Παππάς για υπόθεση Πετσίτη: Τον γνώριζα από παλιά, βοήθησε κάποια στιγμή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς για υπόθεση Πετσίτη: Τον γνώριζα από παλιά, βοήθησε κάποια στιγμή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη τοποθετήθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οπως σημείωσε ο κ. Παππάς γνώριζε από παλιά τον κ. Πετσίτη, είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος.

«Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ , προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση».

Σημειώνεται ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΚΙΝΑΛ είχαν ζητήσει απαντήσεις για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος, κατά δημοσιεύματα, εμφανίζεται ως «άνθρωπος του περιβάλλοντος Μαξίμου» αλλά και «στενός φίλος του υπουργού Νίκου Παππά» και του οποίου τα εισοδήματα εμφανίζουν, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, απότομη αύξηση από το 2015 και μετά.

Βάσει των ίδιων δημοσιευμάτων που προκάλεσαν μπαράζ ανακοινώσεων, ο κ. Πετσίτης, ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν ως υπάλληλος σε χώρους εστίασης, το 2017 ήταν υπάλληλος της εταιρείας ELFE, η οποία είχε χρέη προς τη ΔΕΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ. 

Ο κ. Μανιάτης, βουλευτής της ΔΗΣΥ, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα, ζήτησε με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε για τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE, αλλά και γιατί δεν έχει υπάρξει έως σήμερα πρωθυπουργική δήλωση για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Θ. Κιτσάκου ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα υπουργικών παρεμβάσεων. Στην ίδια ερώτηση, ο κ. Μανιάτης κάνει λόγο «για αμείλικτα ερωτήματα» και αναζητεί απαντήσεις εάν μπορεί να συνδέεται η τοποθέτηση του κ. Πετσίτη «με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Κιτσάκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή