Βαθαίνει το ρήγμα Ν.Δ. – Βούτση

Βαθαίνει το ρήγμα Ν.Δ. – Βούτση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή κρίση με άγνωστες επί του παρόντος συνέπειες έχει ξεσπάσει στις σχέσεις του προέδρου της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Σε συνέχεια της σφοδρής φραστικής σύγκρουσή τους προχθές το βράδυ κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να κατηγορεί τον κ. Βούτση για στάση που ταιριάζει σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πρόεδρο της Βουλής και τον κ. Βούτση να καταλογίζει αυταρχισμό στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγων κάλεσε ουσιαστικά τη Ν.Δ. να υποβάλει πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίστηκαν να σχολιάσουν: «Ας μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη». Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση μιας τέτοιας προτάσεως, βάσει του Κανονισμού, χρειάζονται τουλάχιστον πενήντα βουλευτικές υπογραφές.

«Βάσει Συντάγματος υπάρχει σαφής διαδικασία ενστάσεων, αντιρρήσεων για τον πρόεδρο της Βουλής, και έναρξη διαδικασίας αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει να θέσει τέτοιο ζήτημα», ανέφερε ο κ. Βούτσης στη διάσκεψη των προέδρων και ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους λίγο αργότερα. Μάλιστα, επέκρινε την τακτική των «διαρροών» από τη Ν.Δ. που είχαν προηγηθεί με επικρίσεις εις βάρος του, το περιεχόμενο των οποίων, πάντως, δεν θέλησε να σχολιάσει.

Με αφορμή την προχθεσινή σύγκρουση στην Ολομέλεια, πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν σε συνομιλία με δημοσιογράφους ότι ο κ. Βούτσης «συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά τη θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων». Και αφού σχολίασαν ότι «ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει τον ρόλο του βαρώνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του Βουλής», ανέφεραν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της στάσης του: Πρώτον, την άρνησή του να προγραμματίσει προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις που έχει ζητήσει (για προσφυγικό και ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού) η Ν.Δ. Δεύτερον, ότι ανέχεται τη συστηματική απουσία υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τρίτον, μεροληπτεί προκλητικά εις βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή