για τον τουρισμό και την οικονομία τους επόμενους μήνες, είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να διαμορφώσουμε άμεσα τις συνθήκες της νέας κανονικότητας. Να αναζητήσουμε δηλαδή λύσεις για παλιές και νέες προκλήσεις, όχι μόνο για τις αερομεταφορές ή τον τουρισμό, αλλά κυρίως για την κοινωνία, την οικονομία και φυσικά το περιβάλλον.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο η δραστηριότητά μας σχεδόν εκμηδενίστηκε, εργαστήκαμε συστηματικά και με δημιουργικότητα για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, προετοιμάζοντας εντατικά την επόμενη ημέρα.

Αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες μας και εξελίξαμε την ταξιδιωτική εμπειρία λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ανάγκες των επιβατών μας, αναπροσαρμόσαμε το δίκτυό μας από και προς την περιφέρεια, καθώς αναγνωρίζουμε την προοπτική ανάκαμψης ελκυστικών τουριστικών προορισμών, και συνεχίσαμε να επενδύουμε σε συμπράξεις με φορείς τουρισμού.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Παράλληλα, συνεχίζοντας την πορεία μας προς τις βιώσιμες και περισσότερο πράσινες μεταφορές, έχουμε ήδη ξεκινήσει να διερευνούμε τρόπους που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη χρήση των πράσινων καυσίμων (SAF) επιχειρησιακά και οικονομικά βιώσιμη. Άλλωστε ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης δεν ανακόπηκε ούτε προσωρινά το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας, με τα 46 νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Αirbus της οικογένειας neo, το οποίο εκτός από μια μεγάλη επένδυση αποτελεί και τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής περιβαλλοντική δράση της εταιρείας.

Σήμερα, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τη σταδιακή και σταθερή αποκατάσταση των κρατήσεων και της πτητικής δραστηριότητας της εταιρείας, σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας περιόδου δυναμικής και δημιουργικής ανάπτυξης.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ AEGEAN

Σε αυτή την επόμενη μέρα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι βασικές στρατηγικές προτεραιότητες για την AEGEAN, όπως άλλωστε και για τη νέα φάση ανάπτυξης της χώρας.

Θέτουμε στο επίκεντρο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και υποστηρίζουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής με όχημα τον νέο μας στόλο που θα μας οδηγήσει προς ένα περιβαλλοντικά φιλικό και πιο «πράσινο» αύριο. Έτσι, θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε, μεγιστοποιώντας την αξία που δημιουργούμε για τη χώρα, τον τουρισμό και τον επιβάτη με τον πιο βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο.

Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας. Ωστόσο μπροστά μας έχουμε μια περίοδο τουλάχιστον 2 ακόμη ετών προσπάθειας αλλά και ανταγωνισμού σε νέες διεθνείς συνθήκες για να αποκατασταθούν τα προ κρίσης μεγέθη. Όμως, όπως συμβαίνει σε όλες τις κρίσεις, θα είναι και μια περίοδος ευκαιριών για εκείνες τις εταιρείες, τις ομάδες και τους ανθρώπους που θα ανταποκριθούν με συνέπεια και επιτυχία στην πρόκληση αυτή για να «φύγουν μπροστά».

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME MIA MAΤΙΑ

H AEGEAN και η θυγατρική της, Olympic Air, μετέφεραν 15 εκατομμύρια επιβάτες το 2019. Είναι μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE, και βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2019, από τα Skytrax World Airline Awards.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή