Μητσοτάκης: «Οχι» στην κυβέρνηση ψεύδους και διαπλοκής

Μητσοτάκης: «Οχι» στην κυβέρνηση ψεύδους και διαπλοκής

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων, την κυβέρνηση των φόρων και της βαριάς μακροχρόνιας λιτότητας. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, των σκανδάλων και της διαπλοκής – τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και ό,τι αυτοί συμβολίζουν». Ηταν οι φράσεις που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αρχή της παρέμβασής του, για να καταδείξει ότι καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, «κομμένο και ραμμένο στο μικρό μπόι του ΣΥΡΙΖΑ», η Ν.Δ. καταψηφίζει συνολικά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στην οποία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για την οικονομία και την «αφαίμαξη» της μεσαίας τάξης, αλλά και για τη στοχοποίηση ΜΜΕ και αντιπάλων με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ και στην «Κ».

Μιλώντας για τον «τελευταίο προϋπολογισμό» της κυβέρνησης –τον χαρακτήρισε «αντίπαλο του πολίτη»–, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα θα είχε τελειώσει με την κρίση «εδώ και τέσσερα χρόνια», αν, όπως είπε, «εσείς, κ. Τσίπρα, μαζί με τον κ. Καμμένο, δεν προκαλούσατε εκλογές με τη σύμπραξη του κ. Κουβέλη και της Χ.Α.». Στάθηκε ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι η Ελλάδα το 2014 παρήγε ήδη πλεονάσματα και είχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Μέσα σε 2,5 χρόνια πήγαμε από ύφεση 9%, σε 0,7% ανάπτυξη. Είχαμε 10% μεταβολή του ΑΕΠ σε 2,5 χρόνια. Οταν εσείς σε 4 χρόνια πήγατε από το 0,7% στο 1,5%, έχοντας προκαλέσει το ίδιο διάστημα ανυπολόγιστη ζημιά στην πραγματική οικονομία», είπε, διαχωρίζοντας την περίοδο από το 2010 και μετά που «τσουβάλιασε» συλλήβδην, όπως είπε, ο πρωθυπουργός. Θυμίζοντας δε τις πρωθυπουργικές παλινωδίες, τον κατηγόρησε ότι αντί των ευρωπαϊκών εγγυήσεων, «προτιμήσατε τις τσέπες των Ελλήνων, φορολογήσατε τη μεσαία τάξη».

«Ο κύκλος της παρακμής σας κλείνει, αλλά οι Eλληνες θα σας θυμούνται για πέντε πράγματα: ψέμα, φτώχεια, φόροι, φόβος, σκάνδαλα», σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της χάθηκαν τα τρία καλύτερα χρόνια της διεθνούς οικονομίας, «παγιδευμένη σε μια ιδεοληπτική πολιτική που από τη μια μαζεύει τα συντρίμμια του πρώτου εξάμηνου του 2015 και από την άλλη υπερφορολογεί λυσσαλέα την πραγματική οικονομία». Μίλησε για «ανελέητο καταιγισμό φόρων» και θύμισε ότι η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα 11 δισ., από τα οποία ο κ. Τσίπρας «επιστρέφει μόλις το ένα ως προεκλογικό φιλοδώρημα σε πολίτες που ο ίδιος προηγουμένως έχει εξαθλιώσει». «Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούνται κάποιοι έναντι κάποιων άλλων, αλλά αδικούνται όλοι από το κράτος», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. υπηρετεί τη συνολική ευημερία, την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η τρομοκρατία, τόνισε, νωρίτερα, γεννιέται «στα λόγια ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους». «Στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους, έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις», είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι φέρει προσωπική ευθύνη για το αίσθημα ανοχής στη βία της κοινωνίας και για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας. Με αφορμή συνεχείς διακοπές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αντιπαράθεση με τον κ. Ν. Βούτση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή