Διεύρυνση και πρόγραμμα προτάσσει η Ν.Δ.

Διεύρυνση και πρόγραμμα προτάσσει η Ν.Δ.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική ανοιγμάτων στο κέντρο και στη μεσαία τάξη, αλλά και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (και μέσα από το πρόταγμα της κοινωνικής ατζέντας της Ν.Δ.), επιμονή στη διεύρυνση του κόμματος με νέα πρόσωπα, επαναβεβαίωση της ενότητας της Ν.Δ. και πρόβα διακυβέρνησης μαζί. Πολλαπλά τα μηνύματα που προκύπτουν από το 12ο εκλογικό συνέδριο της Ν.Δ., το οποίο σήμανε και επίσημα την έναρξη της «απόλυτης» εκλογικής κινητοποίησης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσω αυτού, η Πειραιώς επιδιώκει να σηματοδοτήσει την εικόνα μιας παράταξης που έχει τα «όπλα» (πρόγραμμα) για να κυβερνήσει, με αυτά θα πορευθεί σε μια εκλογική μάχη ακραίας πόλωσης και σε αυτήν επιδιώκει να συστρατεύσει μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.

Η στρατηγική ανοιγμάτων και θετικής πολιτικής πρότασης φάνηκε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, καθώς στην ομιλία του, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφιέρωσε στον Αλέξη Τσίπρα μόλις τα δέκα. Το κατέστησε σαφές και ο ίδιος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην ακολουθήσει τον πρωθυπουργό στον διχαστικό λόγο και στην ακραία πόλωση, αλλά να προτάσσει τον θετικό λόγο. Εξίσου σαφές ήταν και το μήνυμα που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά το κλείσιμο του συνεδρίου, ότι στις 10 Ιανουαρίου, όταν και συμπληρώνει τρία χρόνια στην ηγεσία της Ν.Δ., θα συνεχίσει την ανανέωση του κόμματος. Στις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσει η ανακοίνωση νέων στελεχών που θα ενταχθούν στις λίστες της Ν.Δ., πρόσωπα που στην πλειονότητά τους είναι νεοεισερχόμενα στην πολιτική. «Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους από την πραγματική κοινωνία. Να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτόν τον μεγάλο, σπουδαίο αγώνα τον οποίο έχουμε να δώσουμε. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με πολύ βαθιές ρίζες. Εχει όμως και νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προχωρώντας σε σύγκριση με την «αντισυγκέντρωση» της Θεσσαλονίκης τόνισε: «Από τη μια ένα ανοικτό συνέδριο με μαζική προσέλευση και από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι και οι αστυνομικοί με πολιτικά ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς, η κοινωνία, όμως, ήταν απούσα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε επανειλημμένα σε ψηφοφόρους του Κέντρου (και της Κεντροαριστεράς) υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού, από την παρακμή στην οποία οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας». «Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί ο ίδιος στον ίδιο του τον βάλτο», σημείωσε σε μια αποστροφή του λόγου αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε επανειλημμένες επικλήσεις στην ανάγκη «ανασυγκρότησης» της μεσαίας τάξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «απεχθάνεται» τη μεσαία τάξη και κυρίως «το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή