Καθησυχαστικός Τσίπρας για Καμμένο

Καθησυχαστικός Τσίπρας για Καμμένο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η πενθήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης επί του κρατικού προϋπολογισμού. Οπως έδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση, η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε περιβάλλον ακραίας πόλωσης, και με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να κινούνται σε τροχιά σφοδρής, μετωπικής σύγκρουσης.

Ωστόσο, το πολιτικό ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης, όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου και ειδικότερα ερωτηθείς –με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου– για το εάν έχει «Plan B» δεδομένων των δηλώσεων του συγκυβερνήτη προέδρου των ΑΝΕΛ για την προοπτική αποχώρησης του ιδίου και των υπουργών του από την κυβέρνηση, εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, απάντησε χαμογελώντας: «Οχι παιδιά. Πού να πάει; Μην ανησυχείτε».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στη σημερινή καταληκτική επί του προϋπολογισμού συνεδρίαση της Βουλής δεν θα επικρατήσουν σκληροί τόνοι – αντίστοιχοι εκείνων που επικράτησαν στην πρόσφατη «μονομαχία» του με τον κ. Μητσοτάκη: «Ο προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση. Δεν είδατε σήμερα και το κλίμα; Σαν την Οξφόρδη ήταν». Ωστόσο, οι φραστικές αντιπαραθέσεις και οι εκατέρωθεν διαθέσεις που αυτές εξέπεμπαν, κάθε άλλο παρά θύμιζαν Οξφόρδη. «Η κρίσιμη διαχωριστική γραμμή στην εποχή μας για τη χώρα μας και την Ευρώπη, είναι αν θέλουμε τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού όπως θέλει η Ν.Δ., ή αν θέλουμε τη συνταγματική θωράκιση της κοινωνίας όπως υποστηρίζει και πράττει η σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκης.

«Και τη χειρότερη επικοινωνιακή πολιτική να κάνουμε, όλα λάθος να τα κάνουμε, τις εκλογές θα τις χάσετε, γιατί ο κόσμος βιώνει την πραγματικότητα στα νοικοκυριά του, στις τσέπες του, στα σπίτια του», σχολίασε ο κ. Κ. Χατζηδάκης.

«Εχουμε μια κοινωνία οργισμένη και κουρασμένη, αλλά όχι έτοιμη να αναλάβει την επιχείρηση εθνικής ανόρθωσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέλει εξαρτημένη, ολιγαρκή, φοβική, διχασμένη υπό την επιρροή του κοινωνικού αυτοματισμού. Γι’ αυτό έχει σημασία η αλλαγή συσχετισμών, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά της η πρώην γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε το πιο καλό παιδί της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή